wiolaho
Fanka BB :)
Cykl pod tytułem: mam mdłości i chyba zaraz zwymiotuje uwazam za rozpoczęty
U mnie lekkie narazie,za to bekam co chwilę
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Cykl pod tytułem: mam mdłości i chyba zaraz zwymiotuje uwazam za rozpoczęty
Też mam endometriozę- IV stopnia. I wiele innych problemów do tego ale jakoś walczę.Bardzo mi przykro ze Ciebie to spotkało. Musisz być bardzo silna kobieta, nie wiem czy ja bym dała radę po tylu stratach.
Ja o swoją ciąże tez się obawiam przez tą endomende. Jakos ufam tej ginekolog i mam nadzieje ze będzie dobrze
Prawdopodobnie 6, nie jestem w stanie dokładnie określić bo bardzo przesunela mi się owulacja. W sobotę mam umówiona wizytę u lekarza więc więcej się dowiem, na poprzedniej 08.03 nic jeszcze nie było widać i w sumie nic dziwnego bo beta 09.03 wynosiła 118nie poddawaj się głowa do góry ! Może to nic takiego, ale lepiej sprawdź. Ja wczoraj tez delikatne plamienia a dziś na usg wszystko dobrze wiec wiesz mi, ze to nie musi oznaczać najgorszego który to tydzień ?
Mam to samo od kilku dni. Najgorzej jest tak od około 17:00. Wczoraj wieczorem robiłam obiad na dziś i myślałam, że padnę nad tą patelnią...tzn. przeniosę się do łazienki już na stałeCykl pod tytułem: mam mdłości i chyba zaraz zwymiotuje uwazam za rozpoczęty
Miło mieć w gronie również osobę z endo.Też mam endometriozę- IV stopnia. I wiele innych problemów do tego ale jakoś walczę.
Zgadzam się co do okularów. Ja już niedawno zakupiłam bo tak to ciągle soczewki a w nocy nie będę ich zakładać i ściągać. I to 70 zł przy 1600 to kpina.Tak refundacja to całe 35zl , chyba ze ktoś ma większe moce to 70 także dla refundacji to się w ogóle nie opłaca załatwiać tego droga przez NFZ , a samo badanie pod kątem wady wzroku tez lepiej przeprowadzić u optometrysty w salonie optycznym. Czesto takie badania są gratis przy zakupie okularów. Co do 8mek tez bym nie ruszała w czasie ciąży póki nie bolą.
Nie sama wadą nie jest. Ewentualnie gdybyś miała problemy z odklejeniem siatkówki czy problemami z rogówką. Wiem bo pytałam o toO to podobna wada Ja nie lubię okularów, nie potrafię w nich prowadzić samochodu, gubię stopnie schodząc po schodach Ale to też kwestia przyzwyczajenia
A swoją drogą dopytam - czy taka wada była w jakiś sposób przesłanką do CC? Wiem, że teoretycznie sama wada o niczym nie świadczy, ale może masz jakieś doświadczenie w tym temacie? Na pewno chce to skonsultować z okulistą, ponieważ bardzo boje się o swoje oczy a jednocześnie boje się CC.
Oooo...to w poniedziałek obie wizytujemy. Z tym, że u mnie będzie to dopiero początek ale.musze.skontrolowwc bliznę po CC.hej dziewczny jak nie macie nic przeciwko, to też dołączam) mam nadzieje że wszystko będzie okay, bo w listopadzie przeszłam biochemke. według kalendarza, data porodu 20.11. pierwsze usg w poniedziałek 27.03. 3 i ostatnia beta-1183, pierwsza była 337.7. życzę wszystkim listopadowym mamusiam dużo zdrowia i nudnej ciąży
Ja ze względu na endo nie mam żadnych leków ale mam inne problemy m.in. immunologiczne itp więc biorę encorton, accofil, 1000mg progesteronu w różnych formach, clexane, estrogeny (byłam przygotowywana lekami jak do in-vitro) + witaminy.Miło mieć w gronie również osobę z endo.
U mnie II-III stopień DIE.
I Tobie teraz jakie leki zostały zalecone ?
Ważne , że jesteś zabezpieczona. Wiec możesz czuć się spokojnaJa ze względu na endo nie mam żadnych leków ale mam inne problemy m.in. immunologiczne itp więc biorę encorton, accofil, 1000mg progesteronu w różnych formach, clexane, estrogeny (byłam przygotowywana lekami jak do in-vitro) + witaminy.
Będę się czuła spokojna jak dotrwamy do drugiego trymestru- jeszcze nigdy w żadnej ciąży nie udało mi się tego osiągnąć.Ważne , że jesteś zabezpieczona. Wiec możesz czuć się spokojna
Jasne rozumiem, spokojnie podejdź do tematu, ale sprawdź to co Cię niepokoi. Jak się teraz czujesz ? Plamienie występuje cały czas ? Coś Cię boli ?Prawdopodobnie 6, nie jestem w stanie dokładnie określić bo bardzo przesunela mi się owulacja. W sobotę mam umówiona wizytę u lekarza więc więcej się dowiem, na poprzedniej 08.03 nic jeszcze nie było widać i w sumie nic dziwnego bo beta 09.03 wynosiła 118