reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2023

reklama
Kamień z serca💚.
Super wieści.
Wyniki masz super, nie wiem, po co ten Duphaston przy takim progu🤔? Nie jestem zwolennikiem wciskania go na siłę w momencie, kiedy nie jest uzasadnione zażywanie.
Mówił coś na ten temat ten lekarz?

Zaświadczenie chociaż przedstaw pracodawcy, proszę. Rozumiem, że trzeba sobie poukładać wszystko, ale najważniejsza jesteś teraz Ty i ciąża.

To ja mam jutro 😎.
Z tym, że nic nie będzie widać. Beta na razie za niska. Dopiero 4 tydzień kończę.
tak tak, dzisiaj jeszcze byłam w pracy, ale od jutra l4 i leżenie. Poprostu musiałam to jakoś przeorganizować w pracy ale wyszło Ok i wszyscy rozumieją :)

A jeśli chodzi o duphaston, to nawet zostało mi teraz zalecone (wczoraj) przyjmowac go 3 razy dziennie i dodatkowo dwa razy luteinę dopochwowo. Myśle ze głównie problemem jest u mnie codziennie, ciagle plamienie + to przedwczorajsze nocne krwawienie. I stad ten duphaston.

Cieszę się że wszystko jest ok ❤️

mnie dzisiaj po raz pierwszy nie bolą piersi, są większe ale ból ustąpił co mnie strasznie martwi :-( pojechałabym na betę ale napadało.u nas śniegu, drogi śliskie i boję się wsiac za kierownicę, więc chyba sobie odpuszczę. Nie wiem co o tym myśleć ..

A jeszcze dodatkowo wyskoczyła mi opryszczka, pierwszy raz od ponad roku, mam nadzieję że to nie zwiastuje jakiegoś chorobska
tez mam opryszczkę :(((((( a od 3 lat ponad mj sie nje pojawiła!
Dodatkowo dopiero skończyłam 1,5 tygodniowe chorowanie na przeziębienie.

Ja przeniosłam wizytę i idę 13-tego, bo te moje hormony to szaleją ostro 🙈🫣
Super, mamy w ten sam dzień 🥰 na którą masz?
Ja czuje ciągły stres.
Takie uczycie niepokoju jakby coś się miało stać. Bardzo mi to przeszkadza.
Kupiłam melisę i chyba zacznę ja pić.
Może jakieś medytacje wyciszające i relaksujące? Podobno działa jak się robi dzień w dzień, ale nigdy jakoś nie mlbylam systematyczna 🙈

Mam wyniki bety, myślicie że jest szansa zobaczyć jutro zarodek?
Tydzień temu była 397

Załączniki

• IMG_20230306_160636.jpg
    IMG_20230306_160636.jpg
    49,8 KB · Wyświetleń: 99
Hejo ❤️ gratuluje wszystkich pięknych przyrostów, za te nieco mniejsze trzymam kciuki z całej siły ❤
Ja z racji poprzedniej CP dzisiaj znowu byłam na USG, na poprzednim badaniu było widać malutki pęcherzyk, dzisiaj mamy pęcherzyk 1,37, ciałko żółte i zalążek płodu z migającym punkcikiem (pani doktor powiedziała, ze wyglada na serduszko ale jest za troszkę za wczesnie i za tydzień mam znowu się stawić na USG). Jestem taka szczeliwa, ze po przygodach wszystko jest póki co na dobrej drodze ❤️
Dziewczyny, kiedy idziecie na zwolnienie? Ja w przyszłym tyg mam mieć założona kartę ciąży i zastanawiam się czy nie wziąć L4. Senność mnie rozkłada na łopatki, oczy mi się same zamykają, myśle ze na L4 bym trochę odpoczęła ale nie wiem czy to nie za wcześnie, żeby informować pracodawcę 😩
Załączam zdjęcie dzisiejszej mikroskopijnej fasolki:

Załączniki

• 31F1E72A-A281-442D-895A-1D3666789165.jpeg
    31F1E72A-A281-442D-895A-1D3666789165.jpeg
    40,9 KB · Wyświetleń: 62
reklama
Ja czuje ciągły stres.
Takie uczycie niepokoju jakby coś się miało stać. Bardzo mi to przeszkadza.
Kupiłam melisę i chyba zacznę ja pić.
Mam tak samo i mega się stresuję jutrzejszą wizytą. U mnie beta bardzo wysoka ale teraz się głupia naczytałam, że jak za szybko rośnie to też źle bo może zaśniad albo zespół Downa 🥺

Do góry