reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2023

reklama
Hej mam pytanko. Czy ten ból brzucha to normalne jest, czasem boli lekko a czasem uczucie jakbym miała zaraz wybuchnąć okresem, boje się bo miałam podobne bóle przy poronieniu z tym ze moje kreski były wtedy bardzo słabe a teraz są mocne, nie miałam żadnych plamień, stresuje mnie to dość mocno 🥺

Ciężko pewnie idealnie stwierdzić, jaki konkretnie masz ból brzucha, wiec odniosę do siebie, miałam ból brzucha, ale trochę inny niż na miesiączkę, momentami zakłulo. W pierwszej ciąży miałam intensywne bóle brzucha w 9-11tyg. Trafiłam spanikowana do lekarza, brzuch bolał, napisał się, miałam wrazenie, ze dostanę okres. Wróciłam do domu z zaleceniem - odpoczywać, dieta lekkostrawna więcej błonnika, bo może jelita nie pomagaja, no-spa i duphaston. I przetrwałam, po 2-3 tygodniach przeszło 🤷‍♀️
Dopóki te bóle nie są bardzo silne, tylko przez chwilę i nie ma plamień czy krwawień to to normalne. Macica przygotowuje się do ciąży i rozciąga a to bywa bolesne. Będzie tak praktycznie do końca bo dziecko będzie rosło i musi mieć więcej miejsca. Pij dużo wody i staraj się dużo odpoczywać.

Wczoraj byłam w pracy żeby porozmawiać w kierownikiem. Wie o sytuacji i mam go informować. W maju miał być powrót a tu szykuje się dłuższa absencja.

Wy nie możecie spać, a ja za to bym spala, ale trzeba wstać ogarnąć dziewczyny do szkoły i przedszkola 🙈 dziś jak wstałam to czuję się jakbym wczoraj na porządnej imprezie była 🤣🤣🤣

o dzięki za podpowiedz do grupy, ja jestem z Suffolk, ale No, w czwartek idę do polskiej kliniki w Bury St Edmunds
ja mieszkam całkiem na dole Hampshire. Na pierwsza wizytę poszłam w 8 tygodniu, chociaż tez byłam już po poronieniach i panikowalam, to po prostu chciałam iść zobaczyć już coś pewnego. Na szczęście leci już 37tc. Życzę Ci nudnej ciąży i spotkania z maleństwem w listopadzie ❤️

reklama
suuuper ❣️ gratulacje! Na kiedy masz termin porodu?
Dziękuję 🥹 według ostatniej miesiączki na 25.listopada. Wczoraj miałam wizytę- ledwo zarodek był widoczny na usg i dostałam skierowanie na betę + duphaston i kolejna wizyta w piątek.
Dodam jeszcze że to moja pierwsza ciąża i jestem totalnie zielona 🫣

Ostatnia edycja:
Do góry