reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2023

reklama
onie, mdłości czy coś innego? ja liczę się z tym, że teraz jest fajnie a za jakiś czas jak mnie złapie to koniec 😓😂

Ja robię żele i planuje je jeszcze robić przez następnych kilka miesięcy, pewnie po wakacjach każe sobie ściągnąć. Robię również rzęsy i za nimi akurat będę baaardzo tęsknić. 😔

Wiem, kiedyś u lekarza miałam 170/110 albo 170/100 już sama nie pamiętam, w każdym razie przerażenie było obustronne 😂 Niestety mam syndrom białego fartucha 😜

Mam lekkie mdłości,bekam jak szalona,sikam też często no i zmęczenie rany totalny brak sił,rano jeszcze ale popołudniu to masakra🤷🤦

Jeśli będzie tak, jak w pierwszej, to do końca będę mogła umyć stopy w umywalce i zasznurować buty stojąc, tylko cipke będę golić z lusterkiem 😂😂
Wow... zazdroszczę 😁 Buty mi mąż wiązał i musiał mi pomóc wchodzić do wanny 😂 ale.moze też dlatego, że miałam nacisk na nerw i cały pośladek z lewą nogą mnie tak bolał, że na oddział szłam kulejąc.
onie, mdłości czy coś innego? ja liczę się z tym, że teraz jest fajnie a za jakiś czas jak mnie złapie to koniec 😓😂

Ja robię żele i planuje je jeszcze robić przez następnych kilka miesięcy, pewnie po wakacjach każe sobie ściągnąć. Robię również rzęsy i za nimi akurat będę baaardzo tęsknić. 😔

Wiem, kiedyś u lekarza miałam 170/110 albo 170/100 już sama nie pamiętam, w każdym razie przerażenie było obustronne 😂 Niestety mam syndrom białego fartucha 😜
Tak...biały fartuch potrafi podnieść ciśnienie😂
Nie kumam, serio tak jest zalecane ze trzeba rezygnować z paznokietek, farbowania i rzęs ?
Nie trzeba rezygnować, ale zaleca się używanie delikatniejszych kosmetyków i specyfików.

Nie kumam, serio tak jest zalecane ze trzeba rezygnować z paznokietek, farbowania i rzęs ?
Jeśli chodzi o paznokcie, to bardziej chyba chodzi o to, że w szpitalu mogą się czepiać jeśli podczas porodu będziemy mieć pomalowane paznokcie w przypadku jakiś komplikacji lub CC (poprawcie mnie jeśli się mylę) ale są tu różne opinie, podobno jest to już nieaktualne podejście. 🤔
A co do rzęs to po prostu wole się nie nastawiać, że będę mieć na tyle "swobody" aby móc je regularnie uzupełniać, przynajmniej na początku. 😔

dziewczyny, czy ktoś ma tak jak ja-nie ma żadnych objawów? 😅 czasami bolą piersi i tyle. jestem 5+3. czy to jeszcze wszystko na mnie czeka? 😅
Ja dziś 5+4 i tez żadnych objawów :) piersi bolą na razy ale uzależniam to od ilości przyjmowanego proga. Czasem jak dłużej posiedzę w pracy to lekko ciągną mnie pachwiny, ale to tez tak raz na jakiś czas. Żadnych mdłości, zachcianek, odrzucen od ulubionego jedzenia - nic z tych rzeczy. Brak okresu jest jedynym objawem ;)

Jeśli chodzi o paznokcie, to bardziej chyba chodzi o to, że w szpitalu mogą się czepiać jeśli podczas porodu będziemy mieć pomalowane paznokcie w przypadku jakiś komplikacji lub CC (poprawcie mnie jeśli się mylę) ale są tu różne opinie, podobno jest to już nieaktualne podejście. 🤔
A co do rzęs to po prostu wole się nie nastawiać, że będę mieć na tyle "swobody" aby móc je regularnie uzupełniać, przynajmniej na początku. 😔
Tak naprawdę to wystarczy, ze pulsoksymetr założą na bok palca, bo w szpitalach o to chodzi - o to, ze przez lakier czy hybrydę pulsoksymetr może dawać zaburzony wynik. Teraz sie po mału juz od tego odchodzi, ale w wielu szpitalach jeszcze wymagają palca wskazującego bez lakieru ;)

reklama
No mi powiedziano, że już przed porodem należy zrezygnować z paznokci ze względu na to, że aparat do mierzenia saturacji nie będzie w stanie mierzyć.

Wiem, że nie wolno robić keratynowego prostowania włosów, laminacji brwi i rzęs.

Do góry