reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2023

reklama
Ja tez nabita w porównaniu do naszych 50kgramowek 😅 170cm i 61 kg. Ale dla usprawiedliwienia nabicia, mam wieeeeelkie piersi które maja rozmiar 75G Xd one waza chyba z 3 kg 😂😂😂

Czy tylko ja jestem tu z wagą piórkową? 😂 Swoja droga mój mąż się śmiał, że w pierwszych tygodniach ciąża ulokowała mi się w okolicach pośladków bo brzuch płaski a dupsko urosło 😂

@Poziomka6, życzę szybkiego powrotu do zdrowia i lepszej formy💪🏻.

Ach, ja ogólnie mogłabym teraz jeść na słodko.
Jutro mam obiecane buchty z owocami.
Jeszcze chodzi za mną naleśnik z serem i musem truskawkowym.
Generalnie, kto mnie zna, ten wie, że obiady na słodko u mnie nie istniały, a teraz normalnie bym mogła cały czas, a w międzyczasie owoce.
Ja wczoraj sobie zrobiłam naleśniki z serem i śmietaną na obiad 😁 i właśnie teraz na śniadanie też robię 🤤

Ja tez nabita w porównaniu do naszych 50kgramowek 😅 170cm i 61 kg. Ale dla usprawiedliwienia nabicia, mam wieeeeelkie piersi które maja rozmiar 75G Xd one waza chyba z 3 kg 😂😂😂
Ja na piersi jak na wagę też nie powinnam narzekać- 65F/nawet G czasem przed ciążą ale jestem baaardzo chuda pod piersiami - te 65 są nawet czasem za szerokie w obwodzie. 😅 za to mam też szerokie biodra - 96cm. 🙈

Hej dziewczyny, witam się z Wami, nieśmiało stwierdzam że chyba "wracam do żywych". Po wyjściu ze szpitala przepisali mi torekan w tabletkach 2x1 tabl ale póki co wzięłam tylko w poniedziałek raz i wczoraj jedna, ostatni raz zwymiotowałam w poniedziałek (nawet o zgrozo ze śladami krwi co mega mnie przeraziło😱, pewnie mój przełyk jest w kiepskim stanie), ale od tamtego razu mam spokój. Dzisiaj nawet nie wzięłam jeszcze torekanu, panicznie boje się ich brać więc póki nie muszę to nie biorę.
Wczoraj miałam przypływ energii, ugotowałam żurek potem ogarnęłam chatę miałam mnóstwo prasowania (jedyna czynność w domu której mój partner nie tknie więc po pobycie w szpitalu się nazbierało😅) i nawet na kolację naszło mnie na naleśniki wiec spełniłam swoją "zachciankę".

Dziewczyny, jestem! Dopiero wróciłam z kliniki. Dziękuję za wszystkie Wasze dobre myśli, a czuje, ze poszło ich do wszechświata mnóstwo, bo oto mamy 6,8mm człowieka i bijące serce! 🥹 plamieniami mam sie nie przejmować bo nie są mocne (dobre sobie, sami niech sie nie przejmują). Jesteście absolutnie kochane, bez Was bym oszalała ♥️♥️♥️
Zobacz załącznik 1511058
Gratuluję, cudowne wieści ❤️🥰
Mój tydzień temu zarobił prawie liścia za to, (odruchowo) jak sie zapomniał i złapał sobie „gniotka” 😵‍💫 o człowieku, myślałam, ze zabije.
A jakoś od 2-3 dni ból sie zmniejszył, nie jest już taki intensywny, ale nie chce sie tym nakręcać wiem, ze tak może być. Do mojej wizyty jeszcze 9 dni także uzbrajam sie w cierpliwość póki co
U mnie też bol trochę się zmniejszył, znaczy sutki są cały czas mega wrażliwe ale ogólnie piersi bolą mniej.
mi się chce spać w dzień a w nocy kręcę się z boku na bok i do lodówki 🤪
Hahha mam tak samo od kilku dni. W nocy nie mogę sobie pozycji znaleźć, ciężko mi zasnąć na boku a na brzuch już nie bardzo mogę się położyć bo czuję jakiś ucisk
Dzień dobry! U mnie dzisiaj 10 ! ( 9+0) 😱😱😱😱 ale ten czas zapindala🫣
U mnie jutro będzie 9+0 😁 ale mi osobiście ten czas się dłuży. Wydaje mi się że czekam na skończenie 1 trymestru chociaż doszłam do wniosku że to trochę złudne po tym jak w szpitalu leżała ze mną dziewczyna która ledwo po prenatalnych wylądowała w szpitalu z krwawieniem, okazało się że ma krwiaka i to gdzieś obudziło we mnie myśl że tak naprawdę na żadnym etapie chyba nie odczuje takiego pełnego spokoju

Czy tylko ja jestem tu z wagą piórkową? 😂 Swoja droga mój mąż się śmiał, że w pierwszych tygodniach ciąża ulokowała mi się w okolicach pośladków bo brzuch płaski a dupsko urosło 😂
Ja mam akurat spory brzuch i sporo tłuszczyku na nim jak na wagę 😅 to plus jak się robi 2 zastrzyki na dobę. 😂

reklama
Co do "nabicia" o którym piszecie to ja ogólnie czuje się "nabita" mimo że niby parametry w normie. 167 cm i 62 kg (było 64 ale przez wymioty i brak jedzenia już mam -2 kg)

Do góry