reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2023

reklama
Też jestem team plamienia... Pojawiają się i znikają, bardzo różne. To pierwsze i najbardziej intensywne mnie zdecydowanie przestraszyło, stąd pobiegłam do lekarza. I okazało się, że nic złego się nie dzieje. No to teraz już nie będę biegać co 2-3 dni, gdy się jakieś mniejsze pojawia.
Z drugiej strony w poprzedniej ciąży nie miałam nawet jednej niteczki krwi a itak ciąża się zatrzymała więc może te plamienia oznaczają, że macica się przygotowuje na wzrost płodu i robi mu miejsce. 🙂
Dziewczyny, czy wy na tym etapie bierzecie no-spe forte przy większych bólach brzucha?

Kurczę...to musi być frustrujące. Masz plamienia i nawet nie wiadomo skąd. Tak się zastanawiam, nie wiem czy dobrze, ale np. taki acard nie wpływa na to? W końcu rozrzedza krew a wystarczy otarcie czy coś i naczynko pęka?
Ja nie biorę acardu- z własnej woli bo mam po nim krwawienia z nosa. Ale biorę heparynę a w poprzedniej ciąży jej nie brałam więc może ona wplywa na większą wrażliwość pochwy chociażby. Biorę też cyclogest dopochwowo który jest dosyć spory jak na moje problemy z pochwicą/dyspareunią więc nawet aplikowanie globulki sprawia mi delikatny ból.

Z drugiej strony w poprzedniej ciąży nie miałam nawet jednej niteczki krwi a itak ciąża się zatrzymała więc może te plamienia oznaczają, że macica się przygotowuje na wzrost płodu i robi mu miejsce. 🙂
Dziewczyny, czy wy na tym etapie bierzecie no-spe forte przy większych bólach brzucha?
Ja biorę, rzadko bo może z 2-3 razy w tygodniu ale czasami wezmę jak ból się nasili. Jak w szpitalu leżałam w 4 tc to mi podawali 3 razy dziennie, moja Pani doktor mówi, ze No spa również jest bezpieczna tak jak paracetamol i nie trzeba się jej bać. Wiadomo - wole nie przecież gdy nie muszę ale zdarzy mi się

Ja nie biorę acardu- z własnej woli bo mam po nim krwawienia z nosa. Ale biorę heparynę a w poprzedniej ciąży jej nie brałam więc może ona wplywa na większą wrażliwość pochwy chociażby. Biorę też cyclogest dopochwowo który jest dosyć spory jak na moje problemy z pochwicą/dyspareunią więc nawet aplikowanie globulki sprawia mi delikatny ból.
No to może to ma wpływ? Ehhh...trzymam kciuki by było ok. 😘

Wychodzę dokładnie z tego samego założenia.
Nie było żadnych plamień, a poronienie i tak było.
Mnie lekarka powiedziała, że mam grube endometrium i to zapewne z tego wynika.

Nie biorę NoSpy, ale mam taki tutejszy podobny lek przeciwskurczowy. Czasem mi się zdarzy 1 dawka dziennie...

reklama
Kurczę...to musi być frustrujące. Masz plamienia i nawet nie wiadomo skąd. Tak się zastanawiam, nie wiem czy dobrze, ale np. taki acard nie wpływa na to? W końcu rozrzedza krew a wystarczy otarcie czy coś i naczynko pęka?
Acard wpływa, ale go nie biorę. Ewentualnie mogę sobie dołożyć progesteronu...

Do góry