Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Masz w rękach ten wynik cytologii??Cudownie! Gratulacje i zaraz dopisuje
Dziękuję! Ja najbardziej mam żal, że to nie brzmiało "są zmiany zapalne w cytologii, ale nie nowotworowe". A on walnął "są zmiany" no to o jakiś zmianach miałam sobie pomyśleć zobaczę co prywatny powie w poniedziałek, on pewnie będzie wiedział gdzie pokierować.
Ona mi dał taką rozpiskę. Widocznie na nfz mają takie normy, co jak dla mnie trochę niedorzeczne.
Także dostać się na NFZ pomiędzy 6 a 8 tygodniem to u nas cud.
Ja pierdzielę! Co za durny kraj!
Wkurza mnie to strasznie, bo wszędzie chodzę prywatnie. Luxmed też mam na myśli, bo za to też płacimy z prywatnej kieszeni.Dramat ale pretensje że mało dzieci się rodzi itp.
Jednym słowem płacz i płać.Na cholerę te składki.
Widzisz, to u nas bez problemu można się dostać, ale jak widać nie warto. Już wiem dlaczego koleżanka mi mówiła, że na NFZ to czeka 2 miesiące na wizytęMasz w rękach ten wynik cytologii??
Czasem przychodnie nie chcą wydawać wyników twierdząc, że one są ich właścicielami. Niektóre z nas nie wiedzą, że tak naprawdę właścicielami wyników jest osoba badana i w tym wypadku masz prawo otrzymać je do ręki.
Dziwną politykę ma ta przychodnia, bo generalnie z doopy mają zasady.
U nas na szczęście na każdej wizycie jest USG na NFZ, ale…dostać się to cud.
Dziś moja mama urwała się z pracy, żeby podejść mnie zapisać do mojego lekarza i w tym miesiącu nie ma możliwości, a na kwiecień zapisy są konkretnie 27 marca i tylko w ten dzień zapisują z góry na cały kolejny miesiąc.
W moim miasteczku w przychodni terminy są na koniec kwietnia…
I prowadź tu ciążę na NFZ.
Uważam, że badania zgodnie z kalendarzem to nawet lekarz rodzinny powinien wypisywać. W końcu składki każdy płaci...Wkurza mnie to strasznie, bo wszędzie chodzę prywatnie. Luxmed też mam na myśli, bo za to też płacimy z prywatnej kieszeni.
Endokrynolog prywatnie, ginekolog prywatnie, dermatolog prywatnie.
Ach! Trudno, stać mnie na prowadzenie ciąży prywatnie, ale chciałam dostać skierowanie na badania chociaż na NFZ.
A to jest dobry trop!Uważam, że badania zgodnie z kalendarzem to nawet lekarz rodzinny powinien wypisywać. W końcu składki każdy płaci...
Bardzo się cieszę ze jesteś tutajCześć dziewczyny, witam się z Wami nieśmiało podczytuję Was od jakiejś chwili ale jakoś nie miałam śmiałości się do Was wcześniej zapisać.
Jestem po zapłodnieniu in vitro, dziś 3+5 czyli jeszcze bardzo wcześnie potencjalny termin 18.11, więc bardzo proszę @Poziomka6 wpisz mnie na koniec listy
Póki co przyrosty w normie, bhcg 06.03 - 10,2 a 08.03 - 57,1. Kolejne badania mam zrobić w przyszłym tygodniu dwa razy w odstępie 48h. Ewentualne USG przypada na koniec marca - jajko zniosę do tego czasu Na początek to chyba tyle? Jeśli mam coś jeszcze dopisać na swój temat to dajcie znać