reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2023

Dziewczyny mam koniec 20 tygodnia nie czuje ruchów w ogóle,chyba że przyczyną jest że pierwsza ciąża
Przede wszystkim nie musisz się jeszcze tym martwić. Ja też poczułam ruchy dopiero ok 20 tygodnia, a to 3 ciąża i jestem szczupła. lekarz powiedział, że ułożenie łożyska ma tym etapie ogromne znaczenie, jak masz z przodu to poczujesz później

reklama
Dziewczyny mam pytanie, jakoś dziś nie przypominam żebym czuła ruchy, może trochę na wyrost, w środę mam wizytę, więc już blisko, czy wy też tak macie, od jakiegoś czasu dobrze już czułam ruchy dziecka, zestresowałam się, może panikuję, chcę wiedzieć jak jest u Was
Ja w sumie zaczelam ruchy czuć w 18tyg (pierwsza ciąża), ale zauwazyłam, ze najbardziej czuje dzidzie jak leże na plecach czyli np. wieczorami. Wtedy też sie mogę na tym skupić i przyłożyć reke do brzucha. Jak jest mama bardzo aktywna, ktora mało odpoczywa to na początku te ruchy mogą być trudniej wyczuwalne :)

A gdzie znajdę link do grupy zamkniętej , byłam ale już nic nie mogę znaleźć . Na tablicy jestem, może z grupy mnie wyrzucono dawno nie byłam 😅

A gdzie znajdę link do grupy zamkniętej , byłam ale już nic nie mogę znaleźć . Na tablicy jestem, może z grupy mnie wyrzucono dawno nie byłam 😅
Ta grupa jest grupą otwartą 😉

Jeśli byłaś na grupie prywatnej to już znasz powód dlaczego z niej zostałaś usunięta 🙃

dziewczyny robią regularne czystki 😉 osoby nie udzielające się przez dłuższy czas zostają z niej usuwane .

Dziewczyny mam koniec 20 tygodnia nie czuje ruchów w ogóle,chyba że przyczyną jest że pierwsza ciąża
Hej, ja w zasadzie bodajże pod koniec 20 albo w 21 tygodniu poczułam ruchy, ale to było takie leciutkie łaskotanie, muskanie i nawet nie byłam pewna, czy to było to.

Do tej pory ruchy są nieregularne. Wczoraj dopiero poczułam pierwszy raz kopniaczki też bardzo leciutkie, a zaczęłam 24 tc.
Także spokojnie🙂.
No ale mam łożysko umiejscowione na przedniej ścianie- na prenatalnych się dowiedziałam.
Kiedy masz II prenatalne?
Dawno mnie tu nie nie było z jakieś 2 miesiące.. U mnie tydzień ciąży USG 21 a miesiączka 23 tc. Wazy już 430g a wasze dzieci jakie wagi mają? Widzę że te co były na początku dziewczyny to też znikły....
No wiesz, w zasadzie odpowiedziałaś sobie sama na pytanie.
Dwa miesiące Cię nie było, a zasady były od początku jasne🤷🏻‍♀.

Co do wagi, to na ostatniej wizycie w 20+2 mały miał 360 gram.

No to powinnam być usunienta takze z tablicy ciążowej... Jeśli mnie nie chcą na grupie zamkniętej... Ja też mam swoje problemy z dzieckiem z cukrzyca i nie mam głowy wisieć na grupie cały czas... Po pierwsze dziecko z cukrzyca później reszta...

No to powinnam być usunienta takze z tablicy ciążowej... Jeśli mnie nie chcą na grupie zamkniętej... Ja też mam swoje problemy z dzieckiem z cukrzyca i nie mam głowy wisieć na grupie cały czas... Po pierwsze dziecko z cukrzyca później reszta...
Ale Ty nie wiesz czy jesteś na tablicy w zamkniętym wątku, bo nie masz do niego dostępu :) a ta, która jest tutaj na pierwszej stronie, to jest wątek otwarty, robiony roboczo na samym początku :) żeby się ujawnić, zgrać i przejść na priv :)
W prywatnym na pewno nie ma Ciebie na tablicy bo jak dziewczyny robią tzw. "czystkę" to usuwają ślady zewsząd, gdzie się da :)

reklama
Hej, ja w zasadzie bodajże pod koniec 20 albo w 21 tygodniu poczułam ruchy, ale to było takie leciutkie łaskotanie, muskanie i nawet nie byłam pewna, czy to było to.

Do tej pory ruchy są nieregularne. Wczoraj dopiero poczułam pierwszy raz kopniaczki też bardzo leciutkie, a zaczęłam 24 tc.
Także spokojnie🙂.
No ale mam łożysko umiejscowione na przedniej ścianie- na prenatalnych się dowiedziałam.
Kiedy masz II prenatalne?

No wiesz, w zasadzie odpowiedziałaś sobie sama na pytanie.
Dwa miesiące Cię nie było, a zasady były od początku jasne🤷🏻‍♀.

Co do wagi, to na ostatniej wizycie w 20+2 mały miał 360 gram.
Tak,już jestem po || prenatalnych ,wszystko w porządku,tylko że stwierdzono holosystoliczną niedomykalność zastawki trójdzielnej oraz protosystoliczną niedomykalność zastawki mitralnej.Strasznie martwię się,może ktoś też ma taką „wadę”.

Do góry