reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2023

Zespół miałam i Aptt tez . Pozostałe nie . Badania które wykonałam wystarczyły lekarzowi do zdiagnozowania mojego problemu .
Myśle ze racjonalnie będzie nie bawić się w lekarza i pozwolić decydować o swoim zdrowiu ludziom którzy się na tym znają💪 .
(Oczywiście wszystko w granicach własnego rozsądku ….)
Badania które opisałaś mogą pomóc oczywiście przy diagnostyce ale nie są głównymi wskaźnikami do przyjmowania heparyny czy zażywania acardu 😉

Dobrego dnia 😘
Zespół antyfosfolipidowy (3 badania), białko C, białko S, APTT, D-dimery itp. To od tych wyników zależy jakie leki należy włączyć i w jakich dawkach.
.

reklama
Zespół miałam i Aptt tez . Pozostałe nie . Badania które wykonałam wystarczyły lekarzowi do zdiagnozowania mojego problemu .
Myśle ze racjonalnie będzie nie bawić się w lekarza i pozwolić decydować o swoim zdrowiu ludziom którzy się na tym znają💪 .
(Oczywiście wszystko w granicach własnego rozsądku ….)
Badania które opisałaś mogą pomóc oczywiście przy diagnostyce ale nie są głównymi wskaźnikami do przyjmowania heparyny czy zażywania acardu 😉

Dobrego dnia 😘

.
Rozumiem, że wtedy wszystkie badania wyszły ok dlatego lekarz zdecydował o odstawieniu heparyny? 😉

Cześć dziewczyny, dzisiaj zaczęłam plamić, dokładnie w tym samym dniu cyklu co w poprzednim poronieniu, jak będzie się utrzymywać to zglosze się na IP ale mam okropne przeczucie, że nic z tego nie będzie
Wierze ze będzie dobrze ✊🏻
Plamienia czesto się zdarzają w ciąży a z dzidziulkiem jest wszystko dobrze !
Jeśli Cię to uspokoi to jedz na IP ♥️
I koniecznie dawaj znać ♥️
Jesteśmy z Tobą !

Dziewczyny co sądzicie?
17.03 było 2267

Załączniki

• 9357db4a-d8f9-42d9-a7a7-3a69751faae9.jpeg
    9357db4a-d8f9-42d9-a7a7-3a69751faae9.jpeg
    28,6 KB · Wyświetleń: 110
  • 5f83c8a7-4781-4a0d-9772-cc271608cd53.jpeg
    5f83c8a7-4781-4a0d-9772-cc271608cd53.jpeg
    40,2 KB · Wyświetleń: 100
Rozumiem, że wtedy wszystkie badania wyszły ok dlatego lekarz zdecydował o odstawieniu heparyny? 😉
Nie … wszystkie badania na krzepliwość robiłam dopiero po śmierci synka … i jego badaniach … miał trombofilie wrodzoną którą po kimś odziedziczył … domyślam się ze nie po lekarzu …
Wtedy przy pierwszym transferze po punkcji heparyne miałam podawana przez ponad 2 miesiące w innym celu … groziła mi hiperstymulacja i heparyna była podawana nazwijmy to profilaktycznie …
Ale jak widac u mnie jednak jest konieczna …

Ostatnia ciąże miałam na heparynie i acardzie : puste jajo płodowe .

Tą mam na takim samym zestawie i odpukać kulamy sie do przodu 💪

Bez badań lekarz ( przy pierwszym transferze) nie widział sensu podawania heparyny czy acardu po wynikach stwierdził ze leki te się przydadzą wiec biorę 😉 dla mnie krótka piłka 😊

Nie … wszystkie badania na krzepliwość robiłam dopiero po śmierci synka … i jego badaniach … miał trombofilie wrodzoną którą po kimś odziedziczył … domyślam się ze nie po lekarzu …
Wtedy przy pierwszym transferze po punkcji heparyne miałam podawana przez ponad 2 miesiące w innym celu … groziła mi hiperstymulacja i heparyna była podawana nazwijmy to profilaktycznie …
Ale jak widac u mnie jednak jest konieczna …

Ostatnia ciąże miałam na heparynie i acardzie : puste jajo płodowe .

Tą mam na takim samym zestawie i odpukać kulamy sie do przodu 💪

Bez badań lekarz ( przy pierwszym transferze) nie widział sensu podawania heparyny czy acardu po wynikach stwierdził ze leki te się przydadzą wiec biorę 😉 dla mnie krótka piłka 😊
Ok, pytam bo mój lekarz odstawia leki po uprzednich badaniach więc myślałam, że u Ciebie najpierw zbadał czy wszystko ok a później kazał odstawić heparyne.

reklama
Nie nie . Pierwszy transfer na czysto bez lekow . Dopiero Po badaniach i ich wynikach oraz całym wywiadzie leki rozrzedzajace krew zostały wdrożone nazwijmy to jako konieczność 😊
Ok, pytam bo mój lekarz odstawia leki po uprzednich badaniach więc myślałam, że u Ciebie najpierw zbadał czy wszystko ok a później kazał odstawić heparyne.

Do góry