reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2023

Dziewczyny ja dziś miałam okropny sen że robiłam PAPPA i wyszło mi 1:20, i na szybko robiłam Nifty i tam wyszło 1:1 i byłam taka przerażona, obudziłam się taka wystraszona i dopiero sobie uświadomiłam że to za wcześniej na takie testy i to tylko sen :baffled:

Ale za to na pocieszenie kupiłam sobie pyszną granolę w Lidlu i zrobiłam na śniadanie z jogurtem naturalnym i bananem, palce lizać, dawno nic tak dobrego nie jadłam😋

Załączniki

• IMG_20230322_072718.jpg
    IMG_20230322_072718.jpg
    831,6 KB · Wyświetleń: 58
  • IMG_20230322_073026.jpg
    IMG_20230322_073026.jpg
    735,4 KB · Wyświetleń: 54
reklama
Równie mocno trzymam kciuki ❤️
A dopytam - będziesz informować lekarzy, że prowadzisz ciąże w dwóch miejscach? Widziałam, że wczoraj o to pytałaś. :)
Nie będę informować. Do drugiego nie wiem, czy będę przez całą ciążę chodzić. Zobaczymy.
Mozesz opowiedzieć więcej nt prowadzenia ciąży u dwóch lekarzy. Na jakie badanie za darmo może skierować lekarz z NFZ ? Właśnie się zastanawiam czy ze względu na koszty badań również nie prowadzić u dwóch
Na wszystkie badania może skierować za darmo lekarz z NFZ.
Poza tym powinnaś zostać poinformowana, że w naszym województwie jest program skierowany do przyszłych mam i z niego robisz dwa badania prenatalne za darmo.

Z tego względu zamierzam prowadzić ciążę przynajmniej w pierwszym trymestrze u dwóch lekarzy.
U „mojego” całą ciążę zamierzam prowadzić pół na pół- prywatnie i na NFZ.

Dziękuję 🥹 według ostatniej miesiączki na 25.listopada. Wczoraj miałam wizytę- ledwo zarodek był widoczny na usg i dostałam skierowanie na betę + duphaston i kolejna wizyta w piątek.
Dodam jeszcze że to moja pierwsza ciąża i jestem totalnie zielona 🫣
ja tak samo jak Ty, jestem zielona :) ale jest wśród nas sporo Mamusiek, i każda służy dobrą radą! Pytałam o date, bo @Poziomka6 zapisuje na 1 stronie listę z terminami 😄

Dziękuję 🥹 według ostatniej miesiączki na 25.listopada. Wczoraj miałam wizytę- ledwo zarodek był widoczny na usg i dostałam skierowanie na betę + duphaston i kolejna wizyta w piątek.
Dodam jeszcze że to moja pierwsza ciąża i jestem totalnie zielona 🫣
Witamy w listopadowych mamuśkach! 🤗 Jest nas tu sporo zielonych w pierwszej ciąży ale są też dziewczyny, które już mają maluchy i dzielą się swoimi doświadczeniami z poprzednich ciąż 😊

Cześć dziewczyny, ja również będę listopadową mamą 🥹 mogę do Was dołączyć? I gratulacje dla Was 😍
Oczywiście, zapraszamy ❤️ gratulacje!
Wy nie możecie spać, a ja za to bym spala, ale trzeba wstać ogarnąć dziewczyny do szkoły i przedszkola 🙈 dziś jak wstałam to czuję się jakbym wczoraj na porządnej imprezie była 🤣🤣🤣
Ooo właśnie! To dobre określenie, jakby wiecznie na kacu 😭
ja tak samo jak Ty, jestem zielona :) ale jest wśród nas sporo Mamusiek, i każda służy dobrą radą! Pytałam o date, bo @Poziomka6 zapisuje na 1 stronie listę z terminami 😄
Dziękuję za wyręczenie 😘 opaska dotarła?

U mnie dramat, ja nie mam siły żyć 😭 już olać te mdłości, ale głowa mnie boli i mam takie zawroty, że masakra 😥 jak sobie pomyślę, że tak ma być jeszcze przez 7 tygodni to mam ochotę zasnąć i obudzić się za dwa miesiące...
Coś jeszcze chciałam Wam napisać, ale już nie pamiętam 🙈

Swoją drogą martwię się jak będzie wyglądać u mnie sprawa z ciśnieniem, ponieważ przed ciążą miałam niekiedy trochę za wysokie to ciśnienie. 😔 Ale jak na razie mam wprost niższe niż przed zajściem - wczoraj 135/75, dziś 125/68. Oby później nie zaczęło wariować 😓

Dziewczyny ja dziś miałam okropny sen że robiłam PAPPA i wyszło mi 1:20, i na szybko robiłam Nifty i tam wyszło 1:1 i byłam taka przerażona, obudziłam się taka wystraszona i dopiero sobie uświadomiłam że to za wcześniej na takie testy i to tylko sen :baffled:

Ale za to na pocieszenie kupiłam sobie pyszną granolę w Lidlu i zrobiłam na śniadanie z jogurtem naturalnym i bananem, palce lizać, dawno nic tak dobrego nie jadłam😋
ja dziś już też miałam pierwszy sen o pierwszym usg 😅

reklama
dziewczyny, czy ktoś ma tak jak ja-nie ma żadnych objawów? 😅 czasami bolą piersi i tyle. jestem 5+3. czy to jeszcze wszystko na mnie czeka? 😅

Do góry