Witam wszystkie mamy z Lublina ja zostanę mamą w lutym więc chciałam się was poradzić. czy są tu mamusie, które rodziły na Jaczewskiego??? jesli tak to bardzo proszę o radę co muszę zabrać ze sobą do szpitala?? mieskam w Lublinie od niedawna i nie znam żadnej dziewczyny która rodziła na Jaczewskiego.
z góry dziękuję pozdrawiam
Dołączam się do prośby - może ktoś rodził ostatnio w tym szpitalu i mogłaby opisać swoje wrażenia - opieka nad mamą i dzieckiem, odwiedziny, personel, wyprawka i ewentualnie coś o ich szkole rodzenia. Ja się tam wybieram co prawda dopiero w marcu, ale lepiej wiedzieć wcześniej. Z poszukiwań na necie wiem, że jest pokój do odwiedzin, ale na przez jakiś czas był remont, więc z odwiedzinami różnie bywało. Póki co w całym szpitalu jest zakaz odwiedzin ze względu na grypę (może i dobrze, lepiej dmuchać na zimne). Ze starszych postów wynikało, że kiedyś szpital zapewniał wyprawkę, teraz podobno też, ale ubranka dla maleństwa podobno poniszczone i rozciągnięte. Znieczulenia zewnątrzoponowego nie ma. Nie wiem , jak z porodem rodzinnym, ale w styczniu wybieram się do ich szkoły rodzenia, więc mam nadzieję, że na ten temat coś powiedzą.