reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2023

Ja myślałam że mam 4+2 a aplikacja pokazuje mi 4+5. Dlaczego ? Mam cykle 25 dniowe. Więc dodaje 3 dni do standardowego 28? Bo wtedy jak zmieniam na 28 długości cykl to mi pokazuje moje obliczenia 4+2. Pogubiłam się. To jest mądrzejsze niż myślałam.

reklama
Ja myślałam że mam 4+2 a aplikacja pokazuje mi 4+5. Dlaczego ? Mam cykle 25 dniowe. Więc dodaje 3 dni do standardowego 28? Bo wtedy jak zmieniam na 28 długości cykl to mi pokazuje moje obliczenia 4+2. Pogubiłam się. To jest mądrzejsze niż myślałam.
I tak USG zweryfikuje, jaki jest faktyczny wiek ciąży😉.

Ja mam według apki dzisiaj 7+6, a wedle USG 7+2, także nie ma co się na początku tym sugerować.
Druga sprawa: jeśli nie byłaś na monitoringu, to nie wiesz, kiedy dokładnie miałaś owu.

Może jest późno i coś już słabo rozumuje, więc mnie ewentualnie poprawcie ale apka chyba dobrze liczy bo teoretycznie mając krótsze cykle owulacja powinna być wcześniej (chociaż w praktyce bywa różnie, wiadomo). Przy cyklu 25 dniowym apka może wyliczać owulację w 12 dc a przy 28 dniowym w 14 dc, czyli przy krótszym cyklu ciąża jest starsza...?

Cześć! Czy są już jakieś mamy z terminem na listopad? 🙂
U mnie dziś dwie kreseczki na teście 🥳 termin wg kalkulatorów 4 listopada

Lista listopadowych mam ♥️

Cześć! Czy są już jakieś mamy z terminem na listopad? 🙂
U mnie dziś dwie kreseczki na teście 🥳 termin wg kalkulatorów 4 listopada

Lista listopadowych mam ♥️
Cześć, u mnie też 2 kreski na teście, ale strach mam ogromny, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, wizyta 30.03. Na razie obserwuje wątek, ale obym mogła dołączyć na stałe :)

Ostatnia edycja:
Muszę nad tym pomyśleć , chyba nie rozumiem dzisiaj tego. 🤣🤣

Ja się tylko modlę żebym do USG dotrwała. Mam strachu pełne portki.

A ja mam takie pytanie - jeśli wiem kiedy miałam owulacje, to i tak na USG mogą mi powiedzieć, że ciąża jest młodsza? Czy może to również zależeć od momentu implantacji (skoro może ona wystąpić w pewnym przedziale czasowym)?

A ja mam takie pytanie - jeśli wiem kiedy miałam owulacje, to i tak na USG mogą mi powiedzieć, że ciąża jest młodsza? Czy może to również zależeć od momentu implantacji (skoro może ona wystąpić w pewnym przedziale czasowym)?
Tak, na USG wyliczy wiek ciąży. Na początku ciąże "rosną" podobnie

O matko, co za dzień, od samego rana rzygałam (ze tak się wyrażę )jak kot , w pracy jako kelnerka starałam się żeby komuś na stół nie nabrudzić🤣 sikałam może ze 20 razy na godzinę, do tego lekki ból głowy.. i myślałam ze zasnę na stojąco 😬 jutro mam wolne i zamierzam cały dzień przeleżeć w łóżku w pidżamie 😂😂

reklama
Dziewczyny, używacie aplikacji do śledzenia przebiegu ciąży? 😏😏😏
Zobacz załącznik 1510403

Ja używam Preglife i ciaza+, nie mogłam się zdecydować na jedną 😄 u mnie dziś 5+1 🥹

Wracając do tematu kawy… Jestem strasznym kawoszem i piłam nawet 4 filiżanki dziennie 😋 ale odkąd wiem o ciąży piję jedną bezkofeinową dziennie. Chyba, że jestem tak przymulona że nie funkcjonuje to wypiję normalną 😌 staram się nie popadać w paranoję 😅

Ostatnia edycja:
Do góry