reklama
PannaKiki
Fanka BB :)
Uważaj, w ciąży chyba nie można pić rumianku, więc ostrożnie.Nie mogę pić herbaty ani mięty ani rumianku chociaż bardzo lubiłam. Od kawy odrzuciło mnie już wcześniej.
Ja też mam dywersję do picia, mogę jeść wszystko, ale jak chce się napić płynu to mnie cofa na wymioty, tylko po płynach, obojętnie czy woda, czy herbata, czy sok.
Megi_Meg
Ja tylko ginekolog, jeśli ginekolog stwierdzi, że mam mieć np dodatkowe badania np od endokrynologa to wtedy pójdę. Jeśli masz np problemy ze wzrokiem, to myślę, że kontrolnie do okulisty powinnaś się udać. Wiem, że np przy większej wadzie wzroku są wskazania do cesarki.A ja zapytam tak ogólnie - czy oprócz endokrynologa, ginekologa, idziecie na jakieś wizyty kontrolne? Np okulista?
PannaKiki
Ja nefrolog i kardiolog bo się leczę, do endokrynologa się nie wybieram (raz w życiu byłam tylko), stomatologa i okulistę ogarnęłam jakieś 3-5 miesięcy wcześniej więc mam spokójA ja zapytam tak ogólnie - czy oprócz endokrynologa, ginekologa, idziecie na jakieś wizyty kontrolne? Np okulista?
hejka1
Wiedziałam że szalwi pić nie można, o rumianku nie słyszałam ale nic mi nie grozi bo nie dałabym rady przelknac wywaru z rumianku.Uważaj, w ciąży chyba nie można pić rumianku, więc ostrożnie.
Ja też mam dywersję do picia, mogę jeść wszystko, ale jak chce się napić płynu to mnie cofa na wymioty, tylko po płynach, obojętnie czy woda, czy herbata, czy sok.
Coffe18
A myslalam ze my mamy taki samSuper !! ja dopiero w piątek i już łapie mnie stres. Według mojego kalendarza termin mam taki jak Ty
Przynajmniej tak w kalendarzu masz wpisany 27 listopad
OlaFasola1234
można, ale nie każdy lekarz chce się podjąć leczenia. Musisz szukać takiego co się podejmie. Napewno powiedzą Ci zebys przyszła na wizytę w 2 trymestrze (żeby się leczyć, przegląd im wcześniej tym lepiej).Właśnie dziewczyny, jak to jest z leczeniem zębów w ciąży, nie zdążyłam zrobić jednego zęba, czy w ciąży można dostać znieczulenie ?
Ja dokładnie przed staraniami o dziecko poszłam do stomatologa i miałam przegląd oraz zrobione zdjęcie pantomograficzne. Wszystko było w porządku, nie było żadnych ubytków do leczenia, i mam się pokazać na kontrole w lipcu. (A byłam w styczniu).
reklama
hejka1
U okulisty byłam w pierwszej ciazy bo mam spora wadę wzroku myślałam że może to być wskazanie do cesarki. Okulistka mnie zbadała ale była zdziwiona, że do niej przyszłam z takim pytaniem. Powiedziała że jeśli nie miałam problemu z siatkówka lub jakiś innych poważnych schorzeń oczu to nie ma takiego wskazania. Ale to sama poszlam do okulisty. A ginekolog wysłał mnie na usg piersi.
Podziel się: