reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2023

Wydaje mi się, ze pierwsze usg jest w 11 tyg, to nie wyklucza wcześniejszej wizyty potwierdzającej ciąże. W ogóle na NFZ przysługują chyba tylko 3 usg w ciągu całej ciąży, w 11, 20 i 33 tygodniu, czy jakoś tak. Nie interesowałam się tym za bardzo bo nigdy nie sądziłam, ze jednak uda mi się zajść w ciąże 🙈
Ja do swojej pani ginekolog chodzę na NFZ i pierwsze usg miałam tydzień temu normalnie i teraz tez, od razu kładzie mnie na kozetkę i robi bez żadnego problemu, wiec wydaje mi się, ze to wszystko zależy od placówki medycznej jednak

reklama
Według OM 6+4, z USG dzisiejszego wychodzi 5+6.

Ostatnia beta była robiona 6.03. i wynosiła 967.

Jakoś obojętnie zaczęłam do tego podchodzić.
Niestety nie znam się, więc po prostu powiem, że trzymam bardzo bardzo mocno kciuki, aby na następnej wizycie był już zarodek, który będzie się pięknie rozwijać i rosnąć 🥺

Hej dziewczyny, ja się nie odzywam za bardzo bo u mnie wczoraj jednorazowe plamienie i dosyć niski przyrost (70% przy becie nadal poniżej 1000) więc póki co czekam na rozwój sytuacji. Jutro lub w poniedziałek powtórzę i zobaczę w którą stronę to idzie...
To nadal jest przyrost w normie. Trzymam kciuki bardzo mocno żeby wszystko było ok ✊🙏
Już to kiedyś grali…

Ciąża młodsza niż wychodzi z OM.
Na razie zarodka brak.
Nie nastawiam się na sukces😒.
Trzeba być dobrej myśli. Trzymam kciuki żeby na kolejnej wizycie już wszystko było widać ✊ dobrze, że masz tak szybko to nie będziesz się musiała długo stresować 🙏
Cudownie ❤️
Ale jak to dopiero 11 tydzień na NFZ ?!

nawet żeby dostać becikowe musisz mieć zaświadczenie ze przynajmniej od 10 tyg ciąży byłaś pod opieką medyczna …

Chyba ze się coś w ostatnich miesiącach zmieniło 🫣
Być pod opieką, a nie mieć zrobione USG. Mnie tak lekarz na nfz przyjął. Wypisał badania, kartę ciąży nawet założył i powiedział, że USG nie zrobi, bo wg wytycznych robi dopiero po 11 tyg 🥴 także kwestia lekarza...

Och, dziękuję za te słowa.
Co prawda wolę się na nic nie nastawiać, ale takie słowa dodają trochę otuchy.

Tylko USG. Ja już nie chcę żadnych badań robić.

Nie jestem pewna, bo nie robiłam monitoringu. Mogło być przesunięcie, owszem.
Kochana nie denerwuj się! Moja każda ciąża z USG była 2 tygodnie młodsza , obecna też . Ja mam długie cykle i często późno owulację także to jest normalne , pamiętaj że nasze organizmy nie są 0-1 tu potrafi się taka magia zadziać że , szok. Przecież Karola @Calineczka92 jest w ciąży z cyklu gdzie lekarze twierdzili że nie było owulacji ;)
Powtórzysz USG za kilka dni i bedzie wszystko wiadomo. Proszę tu tego dzidziola nie skreślać na starcie 😘❤️

Ja do swojej pani ginekolog chodzę na NFZ i pierwsze usg miałam tydzień temu normalnie i teraz tez, od razu kładzie mnie na kozetkę i robi bez żadnego problemu, wiec wydaje mi się, ze to wszystko zależy od placówki medycznej jednak
Oczywiście, ze zależy od lekarza. Ale zasadniczo „należą się” trzy usg:

Załączniki

• 86D7B5B3-DDDB-4C0D-BBCB-CF1B431C0911.png
    86D7B5B3-DDDB-4C0D-BBCB-CF1B431C0911.png
    135,3 KB · Wyświetleń: 46
Właśnie wskoczyły wyniki dzisiejszej bety 🤦‍♀️ totalnie nie wiem co o tym myśleć. Kolejne dopiero w poniedziałek 🥴

Załączniki

• Screenshot_20230317_152744_Chrome.jpg
    Screenshot_20230317_152744_Chrome.jpg
    67,4 KB · Wyświetleń: 112
reklama
Poprzedni już dość dawno bo 3.03 - 1326. Sęk w tym że na czwartkowym usg pani doktor stwierdziła że w dalszym ciągu nie ma zarodka no i mam się naszykować na najgorsze, gdyż wg. kalendarza to 7 tydzień
To fakt, przy takiej becie z dziś zarodek powinien już być ale czy ten lekarz wczoraj miał dobre usg?

Do góry