reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2023

Kochana jest ok. W czwartek podali mi poronne o 14 i o 17.30 już się zaczęło.
Nie ma tragedii, zdecydowanie mniej krwawię niż przy moim standardowym okresie, ale bardzo dziwne jest tum razem to złuszczanie, bo wyglądało jakbym miała 3 garście piasku w środku z krwią. Skrzepów znikoma ilość.

Ale na prawdę jest ok. Mam leki p bólowe, przeciwwymiotne (bobstrasznie mnie nudzi i 🤮 po nich).
🤍🤍🤍
Przykro się to czyta, ale dobrze, że Ty jakoś się trzymasz... Jesteś naprawdę dzielna. Najważniejsze, że już nie ma zagrożenia dla Ciebie 🙏

reklama
Właśnie wracam z USG ❤️ widziałam serduszko jak pięknie biło 🥰 mój narzeczony był ze mną i miał łzy w oczach jest zakochany i zachwycony,jednak ciąża jest 6+5 a nie 7+3 tc jak aplikacja pokazuje,ginekolog mówiła ze wszystko jest tak jak powinno i wszystko bardzo dobrze wyglada takze to mnie cieszy 🥰trzymajcie zdjęcia ❤️🤰
Cudownie ❤️ piękna fasolka 🤩

Właśnie wracam z USG ❤️ widziałam serduszko jak pięknie biło 🥰 mój narzeczony był ze mną i miał łzy w oczach jest zakochany i zachwycony,jednak ciąża jest 6+5 a nie 7+3 tc jak aplikacja pokazuje,ginekolog mówiła ze wszystko jest tak jak powinno i wszystko bardzo dobrze wyglada takze to mnie cieszy 🥰trzymajcie zdjęcia ❤️🤰
Piekne zdjecie i cudna informacja 🥰
Gratulacje 🥰

Tego się nigdy nie zapomni 😍😍 piękna!! Rośnijcie zdrowo 😍

Nie monitorowałam, według normalnego cyklu owu powinna przypaść na 13-14 luty.
Natomiast pierwszy raz w życiu w połowie cyklu miałam plamkę krwi, którą zauważyłam 15 lutego, więc może się te kilka dni przesunęło owu🤷🏻‍♀️. Jest taka ewentualność, ale analizowałam wczoraj moje USG- to sprzed 11 dni było z echem pęcherzyka żółtkowego, a to wczorajsze pokazuje sam pęcherzyk ciążowy- nie jest w tym charakterystycznym kształcie pierścionka z diamentem.
Jestem laikiem, ale potem analizowałam USG z poprzedniej ciąży.

Dodam, że dziś jakbym widziała trochę krwi na papierze, ale to na zasadzie bardzo delikatnego podbarwienia na brązowo.
Hm… pewnie miałaś chwile później owu, ale patrze, ze bete miałaś 1 marca -130, to owu być może 17-18 lutego. A to był ten sam lekarz, co ostatnio?

reklama
Hm… pewnie miałaś chwile później owu, ale patrze, ze bete miałaś 1 marca -130, to owu być może 17-18 lutego. A to był ten sam lekarz, co ostatnio?
Nie, to był ten drugi. Z kliniki. Analizował też te wyniki bety i powiedział to samo, co Ty teraz napisałaś.
Dlatego czekam jeszcze na tę wizytę u „mojego” lekarza, bo zdaje mi się, że ma lepsze USG- w końcu niedawno go otworzył.
I też mogę stwierdzić, że mimo młodego wieku ginekolog z mojego miasteczka jest świetny w USG.

Do góry