reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2023

Zapomniałam dodać.
Wiecie, mnie to nie dziwi, że nfz jakieś bezsensowne zalecenia ma, ale w tym samym gabinecie 3,5 roku temu inny lekarz robił mi USG na każdej wizycie 🤦

Załączniki

• IMG_20230309_164750.jpg
    IMG_20230309_164750.jpg
    2 MB · Wyświetleń: 59
  • IMG_20230309_164804.jpg
    IMG_20230309_164804.jpg
    1,9 MB · Wyświetleń: 58
reklama
Cudownie! Gratulacje i zaraz dopisuje 🥰

Dziękuję! ❤️ Ja najbardziej mam żal, że to nie brzmiało "są zmiany zapalne w cytologii, ale nie nowotworowe". A on walnął "są zmiany" no to o jakiś zmianach miałam sobie pomyśleć 🙄 zobaczę co prywatny powie w poniedziałek, on pewnie będzie wiedział gdzie pokierować.

Ona mi dał taką rozpiskę. Widocznie na nfz mają takie normy, co jak dla mnie trochę niedorzeczne.
Masz w rękach ten wynik cytologii??
Czasem przychodnie nie chcą wydawać wyników twierdząc, że one są ich właścicielami. Niektóre z nas nie wiedzą, że tak naprawdę właścicielami wyników jest osoba badana i w tym wypadku masz prawo otrzymać je do ręki.

Dziwną politykę ma ta przychodnia, bo generalnie z doopy mają zasady.
U nas na szczęście na każdej wizycie jest USG na NFZ, ale…dostać się to cud.
Dziś moja mama urwała się z pracy, żeby podejść mnie zapisać do mojego lekarza i w tym miesiącu nie ma możliwości, a na kwiecień zapisy są konkretnie 27 marca i tylko w ten dzień zapisują z góry na cały kolejny miesiąc🙄😬.
W moim miasteczku w przychodni terminy są na koniec kwietnia…
I prowadź tu ciążę na NFZ.

Dziewczyny ja chodzę prywatnie i z dwójką miałam USG podczas każdej wizyty od 5 tyg.Pamietsm że z synem nastraszono mnie że nic nie widać ,że pozamaciczna itp że jak tylko coś boli to do szpitala .to był 4/ 5 tydz. młoda byłam wyłam jak nic...pojechsłam odrazu tego samego dnia do innego lekarza i jednak było widać🙈
Ciekawa jestem jak będzie teraz🤭 wizyta 14 marca na 11😁

Dramat ale pretensje że mało dzieci się rodzi itp.
Jednym słowem płacz i płać.Na cholerę te składki.
Wkurza mnie to strasznie, bo wszędzie chodzę prywatnie. Luxmed też mam na myśli, bo za to też płacimy z prywatnej kieszeni.

Endokrynolog prywatnie, ginekolog prywatnie, dermatolog prywatnie.

Ach! Trudno, stać mnie na prowadzenie ciąży prywatnie, ale chciałam dostać skierowanie na badania chociaż na NFZ, a ostatecznie umówiłam się na randomową wizytę w Luxmedzie tylko po to, by dostać skierowania na badania.

Choć większą część już zrobiłam.

Masz w rękach ten wynik cytologii??
Czasem przychodnie nie chcą wydawać wyników twierdząc, że one są ich właścicielami. Niektóre z nas nie wiedzą, że tak naprawdę właścicielami wyników jest osoba badana i w tym wypadku masz prawo otrzymać je do ręki.

Dziwną politykę ma ta przychodnia, bo generalnie z doopy mają zasady.
U nas na szczęście na każdej wizycie jest USG na NFZ, ale…dostać się to cud.
Dziś moja mama urwała się z pracy, żeby podejść mnie zapisać do mojego lekarza i w tym miesiącu nie ma możliwości, a na kwiecień zapisy są konkretnie 27 marca i tylko w ten dzień zapisują z góry na cały kolejny miesiąc🙄😬.
W moim miasteczku w przychodni terminy są na koniec kwietnia…
I prowadź tu ciążę na NFZ.
Widzisz, to u nas bez problemu można się dostać, ale jak widać nie warto. Już wiem dlaczego koleżanka mi mówiła, że na NFZ to czeka 2 miesiące na wizytę 🙈
Wynik dostałam.

Załączniki

• IMG_20230309_165936.jpg
    IMG_20230309_165936.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 62
Wkurza mnie to strasznie, bo wszędzie chodzę prywatnie. Luxmed też mam na myśli, bo za to też płacimy z prywatnej kieszeni.

Endokrynolog prywatnie, ginekolog prywatnie, dermatolog prywatnie.

Ach! Trudno, stać mnie na prowadzenie ciąży prywatnie, ale chciałam dostać skierowanie na badania chociaż na NFZ.
Uważam, że badania zgodnie z kalendarzem to nawet lekarz rodzinny powinien wypisywać. W końcu składki każdy płaci...

reklama
Cześć dziewczyny, witam się z Wami nieśmiało :) podczytuję Was od jakiejś chwili ale jakoś nie miałam śmiałości się do Was wcześniej zapisać.
Jestem po zapłodnieniu in vitro, dziś 3+5 czyli jeszcze bardzo wcześnie :) potencjalny termin 18.11, więc bardzo proszę @Poziomka6 wpisz mnie na koniec listy :)
Póki co przyrosty w normie, bhcg 06.03 - 10,2 a 08.03 - 57,1. Kolejne badania mam zrobić w przyszłym tygodniu dwa razy w odstępie 48h. Ewentualne USG przypada na koniec marca - jajko zniosę do tego czasu :oops: Na początek to chyba tyle? Jeśli mam coś jeszcze dopisać na swój temat to dajcie znać :)
Bardzo się cieszę ze jesteś tutaj ❤️
Napewno będą super przyrosty bety 🤞😍
U mnie usg wypada 20 marca i tez jajo zniosę do tego czasu 🤭

Do góry