reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2023

Kochana spokojnie weź głęboki wdech, to jeszcze nic niw przekreśla. To jeszcze naprawdę wcześnie, jeśli bedziesz sie jednak denerwować to może umów się do innego lekarza za tydzień ? Tak zeby sprawdzić ? Ja bym chyba tak zrobiła.
to jest świetna rada, tez bym tak zrobiła! Bo dwa tygodnie w takim stresie to baaardzo długo, ale faktycznie może być co innego widać na usg już za tydzień 😘

reklama
Masz rzeczowo na moim przykładzie, ze jedna beta niczego nie przekreśla. Wiadomo nie wiem co będzie dalej, ale ro jak każda z Nas tutaj niestety. Ale po dzisiejszym jestem pełna nadzieji i optymizmu ❤️ a nie plamisz ani nic ? Przepraszam ale ja to już mam baby baron normalnie bo o wszystkim zapominam od kilku dni 🤣

Z tego co „pamietam” to moja i jeszcze 2 😘
Nie. Nie plamie wogole. Brxuch spuchniety

to jest świetna rada, tez bym tak zrobiła! Bo dwa tygodnie w takim stresie to baaardzo długo, ale faktycznie może być co innego widać na usg już za tydzień 😘
Chyba tak zrobię. Tym bardziej że skoro jest pęcherzyk żółtkowy to zarodek powinien się pojawić w ciągu kilku dni prawda? przeplakalam całą drogę do domu, dobrze że jechałam z partnerem bo nie wiem jakbym sama wróciła do domu

ja już po wizycie. Wyszłam załamana, bo po tej becie spodziewałam się że zobaczę już zarodek. A na USG jest pęcherzyk ciążowy 11,5 mm, jest pęcherzyk żółtkowy, zarodka póki co brak. Wg OM to 5t5 dni a wg USG wyszło 5 t. Dostałam luteinę z powodu tego spadku progesteronu, mam jutro powotrzyc betę i do kontroli za 2 tygodnie na USG. Nie wiem jak wytrzymam tak długo, zwariuje chyba z nerwów :-( :(
Justynko, Będzie dobrze 🤍🤍🤍🤍🤍🤍

ja już po wizycie. Wyszłam załamana, bo po tej becie spodziewałam się że zobaczę już zarodek. A na USG jest pęcherzyk ciążowy 11,5 mm, jest pęcherzyk żółtkowy, zarodka póki co brak. Wg OM to 5t5 dni a wg USG wyszło 5 t. Dostałam luteinę z powodu tego spadku progesteronu, mam jutro powotrzyc betę i do kontroli za 2 tygodnie na USG. Nie wiem jak wytrzymam tak długo, zwariuje chyba z nerwów :-( :(
Ja byłam wczoraj w 5+3 miałam tylko pęcherzyk ciążowy 9mm, ale lekarz powiedział że wielkość ciąży jest idealna z wiekiem. Też się martwię, że nie było nic poza pęcherzykiem , do wizyty tydzień i ciągle siedzę i szukam czy na pewno to nic złego, że nic poza pęcherzykiem nie było...🙈

reklama
Chyba tak zrobię. Tym bardziej że skoro jest pęcherzyk żółtkowy to zarodek powinien się pojawić w ciągu kilku dni prawda? przeplakalam całą drogę do domu, dobrze że jechałam z partnerem bo nie wiem jakbym sama wróciła do domu
O jej rozumiem emocje bo jak ja zobaczyłam dziś ten pęcherzyk to wyłam jak głupia choć wiem, ze do reszty daleka droga 🥹❤️ ze spokojem bierz ta luteinę skoro lekarz kazał, i spróbuj się umówić gdzies np na poniedziałek czy wtorek, to dalej kilka dni wiem, ale dasz radę ❤️ będziemy z Tobą ❤️
Tydzień temu byłam w podobnej ( a właściwie gorszej sytuacji) wypuścili mnie ze szpitala z jednym słabym przyrostem i kazali czekać 2 tygodnie. Jak widać nie wytrzymałam i dziś zobaczyłam moja kropkę ❤️
Ale Ty tez ja widzisz kochana ! I to w dobrym miejscu trzeba się cieszyć z maluch rzeczy, tymbardziej, ze u Ciebie na zarodek jest jeszcze chwilka spokojnie 😘

Do góry