reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2023

Jak ja mam mieć takie, jak w pierwszej ciąży, czyli do połowy ciąży, to już mogę to oddać, mimo, ze jeszcze nie mam. A później czytanie tych wszystkich informacji, ze mijają mdłości rzekomo w 14tygodniu albo 16 tygodniu- w ogóle nie pomaga 😂
Ja w poprzedniej ciąży też miałam długo, bo pamiętam jak w 16 tyg szłam na wizytę do innego lekarza żeby sprawdził płeć i mu narzekałam, że te mdłości mam 🙈 jedyne co to liczę, że jak przyjdzie wiosna to większą wenę do życia będę miała
Dobry wieczór,
Witam się na razie bardzo nieśmiało i pewnie zamykając stawkę (część z was kojarzę już z marcowych staraczek). Dziś 10 dpo. Wczoraj cień cienia, a dziś piękna krecha.
Beta 21, progesteron 29.8.
Jak się uda dotrwać do końca to termin na 29 listopada.
Gratulacje ❤️ rozgość się i wiadomo, że zostajesz do końca. Nikogo stąd nie wypuścimy 🤭

reklama
Jak ja mam mieć takie, jak w pierwszej ciąży, czyli do połowy ciąży, to już mogę to oddać, mimo, ze jeszcze nie mam. A później czytanie tych wszystkich informacji, ze mijają mdłości rzekomo w 14tygodniu albo 16 tygodniu- w ogóle nie pomaga 😂
Jeju nie straszcie mnie, ja właśnie się dziś pocieszyłam czytając, że mdłości przechodzą w ok. 14tyg 🙈😂 Dziś jestem dosłownie zielona 🤢

Nie martwcie się brakiem objawów :) ja miałam ciąże prawie bezobjawową. Nie bolały mnie piersi, nie wymiotowałam, czułam się super! Jedyne co to śmierdziała mi kawa 🤪
Tak bardzo bym chciała żeby ciąża była bez objawów .. na początku było super 4 i 5 tc wydaje mi się nawet ze energii miałam więcej,jedyne co to sikałam co chwile 😝 a później się zaczęłoo i tak do teraz poranne mdłości,zawroty głowy,mega zmęczenie,humorki i wzdęcia no i piersi jak dwa skopane wielkie kamienie 😖 co mnie cieszy to to ze tylko raz wymiotowałam i mam nadzieje ze więcej nie będę bo muszę jakoś w pracy funkcjonować 🥲 dopiero się to zaczęło bo 7+2 tc dziś jest ale już sprawdzałam na Google jak długo to może trwać i kiedy w końcu minie bo czuje się podle,do tego jakieś przeziębienie mnie wzięło także to nie pomaga na pewno 🫣

Ja w poprzedniej ciąży też miałam długo, bo pamiętam jak w 16 tyg szłam na wizytę do innego lekarza żeby sprawdził płeć i mu narzekałam, że te mdłości mam 🙈 jedyne co to liczę, że jak przyjdzie wiosna to większą wenę do życia będę miała

Jeju nie straszcie mnie, ja właśnie się dziś pocieszyłam czytając, że mdłości przechodzą w ok. 14tyg 🙈😂 Dziś jestem dosłownie zielona 🤢
Byłoby pięknie, gdyby one trawy 1,5 miesiąca, naprawdę 😂 ja już sie na to nie nastawiam, tym bardziej, ze już co nie zjem, to boli mnie żołądek, a od trzech dni chodzę zgięta, bo mnie lędźwia na pograniczu z miednica bolą, nawet basen nie pomógł 🤷‍♀️🙄 także już się zaczęło 😂😂

Gratulacje ❤️ na kiedy masz termin?

Gratulacje ❤️ czyli teraz też jesteś obstawiona lekami już od początku?

Cudownie 🥰 a mówił coś o przyczynie tego krwawienia? Od wczorajszej akcji już się to nie powtórzyło? Z USG wyszło Ci tak jak mi dokładnie, w sensie też mi wyszedł taki termin wg usg. Czyli mogę zakładać, że dziś moja fasoleczka dwa razy większa niż w poniedziałek 😍 chyba fuksem udało mi się na tą wizytę iść tak, że akurat to serce zaczęło bić 🤯

Ja dostałam mdłości w 6+2 🙈 i chętnie je oddam jeśli zależy Ci na objawach 🤭
O tym plamieniu mówił, bo akurat przy badaniu na samolocie widział i tylko powiedział, ze nie widzi tam nic, żadnej przyczyny tego i możliwe jest takie plamienie w tym czasie co akurat powinna wystąpić miesiączka
Taaak, równo termin sie pokrywa 😂❤️

Ja się czuję, jakby walec po mnie przejechał.

I nawet zakupy ubraniowe nie poprawiły mi humoru.
Sad Family Time GIF by Lifetime
Sad Family Time GIF by Lifetime

Nie martwcie się brakiem objawów :) ja miałam ciąże prawie bezobjawową. Nie bolały mnie piersi, nie wymiotowałam, czułam się super! Jedyne co to śmierdziała mi kawa 🤪
Mi tam kawa nie śmierdzi, wręcz chce mi się jej mocnooo, bo do tej pory piłam dużo i mocną a teraz w pracy jedną z jednej łyżeczki i nieeeeraz drugą z mlekiem w domu koło 17 z jednego ziarnka 🙄

reklama
Gratuluje dzisiejszych wizyt ❤️ i trzymam kciuki za te jeszcze „mniej pewne” bo wierze, ze to tylko kwestia czasu 😘
Dziewczyny weekend ! Niech każda z nas choć w jeden dzień zrobi coś dla siebie, przeczyta książkę lub ulubione czasopismo, zrobi sobie domowe spa, pójdzie na zakupy czy długi spacer albo poczilluje bombę z netflixem i smakołykami, a co ! W końcu jesteśmy silne babki, cały tydzień produkujemy organy i tkanki itp czyż nie ? Kto jak nie my, pomyślmy o sobie bardzo Was proszę ❤️
Ściskam i udanego weekendu wszystkim ❤️😏

Do góry