reklama
Alexz89
Fanka BB :)
Hej mam pytanko. Czy ten ból brzucha to normalne jest, czasem boli lekko a czasem uczucie jakbym miała zaraz wybuchnąć okresem, boje się bo miałam podobne bóle przy poronieniu z tym ze moje kreski były wtedy bardzo słabe a teraz są mocne, nie miałam żadnych plamień, stresuje mnie to dość mocno
Dopóki te bóle nie są bardzo silne, tylko przez chwilę i nie ma plamień czy krwawień to to normalne. Macica przygotowuje się do ciąży i rozciąga a to bywa bolesne. Będzie tak praktycznie do końca bo dziecko będzie rosło i musi mieć więcej miejsca. Pij dużo wody i staraj się dużo odpoczywać.Ciężko pewnie idealnie stwierdzić, jaki konkretnie masz ból brzucha, wiec odniosę do siebie, miałam ból brzucha, ale trochę inny niż na miesiączkę, momentami zakłulo. W pierwszej ciąży miałam intensywne bóle brzucha w 9-11tyg. Trafiłam spanikowana do lekarza, brzuch bolał, napisał się, miałam wrazenie, ze dostanę okres. Wróciłam do domu z zaleceniem - odpoczywać, dieta lekkostrawna więcej błonnika, bo może jelita nie pomagaja, no-spa i duphaston. I przetrwałam, po 2-3 tygodniach przeszło
Wczoraj byłam w pracy żeby porozmawiać w kierownikiem. Wie o sytuacji i mam go informować. W maju miał być powrót a tu szykuje się dłuższa absencja.
Kotciara
Moderator
Równie mocno trzymam kciukiZnowu ja.
U drugiego lekarza.
A dopytam - będziesz informować lekarzy, że prowadzisz ciąże w dwóch miejscach? Widziałam, że wczoraj o to pytałaś.
Kimcia
Oj ja tak samo, śpię wszędzie dosłownie, a dziś od rana jak na kacuWy nie możecie spać, a ja za to bym spala, ale trzeba wstać ogarnąć dziewczyny do szkoły i przedszkola dziś jak wstałam to czuję się jakbym wczoraj na porządnej imprezie była
OlaFasola1234
suuuper gratulacje! Na kiedy masz termin porodu?Cześć dziewczyny, ja również będę listopadową mamą mogę do Was dołączyć? I gratulacje dla Was
Kaala
Mozesz opowiedzieć więcej nt prowadzenia ciąży u dwóch lekarzy. Na jakie badanie za darmo może skierować lekarz z NFZ ? Właśnie się zastanawiam czy ze względu na koszty badań również nie prowadzić u dwóchZnowu ja.
U drugiego lekarza.
Kimiko
Moderator
ja mieszkam całkiem na dole Hampshire. Na pierwsza wizytę poszłam w 8 tygodniu, chociaż tez byłam już po poronieniach i panikowalam, to po prostu chciałam iść zobaczyć już coś pewnego. Na szczęście leci już 37tc. Życzę Ci nudnej ciąży i spotkania z maleństwem w listopadzieo dzięki za podpowiedz do grupy, ja jestem z Suffolk, ale No, w czwartek idę do polskiej kliniki w Bury St Edmunds
reklama
Olivv
Aktywna w BB
Dziękuję według ostatniej miesiączki na 25.listopada. Wczoraj miałam wizytę- ledwo zarodek był widoczny na usg i dostałam skierowanie na betę + duphaston i kolejna wizyta w piątek.suuuper gratulacje! Na kiedy masz termin porodu?
Dodam jeszcze że to moja pierwsza ciąża i jestem totalnie zielona
Ostatnia edycja:
Podziel się: