reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2023

Zespół miałam i Aptt tez . Pozostałe nie . Badania które wykonałam wystarczyły lekarzowi do zdiagnozowania mojego problemu .
Myśle ze racjonalnie będzie nie bawić się w lekarza i pozwolić decydować o swoim zdrowiu ludziom którzy się na tym znają💪 .
(Oczywiście wszystko w granicach własnego rozsądku ….)
Badania które opisałaś mogą pomóc oczywiście przy diagnostyce ale nie są głównymi wskaźnikami do przyjmowania heparyny czy zażywania acardu 😉

Dobrego dnia 😘
Zespół antyfosfolipidowy (3 badania), białko C, białko S, APTT, D-dimery itp. To od tych wyników zależy jakie leki należy włączyć i w jakich dawkach.
.

reklama
Zespół miałam i Aptt tez . Pozostałe nie . Badania które wykonałam wystarczyły lekarzowi do zdiagnozowania mojego problemu .
Myśle ze racjonalnie będzie nie bawić się w lekarza i pozwolić decydować o swoim zdrowiu ludziom którzy się na tym znają💪 .
(Oczywiście wszystko w granicach własnego rozsądku ….)
Badania które opisałaś mogą pomóc oczywiście przy diagnostyce ale nie są głównymi wskaźnikami do przyjmowania heparyny czy zażywania acardu 😉

Dobrego dnia 😘

.
Rozumiem, że wtedy wszystkie badania wyszły ok dlatego lekarz zdecydował o odstawieniu heparyny? 😉

Cześć dziewczyny, dzisiaj zaczęłam plamić, dokładnie w tym samym dniu cyklu co w poprzednim poronieniu, jak będzie się utrzymywać to zglosze się na IP ale mam okropne przeczucie, że nic z tego nie będzie
Wierze ze będzie dobrze ✊🏻
Plamienia czesto się zdarzają w ciąży a z dzidziulkiem jest wszystko dobrze !
Jeśli Cię to uspokoi to jedz na IP ♥️
I koniecznie dawaj znać ♥️
Jesteśmy z Tobą !

Dziewczyny co sądzicie?
17.03 było 2267

Załączniki

• 9357db4a-d8f9-42d9-a7a7-3a69751faae9.jpeg
    9357db4a-d8f9-42d9-a7a7-3a69751faae9.jpeg
    28,6 KB · Wyświetleń: 112
  • 5f83c8a7-4781-4a0d-9772-cc271608cd53.jpeg
    5f83c8a7-4781-4a0d-9772-cc271608cd53.jpeg
    40,2 KB · Wyświetleń: 102
Rozumiem, że wtedy wszystkie badania wyszły ok dlatego lekarz zdecydował o odstawieniu heparyny? 😉
Nie … wszystkie badania na krzepliwość robiłam dopiero po śmierci synka … i jego badaniach … miał trombofilie wrodzoną którą po kimś odziedziczył … domyślam się ze nie po lekarzu …
Wtedy przy pierwszym transferze po punkcji heparyne miałam podawana przez ponad 2 miesiące w innym celu … groziła mi hiperstymulacja i heparyna była podawana nazwijmy to profilaktycznie …
Ale jak widac u mnie jednak jest konieczna …

Ostatnia ciąże miałam na heparynie i acardzie : puste jajo płodowe .

Tą mam na takim samym zestawie i odpukać kulamy sie do przodu 💪

Bez badań lekarz ( przy pierwszym transferze) nie widział sensu podawania heparyny czy acardu po wynikach stwierdził ze leki te się przydadzą wiec biorę 😉 dla mnie krótka piłka 😊

Nie … wszystkie badania na krzepliwość robiłam dopiero po śmierci synka … i jego badaniach … miał trombofilie wrodzoną którą po kimś odziedziczył … domyślam się ze nie po lekarzu …
Wtedy przy pierwszym transferze po punkcji heparyne miałam podawana przez ponad 2 miesiące w innym celu … groziła mi hiperstymulacja i heparyna była podawana nazwijmy to profilaktycznie …
Ale jak widac u mnie jednak jest konieczna …

Ostatnia ciąże miałam na heparynie i acardzie : puste jajo płodowe .

Tą mam na takim samym zestawie i odpukać kulamy sie do przodu 💪

Bez badań lekarz ( przy pierwszym transferze) nie widział sensu podawania heparyny czy acardu po wynikach stwierdził ze leki te się przydadzą wiec biorę 😉 dla mnie krótka piłka 😊
Ok, pytam bo mój lekarz odstawia leki po uprzednich badaniach więc myślałam, że u Ciebie najpierw zbadał czy wszystko ok a później kazał odstawić heparyne.

reklama
Nie nie . Pierwszy transfer na czysto bez lekow . Dopiero Po badaniach i ich wynikach oraz całym wywiadzie leki rozrzedzajace krew zostały wdrożone nazwijmy to jako konieczność 😊
Ok, pytam bo mój lekarz odstawia leki po uprzednich badaniach więc myślałam, że u Ciebie najpierw zbadał czy wszystko ok a później kazał odstawić heparyne.

Do góry