reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2023

Cześć! Podczepię się tu niczym zagnieżdżający się zarodek, gdyż beta pozytywna, ale dopiero co wyłapany początek 😝 Moja historia jest taka, że jestem po trzech poronieniach i operacji w grudniu, która miała wyeliminować najprawdopodobniejszy problem poronień. Mam nadzieję, że zostanę u Was już do końca - czas pokaże 😉
Widzę, że cię pociągnęłam wczoraj za sobą😂💗💗💗 super 😍😍😍

reklama
Nie, to był ten drugi. Z kliniki. Analizował też te wyniki bety i powiedział to samo, co Ty teraz napisałaś.
Dlatego czekam jeszcze na tę wizytę u „mojego” lekarza, bo zdaje mi się, że ma lepsze USG- w końcu niedawno go otworzył.
I też mogę stwierdzić, że mimo młodego wieku ginekolog z mojego miasteczka jest świetny w USG.
To czekamy ;) musimy dać szanse maluchowi na rozwój. Medycyna to na szczęście nie matematyka ;) wierze, ze będzie dobrze i trzymam mocno kciuki ✊✊

Gdybyście chciały można lek "przebic" do strzykawek tzw. insulinowek bo one mają mniejsza igłę i ślady też sa mniejsze. Nie wiem jak długo te clexane będę brała, ale gdy już zaczną się mocniejsze siniaki to pewnie będę tak robić.

Kochane takie „przebijanie” jest mocno niewskazanie w przypadku leków podskórnych, bo nie jesteście w stanie zachować jałowych warunków i łatwo możecie nabawić się infekcji. Jedyne co możecie zamienić sobie Clexane na Neoparin, jeżeli łatwiej się go wam podaje. Leki te są odpowiednikami, więc w każdej aptece Wam bez problemu zamienią, bez względu co macie na recepcie 🙂

To czekamy ;) musimy dać szanse maluchowi na rozwój. Medycyna to na szczęście nie matematyka ;) wierze, ze będzie dobrze i trzymam mocno kciuki ✊✊
Też tak zawsze piszę, że medycyna to nie matematyka🙂.
Dzięki, trochę mnie uspokoiłaś i Zazuu na Pączkach też mnie uspokoiła.
No nic, pozostaje czekać grzecznie.

Chciałabym Wam oznajmić, że moja mama zaczęła sobie wyszukiwać seryjnych morderców w Googlach i analizować ich daty urodzin. A ze kobiecina uwielbia oglądać o nich dokumenty, to wpisuje po kolei nazwiska.

Stwierdziła: „Ech, na razie tylko Ted Bundy jest tym z listopada.”

Kochane takie „przebijanie” jest mocno niewskazanie w przypadku leków podskórnych, bo nie jesteście w stanie zachować jałowych warunków i łatwo możecie nabawić się infekcji. Jedyne co możecie zamienić sobie Clexane na Neoparin, jeżeli łatwiej się go wam podaje. Leki te są odpowiednikami, więc w każdej aptece Wam bez problemu zamienią, bez względu co macie na recepcie 🙂
Akurat takie przebijanie polecił mi hematolog i wiem, że jest to dość często praktykowany sposób. Ja jestem za, ale rozumiem inne poglądy 🙂

reklama
Ja niestety już porozgadywalam przyjaciółkom, trochę żałuje ale musiałam. Mama wie, ale teściowie jeszcze nie - dowiedzą się w niedziele. Najbardziej cieszę się właśnie z tego jacy oni będą szczęśliwi ❤️

Kochane, moja fasolka dzisiaj wchodzi w kolejny tydzień 7+0! Życzymy Wam cudownego, spokojnego weekendu 💗
Super, 7 z przodu już coraz poważniej wygląda 😁 u mnie wg OM już 7+2 ale wiem że wg USG wychodzi ok 3-4 dni młodsza ciąża więc dobijam do końca siódmego tygodnia.
Cześć! Podczepię się tu niczym zagnieżdżający się zarodek, gdyż beta pozytywna, ale dopiero co wyłapany początek 😝 Moja historia jest taka, że jestem po trzech poronieniach i operacji w grudniu, która miała wyeliminować najprawdopodobniejszy problem poronień. Mam nadzieję, że zostanę u Was już do końca - czas pokaże 😉
Hej, super Cię tu widzieć 🥰 super coraz więcej "znajomych " twarzy 😁 rozgość się i trzymamy kciuki mocno 🤞😁

ja dzisiaj nawet dobrze się czuje, jedziemy do moich rodziców w odwiedziny. Pogoda piękna 🌞 a mnie od rana na pizzę ochota nachodzi i chyba to będzie nasz obiad dzisiaj. Miłego dnia dziewczyny 😊

Do góry