reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2023

reklama
Ja tez jestem 6+0 i troszkę zaczyna się rozkręcać z tymi objawami🙈
onie, mdłości czy coś innego? ja liczę się z tym, że teraz jest fajnie a za jakiś czas jak mnie złapie to koniec 😓😂
Dziewczyny takie luźne pytanko robicie paznokcie ? Hybrydy, żele itp ? Czy już rezygnujecie z tego odkad wiecie o ciąży ? 😏
Ja robię żele i planuje je jeszcze robić przez następnych kilka miesięcy, pewnie po wakacjach każe sobie ściągnąć. Robię również rzęsy i za nimi akurat będę baaardzo tęsknić. 😔
Może mierzi zapisuj w zeszycie i przed każdą wizytą pokazuj u ginekologa. W razie co będzie mógł wcześniej wdrożyć odpowiednie leki. Bo u lekarza często ciśnienie skacze ze stresu 😆
Wiem, kiedyś u lekarza miałam 170/110 albo 170/100 już sama nie pamiętam, w każdym razie przerażenie było obustronne 😂 Niestety mam syndrom białego fartucha 😜

Jeśli będzie tak, jak w pierwszej, to do końca będę mogła umyć stopy w umywalce i zasznurować buty stojąc, tylko cipke będę golić z lusterkiem 😂😂
Ja też do samego końca nie miałam żadnych problemów, koleżanki się dziwiły, że mogę kucać 😁 a ja sobie przed porodem jeszcze kucając przy krawężniku czekałam na rozwój wydarzeń 😅
Usg z dzisiaj ! Chyba szykują się bliźniaczki 😜
Ale cudownie! ❤️ Tak cały czas po cichu liczyłam, że trafią się tu jakieś bliźniaki 🤭 jak się czujesz z tą wiadomością?

Nie będę informować. Do drugiego nie wiem, czy będę przez całą ciążę chodzić. Zobaczymy.

Na wszystkie badania może skierować za darmo lekarz z NFZ.
Poza tym powinnaś zostać poinformowana, że w naszym województwie jest program skierowany do przyszłych mam i z niego robisz dwa badania prenatalne za darmo.

Z tego względu zamierzam prowadzić ciążę przynajmniej w pierwszym trymestrze u dwóch lekarzy.
U „mojego” całą ciążę zamierzam prowadzić pół na pół- prywatnie i na NFZ.
No to chyba pora znaleźć w miarę dobrego lekarza na NFZ. Co w moich okolicach będzie bardzo trudne

reklama
Nie kumam, serio tak jest zalecane ze trzeba rezygnować z paznokietek, farbowania i rzęs ?
Pytałam ostatnio położna, która zakładała mi kartę ciąży. Z racji że ja włosy rozjaśniam to powiedziała że 1 trymestr zabroniony. Jeśli chodzi o paznokcie, stwierdzila że lampa daleko od brzucha raz w miesiącu nikomu nie zaszkodzi i ona sama w ciąży robiła, ale generalnie lekarze odrazają🫣

Do góry