reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2023

reklama
Tu są testy u góry z wczoraj (27dc),na dole z dzisiaj (28dc)

Załączniki

• IMG_20230307_174927.jpg
    IMG_20230307_174927.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 78
Ja już też po wizycie. Zarodek 4mm, serduszka nie było ale ponoć wiek ciąży zgadza się z tym co na USG (5+5) więc mam przyjść za dwa tygodnie. Trochę się zdenerwowałam bo beta w tamtym tygodniu ponad 23tys a serduszka brak, no ale czekam na kolejną wizytę. 😊

Ja jestem już po konsultacji z ginem, przyznam, że ta Pani zrobiła na mnie bardzo pozytywne wrażenie, pomimo wszystko. Nie przepisała mi nic na mój niski progesteron, kazała go w ogóle teraz nie badać i się nie stresować. Bardzo długo tłumaczyła mi dlaczego tak uważa, ponieważ widziała moje zdziwienie/zmieszanie. Generalnie powiedziała mi, że jeśli stracę tą ciąże to nie z powodu niskiego progesteronu i zażywanie Duphastonu tego nie zmieni. Nie wiem co o tym myśle, muszę to sobie chyba jeszcze poukładać w głowie, ale raczej zastosuje się do jej zaleceń. 😌 To bardzo wczesna ciąża, pozwolę organizmowi działać na własną rękę. Mam nadzieje, że wszystko skończy się dobrze 🥺
powiem Ci szczerze, że ja tez mam takie zdanie.

Uważam ze na samiutkim początku jeśli próg jest bardzo niski to nie ma co ratować. Tak było już raz u mnie. A wcześniej jak poroniłam to ciąża się zatrzymała.. i żaden progesteron by jej nie uratował. :-/

Ja boje się brać leków podtrzymujących jeśli nie ma konkretnych wskazań.

Ja już też po wizycie. Zarodek 4mm, serduszka nie było ale ponoć wiek ciąży zgadza się z tym co na USG (5+5) więc mam przyjść za dwa tygodnie. Trochę się zdenerwowałam bo beta w tamtym tygodniu ponad 23tys a serduszka brak, no ale czekam na kolejną wizytę. 😊
Spokojnie, serduszko zazwyczaj jest w połowie 7 tygodnia, czyli gdzieś 6+4 już mogłoby być ;) a rzadko kiedy jest przed skończonym szóstym tygodniem. Wiek się zgadza, wiec wszystko jest dobrze 😘😘

W zeszłym tygodniu miałaś betę na poziomie 23 tys ? 😳 o tak wysokiej to jeszcze nie slyszlam w tym tygodniu, ale co ja się znam. Tylko coś mi nie pasuje z tak wysoka beta? Tzn wiesz ja dziś tez po usg i pęcherzyk również ma 4mm a moja beta z wczoraj to tylko 823. A dziś pewnie coś koło 1400 może coś więcej bylo ale póki co tylko pęcherzyk
Ale skoro z terminem się zgadza to na pewno wszystko Oki ! ❤️ spokojnej ciąży

powiem Ci szczerze, że ja tez mam takie zdanie.

Uważam ze na samiutkim początku jeśli próg jest bardzo niski to nie ma co ratować. Tak było już raz u mnie. A wcześniej jak poroniłam to ciąża się zatrzymała.. i żaden progesteron by jej nie uratował. :-/

Ja boje się brać leków podtrzymujących jeśli nie ma konkretnych wskazań.
A jeśli można spytać, kiedy ostatnim razem ciąża się zatrzymała? 😞
Mi też się wydaje, że jeśli ma być dobrze, to organizm sam to wszystko "ogarnie", jest to dodatkowo moja pierwsza ciąża, może miałabym inne podejście jeśli wcześniej spotkały mnie podobne scenariusze 🤷🏼‍♀️ Nie wiem, w każdym razie chce być dobrej myśli.

reklama
W zeszłym tygodniu miałaś betę na poziomie 23 tys ? 😳 o tak wysokiej to jeszcze nie slyszlam w tym tygodniu, ale co ja się znam. Tylko coś mi nie pasuje z tak wysoka beta? Tzn wiesz ja dziś tez po usg i pęcherzyk również ma 4mm a moja beta z wczoraj to tylko 823. A dziś pewnie coś koło 1400 może coś więcej bylo ale póki co tylko pęcherzyk
Ale skoro z terminem się zgadza to na pewno wszystko Oki ! ❤️ spokojnej ciąży
Wrzucam normy. Można mieć i 200 i 30tys.

Załączniki

• 2BED1793-28B1-45D6-A17A-7C15208858EC.png
    2BED1793-28B1-45D6-A17A-7C15208858EC.png
    75,1 KB · Wyświetleń: 73
Do góry