reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2023

Hejo ❤️ gratuluje wszystkich pięknych przyrostów, za te nieco mniejsze trzymam kciuki z całej siły ❤
Ja z racji poprzedniej CP dzisiaj znowu byłam na USG, na poprzednim badaniu było widać malutki pęcherzyk, dzisiaj mamy pęcherzyk 1,37, ciałko żółte i zalążek płodu z migającym punkcikiem (pani doktor powiedziała, ze wyglada na serduszko ale jest za troszkę za wczesnie i za tydzień mam znowu się stawić na USG). Jestem taka szczeliwa, ze po przygodach wszystko jest póki co na dobrej drodze ❤️
Dziewczyny, kiedy idziecie na zwolnienie? Ja w przyszłym tyg mam mieć założona kartę ciąży i zastanawiam się czy nie wziąć L4. Senność mnie rozkłada na łopatki, oczy mi się same zamykają, myśle ze na L4 bym trochę odpoczęła ale nie wiem czy to nie za wcześnie, żeby informować pracodawcę 😩
Załączam zdjęcie dzisiejszej mikroskopijnej fasolki:
No to nic tylko trzymać kciuki i życzyć nudnej ciąży.

Ja mam taką pracę, że moje siedzenie w niej będzie:
-niezbyt bezpieczne dla ciąży,
-bezsensowne, bo moja praca polega na tworzeniu rzeczy- siedzenie przed kompem tylko w momencie, kiedy tworzę raporty (rzadko).

W środę zamierzam przedstawić zaświadczenie, L4- jak ogarnę papierki i biurokrację- jak najszybciej się da.

reklama
Dziewczyny, które zastanawiają się nad prowadzeniem ciąży u dwóch lekarzy- jak to wygląda od strony formalnej🤔?

Albo inaczej- na NFZ i prywatnie- jak to ogarnąć?

Ja czuje ciągły stres.
Takie uczycie niepokoju jakby coś się miało stać. Bardzo mi to przeszkadza.
Kupiłam melisę i chyba zacznę ja pić.
Jejku mam dokładnie tak samo, cały czas analizuje, zastanawiam się i myśle. Czemu ktoś ma taki przyrost a ja taki itp itd. Ale wydaje mi się, ze tak jeszcze troszkę będzie :( musimy chyba troszkę „ochłonąć” zając się czymś 🤷‍♀️

Dziewczyny, które zastanawiają się nad prowadzeniem ciąży u dwóch lekarzy- jak to wygląda od strony formalnej🤔?

Albo inaczej- na NFZ i prywatnie- jak to ogarnąć?
Ja mam taki pomysł. Kumpela prowadziła i po prostu miała 2 karty ciąż, podobno ro nic złego możesz poinformować lekarza prywatnego, zw prowadzisz ciąże również na NFZ choćby dlatego by nie płacić za wszystkie badania ;)

Mam wyniki bety, myślicie że jest szansa zobaczyć jutro zarodek?
Tydzień temu była 397
Pięknie rośnie ❤️ Jest duża szansa, że będzie zarodek i serduszko!
Moja niestety tak pięknie nie rośnie, ale wynik w granicy normy, więc jest nadzieja… 🙂
Hejo ❤️ gratuluje wszystkich pięknych przyrostów, za te nieco mniejsze trzymam kciuki z całej siły ❤
Ja z racji poprzedniej CP dzisiaj znowu byłam na USG, na poprzednim badaniu było widać malutki pęcherzyk, dzisiaj mamy pęcherzyk 1,37, ciałko żółte i zalążek płodu z migającym punkcikiem (pani doktor powiedziała, ze wyglada na serduszko ale jest za troszkę za wczesnie i za tydzień mam znowu się stawić na USG). Jestem taka szczeliwa, ze po przygodach wszystko jest póki co na dobrej drodze ❤️
Dziewczyny, kiedy idziecie na zwolnienie? Ja w przyszłym tyg mam mieć założona kartę ciąży i zastanawiam się czy nie wziąć L4. Senność mnie rozkłada na łopatki, oczy mi się same zamykają, myśle ze na L4 bym trochę odpoczęła ale nie wiem czy to nie za wcześnie, żeby informować pracodawcę 😩
Załączam zdjęcie dzisiejszej mikroskopijnej fasolki:
Cudownie, rośnijcie zdrowo ❤️ Ja aktualnie nie myśle o zwolnieniu, ale jak zacznie mi jakaś dolegliwość doskwierać za bardzo, to biorę. Nie ma sensu się męczyć i nadwyrężać 😘

reklama
Ja czuje ciągły stres.
Takie uczycie niepokoju jakby coś się miało stać. Bardzo mi to przeszkadza.
Kupiłam melisę i chyba zacznę ja pić.
Ja też czuję niepokój, ale staram się odganiać czarne scenariusze zajmując czymś głowę. Meliska na pewno nie zaszkodzi, chyba sama zacznę spożywać. 🙂

Do góry