reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2023

reklama
I co teraz masz robić? Znów betę czy teraz już tylko usg?

Zaczynam rozumieć czemu na NFZ pierwsze usg robią w 11 tyg 😔
Ale jak to dopiero 11 tydzień na NFZ ?!

nawet żeby dostać becikowe musisz mieć zaświadczenie ze przynajmniej od 10 tyg ciąży byłaś pod opieką medyczna …

Chyba ze się coś w ostatnich miesiącach zmieniło 🫣

Ale jak to dopiero 11 tydzień na NFZ ?!

nawet żeby dostać becikowe musisz mieć zaświadczenie ze przynajmniej od 10 tyg ciąży byłaś pod opieką medyczna …

Chyba ze się coś w ostatnich miesiącach zmieniło 🫣
Wydaje mi się, ze pierwsze usg jest w 11 tyg, to nie wyklucza wcześniejszej wizyty potwierdzającej ciąże. W ogóle na NFZ przysługują chyba tylko 3 usg w ciągu całej ciąży, w 11, 20 i 33 tygodniu, czy jakoś tak. Nie interesowałam się tym za bardzo bo nigdy nie sądziłam, ze jednak uda mi się zajść w ciąże 🙈

To malutki jeszcze, daj mu jeszcze szansę urosnąć . 🙂 ja w poprzedniej ciąży miałam maleńki zarodek przy pęcherzyku 16mm. I to taki, że dopiero serce zaczynało bić bo tętno było jeszcze poniżej 100.
Och, dziękuję za te słowa.
Co prawda wolę się na nic nie nastawiać, ale takie słowa dodają trochę otuchy.

I co teraz masz robić? Znów betę czy teraz już tylko usg?

Zaczynam rozumieć czemu na NFZ pierwsze usg robią w 11 tyg 😔
Tylko USG. Ja już nie chcę żadnych badań robić.
A jestes pewna co do owulacji ? Może jednak była później ?
Nie jestem pewna, bo nie robiłam monitoringu. Mogło być przesunięcie, owszem.

Wydaje mi się, ze pierwsze usg jest w 11 tyg, to nie wyklucza wcześniejszej wizyty potwierdzającej ciąże. W ogóle na NFZ przysługują chyba tylko 3 usg w ciągu całej ciąży, w 11, 20 i 33 tygodniu, czy jakoś tak. Nie interesowałam się tym za bardzo bo nigdy nie sądziłam, ze jednak uda mi się zajść w ciąże 🙈
Nie, 3 w każdym trymestrze z tego co pamiętam, czyli 9 wizyt chyba.

O 3 usg na NFZ słyszałam … - to taka oficjalna wersja 😜
Ale wiesz jak jest… tak naprawdę to wszystko zależy od lekarza …😉

Jak zamierzasz prowadzić ciąże ? Prywatnie ? Na NFZ ? Czy może jedno i drugie ?

reklama
Och, dziękuję za te słowa.
Co prawda wolę się na nic nie nastawiać, ale takie słowa dodają trochę otuchy.

Tylko USG. Ja już nie chcę żadnych badań robić.

Nie jestem pewna, bo nie robiłam monitoringu. Mogło być przesunięcie, owszem.
No wlasnie, jeśli nie masz pewności to naprawdę nic straconego 😘 nie wiesz tez kiedy doszło do zagnieżdżenia, mogło być ono później, nie łam się głowa do góry ! Kropek jest jeszcze mały, spójrz jakaś koleżanka wczoraj pisała tu, ze trafiała do szpitala i w nocy nie było widać zarodka, a kilka/kilkanaście godzin później już był, wierze, ze u Ciebie jest podobnie ✊

Do góry