reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2023

reklama
Dobra, nie będę go skreślać 🤞🏻.
Ale…
USG z 7.03. uwidoczniło pęcherzyk ciążowy o wymiarze 5,7 mm.
Dziś mamy 17.03.: pęcherzyk ma 10,5 mm.
Trochę mało urósł przez te 10 dni.

No nic, czekam grzecznie na USG 21.03. i 22.03. Faktycznie, czasem dzieje się magia, ale trzeba realnie na to patrzeć.
Kochana ja trzymam kciuki 💚🍀. U mnie niby owu nie było, potem endometrium w które nie powinnien mieć się jak wgryź 😅, a dał radę, to i u Ciebie musi być dobrze. Trzymam kciuki z całego serduszka za Ciebie i czekam również niecierpliwe na Twoje kolejne usg 🍀

Pamiętasz moja sytuację? Najpierw zarodek 11 mm be akcji serca , 3 dni później zarodek niecałe 5 mm i dwa pęcherzyki żółtkowe i podejrzenie ciąży bliźniaczej 🤯🤯 a finalnie jest jeden zdrowy zarodek z bijącym serduszkiem ... Mnie jednak z nic nie zdziwi ;) trzeba poczekać chwilę i powtórzyć USG 🤞😘
No dokładnie u Ciebie to w ogóle jakaś parodia była 🙈

@Lady With Cats trzymam kciuki za kropka.
Gratuluje wszystkich udanych wizyt i dobrych przyrostów.
Rety jaki mam zły dzień. Wszystko mam na nie i wszystkich bym dzisiaj rozszarpała. Dowiedziałam się, ze nasze wspaniałe hry zmieniają dostawce usług medycznych i mój pakiet wygaśnie z końcem kwietnia i nie nie można zostać, wiec sobie tuż po teście pappa albo tuż przed mogę szukać kogoś kuxwa nowego w jakiejś instytucji, która pracuja z różnymi placówkami. Wyć mi się chce na takie zmiany w 1/3 ciazy
Ojeje kochana współczuję i tule 💚🍀.

Kochana w ogóle Wam wszystkim gratuluję i trzymam za same donoszone ciążę 💚🍀🍀🍀

Ja w poniedziałek według apki będę 5+6.
Wczorajsza beta była 3462.
Typowych objawów ciążowych nie mam. Może dlatego tak się obawiam 🤷‍♀️
To proszę się nie martwić, że objawów nie ma 😊. Jedne ma, druga ich nie ma i o niczym to nie świadczy 😊, oby tak zostało, a nie dołapało Cię potem z dwojona siła 🍀

Pamiętasz moja sytuację? Najpierw zarodek 11 mm be akcji serca , 3 dni później zarodek niecałe 5 mm i dwa pęcherzyki żółtkowe i podejrzenie ciąży bliźniaczej 🤯🤯 a finalnie jest jeden zdrowy zarodek z bijącym serduszkiem ... Mnie jednak z nic nie zdziwi ;) trzeba poczekać chwilę i powtórzyć USG 🤞😘
No u Ciebie to w ogóle był kosmos, faktycznie. Dobra, nie rozmyślam już.

@Aczkolwiek@to_na_pralkę , dziękuję za kciuki.
No to zrobili Ci niemiłą niespodziankę- najgorzej, jak się już zna lekarzy, ma się tych zaufanych. Na dodatek w takim stanie, jak Twój tym bardziej ma to znaczenie.

@Kaala , proszę, postaraj się nie stresować. Ja w tym gronie wyrabiam te zwariowane wizyty. Reszta niech ma spokojne ciąże😗.
Kochana ja trzymam kciuki 💚🍀. U mnie niby owu nie było, potem endometrium w które nie powinnien mieć się jak wgryź 😅, a dał radę, to i u Ciebie musi być dobrze. Trzymam kciuki z całego serduszka za Ciebie i czekam również niecierpliwe na Twoje kolejne usg 🍀
U Ciebie też było combo dziwnych sytuacji przed ciążą i na jej początku.
Cieszy mnie bardzo to, że już teraz maluch macha do Ciebie kończynami w czasie USG🙂💚.
Dam Ci znać we wtorek.

Ja muszę zająć myśli. Plus tej wizyty taki, ze kolejny lekarz dał zielone światło na wylot, to idealna sytuacja, żeby dopiąć w weekend wyjazd i przestać rozmyślać.

No u Ciebie to w ogóle był kosmos, faktycznie. Dobra, nie rozmyślam już.

@Aczkolwiek@to_na_pralkę , dziękuję za kciuki.
No to zrobili Ci niemiłą niespodziankę- najgorzej, jak się już zna lekarzy, ma się tych zaufanych. Na dodatek w takim stanie, jak Twój tym bardziej ma to znaczenie.

@Kaala , proszę, postaraj się nie stresować. Ja w tym gronie wyrabiam te zwariowane wizyty. Reszta niech ma spokojne ciąże😗.

U Ciebie też było combo dziwnych sytuacji przed ciążą i na jej początku.
Cieszy mnie bardzo to, że już teraz maluch macha do Ciebie kończynami w czasie USG🙂💚.
Dam Ci znać we wtorek.

Ja muszę zająć myśli. Plus tej wizyty taki, ze kolejny lekarz dał zielone światło na wylot, to idealna sytuacja, żeby dopiąć w weekend wyjazd i przestać rozmyślać.
Sama wiesz jaki to stres przed wizyta. Jakos staram się nie myśleć ale jak już zacznę to amen.
Ale super , że macie zielone światło na wylot ! 😍

Martwię się trochę bo długo trzebq czekać do tego 24.03 na USG bo we wrotek wyrywałam 8 z takim bolem i stanem zapalnym ale nie było innego wyjścia
Jeśli martwi Cię coś od strony zębów, że mogło zaszkodzić to pamiętaj, że gorzej nie leczyć stanów zapalnych. Ja wczoraj zrobiłam test a w środę byłam u dentysty, pierwsze co to zrobił mi rtg, okazało się ze mam stan zapalny w zębie, który był już leczony kanałowo, wiec mam leczenie re-endo. Na razie wsadził mi dentysta jakieś lekarstwo i wizyta za mc.

reklama
@Lady With Cats trzymam kciuki za kropka.
Gratuluje wszystkich udanych wizyt i dobrych przyrostów.
Rety jaki mam zły dzień. Wszystko mam na nie i wszystkich bym dzisiaj rozszarpała. Dowiedziałam się, ze nasze wspaniałe hry zmieniają dostawce usług medycznych i mój pakiet wygaśnie z końcem kwietnia i nie nie można zostać, wiec sobie tuż po teście pappa albo tuż przed mogę szukać kogoś kuxwa nowego w jakiejś instytucji, która pracuja z różnymi placówkami. Wyć mi się chce na takie zmiany w 1/3 ciazy
Może Cię to nie pocieszy, ale spróbuję pomoc jak potrafię - w weekend będę szukala dodatkowego pakietu medycznego (mój zakład takiego nie oferuje, jedynie dodatkowe ubezpieczenie grupowe). Jeśli jestes zainteresowana to mogę Ci później napisać które ma najlepszy stosunek jakości i ilości usług do ceny. Oczywiście, ze będzie to dodatkowo płatne, ale tutaj niestety nie mogę Ci pomoc, bo decyzje zapadły
:( jedynie mogę pomóc wybrać jakieś sensowne dodatkowe, które wyjdzie optymalnie w porównaniu do kosztów leczenia bez pakietu.

Do góry