reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2023

reklama
Tu są testy u góry z wczoraj (27dc),na dole z dzisiaj (28dc)

Załączniki

• IMG_20230307_174927.jpg
    IMG_20230307_174927.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 74
Ja już też po wizycie. Zarodek 4mm, serduszka nie było ale ponoć wiek ciąży zgadza się z tym co na USG (5+5) więc mam przyjść za dwa tygodnie. Trochę się zdenerwowałam bo beta w tamtym tygodniu ponad 23tys a serduszka brak, no ale czekam na kolejną wizytę. 😊

Ja jestem już po konsultacji z ginem, przyznam, że ta Pani zrobiła na mnie bardzo pozytywne wrażenie, pomimo wszystko. Nie przepisała mi nic na mój niski progesteron, kazała go w ogóle teraz nie badać i się nie stresować. Bardzo długo tłumaczyła mi dlaczego tak uważa, ponieważ widziała moje zdziwienie/zmieszanie. Generalnie powiedziała mi, że jeśli stracę tą ciąże to nie z powodu niskiego progesteronu i zażywanie Duphastonu tego nie zmieni. Nie wiem co o tym myśle, muszę to sobie chyba jeszcze poukładać w głowie, ale raczej zastosuje się do jej zaleceń. 😌 To bardzo wczesna ciąża, pozwolę organizmowi działać na własną rękę. Mam nadzieje, że wszystko skończy się dobrze 🥺
powiem Ci szczerze, że ja tez mam takie zdanie.

Uważam ze na samiutkim początku jeśli próg jest bardzo niski to nie ma co ratować. Tak było już raz u mnie. A wcześniej jak poroniłam to ciąża się zatrzymała.. i żaden progesteron by jej nie uratował. :-/

Ja boje się brać leków podtrzymujących jeśli nie ma konkretnych wskazań.

Ja już też po wizycie. Zarodek 4mm, serduszka nie było ale ponoć wiek ciąży zgadza się z tym co na USG (5+5) więc mam przyjść za dwa tygodnie. Trochę się zdenerwowałam bo beta w tamtym tygodniu ponad 23tys a serduszka brak, no ale czekam na kolejną wizytę. 😊
Spokojnie, serduszko zazwyczaj jest w połowie 7 tygodnia, czyli gdzieś 6+4 już mogłoby być ;) a rzadko kiedy jest przed skończonym szóstym tygodniem. Wiek się zgadza, wiec wszystko jest dobrze 😘😘

W zeszłym tygodniu miałaś betę na poziomie 23 tys ? 😳 o tak wysokiej to jeszcze nie slyszlam w tym tygodniu, ale co ja się znam. Tylko coś mi nie pasuje z tak wysoka beta? Tzn wiesz ja dziś tez po usg i pęcherzyk również ma 4mm a moja beta z wczoraj to tylko 823. A dziś pewnie coś koło 1400 może coś więcej bylo ale póki co tylko pęcherzyk
Ale skoro z terminem się zgadza to na pewno wszystko Oki ! ❤️ spokojnej ciąży

powiem Ci szczerze, że ja tez mam takie zdanie.

Uważam ze na samiutkim początku jeśli próg jest bardzo niski to nie ma co ratować. Tak było już raz u mnie. A wcześniej jak poroniłam to ciąża się zatrzymała.. i żaden progesteron by jej nie uratował. :-/

Ja boje się brać leków podtrzymujących jeśli nie ma konkretnych wskazań.
A jeśli można spytać, kiedy ostatnim razem ciąża się zatrzymała? 😞
Mi też się wydaje, że jeśli ma być dobrze, to organizm sam to wszystko "ogarnie", jest to dodatkowo moja pierwsza ciąża, może miałabym inne podejście jeśli wcześniej spotkały mnie podobne scenariusze 🤷🏼‍♀️ Nie wiem, w każdym razie chce być dobrej myśli.

reklama
W zeszłym tygodniu miałaś betę na poziomie 23 tys ? 😳 o tak wysokiej to jeszcze nie slyszlam w tym tygodniu, ale co ja się znam. Tylko coś mi nie pasuje z tak wysoka beta? Tzn wiesz ja dziś tez po usg i pęcherzyk również ma 4mm a moja beta z wczoraj to tylko 823. A dziś pewnie coś koło 1400 może coś więcej bylo ale póki co tylko pęcherzyk
Ale skoro z terminem się zgadza to na pewno wszystko Oki ! ❤️ spokojnej ciąży
Wrzucam normy. Można mieć i 200 i 30tys.

Załączniki

• 2BED1793-28B1-45D6-A17A-7C15208858EC.png
    2BED1793-28B1-45D6-A17A-7C15208858EC.png
    75,1 KB · Wyświetleń: 70
Do góry