reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2023

Dziewczyny, które zastanawiają się nad prowadzeniem ciąży u dwóch lekarzy- jak to wygląda od strony formalnej🤔?

Albo inaczej- na NFZ i prywatnie- jak to ogarnąć?
ja idę na pierwsza wizytę na NFZ i mi da skierowanie na wszystkie badania. Dodatkowo poszukam jakiegoś specjalisty od usg i będę chodzić sprawdzać czy wszystko Ok ale moim 1 lekarzem będzie ten na NFZ.
Jeśli cokolwiek będzie nie tak to będę chodzić na regularne wizyty prywatne do lekarza który jest w jakimś dobrym szpitalu by mnie w razie czego objął opieką..
Poprzednie dwie ciąże prowadziłam w UK i miałam tam tylko 2 usg i żadnego badania dopochwowego.
Jak bywałam w Polsce to jeździłam do Poznania do jakiegoś speca od usg by się uspokoić.

reklama
Dziewczyny, które zastanawiają się nad prowadzeniem ciąży u dwóch lekarzy- jak to wygląda od strony formalnej🤔?

Ja prowadzę ciąże u dwóch lekarzy na NFZ i prywatnie mam jedna kartę ciąży . Oni się znają i wiedza ,ze chodzi o badania na NFZ .

Wiecie co , ja tak stresuje się jutrzejszą wizyta. Bo 22.02 byłam na kontroli i gin powiedział że są pęcherzyki na jajniku i trudno będzie w ciążę zajść. Miałam zacząć od nowego cyklu kurację clo. A tu dwie kreski 🙈 cały czas sobie wkręcam że to nie możliwe i że napewno jest coś nie tak

Mam wyniki bety, myślicie że jest szansa zobaczyć jutro zarodek?
Tydzień temu była 397
I serduszko też 🥰
Hejo ❤️ gratuluje wszystkich pięknych przyrostów, za te nieco mniejsze trzymam kciuki z całej siły ❤
Ja z racji poprzedniej CP dzisiaj znowu byłam na USG, na poprzednim badaniu było widać malutki pęcherzyk, dzisiaj mamy pęcherzyk 1,37, ciałko żółte i zalążek płodu z migającym punkcikiem (pani doktor powiedziała, ze wyglada na serduszko ale jest za troszkę za wczesnie i za tydzień mam znowu się stawić na USG). Jestem taka szczeliwa, ze po przygodach wszystko jest póki co na dobrej drodze ❤️
Dziewczyny, kiedy idziecie na zwolnienie? Ja w przyszłym tyg mam mieć założona kartę ciąży i zastanawiam się czy nie wziąć L4. Senność mnie rozkłada na łopatki, oczy mi się same zamykają, myśle ze na L4 bym trochę odpoczęła ale nie wiem czy to nie za wcześnie, żeby informować pracodawcę 😩
Załączam zdjęcie dzisiejszej mikroskopijnej fasolki:
Cudownie 🥰 ale wspaniale jest czytać takie wiadomości!

Ja 🙋 będę po prostu chodzić tu i tu i mieć dwie karty ciąży. Poprzednio też tak robiłam. Tylko, że na NFZ mnie koleś wkurzał i chyba w 16 tyg przestałam chodzić. Ten na NFZ nie wiedział o prywatnym, ale prywatny wiedział o tym na NFZ, powiedziałam wprost, że chodzę żeby mieć skierowania na badania.
@Poziomka6 13 idę na 10:15, a Ty? ❤️
Podobnie! 10:45 🤩

Witam dziewczyny ❤️ dziś idę na wizytę do ginekologa. Robiłam betę przed wizytą i wyszła 9700 ( przyrost 94%)❤️ jeszcze czekam na wynik progesteronu
Ja już po wizycie. Pęcherzyk jest, wiek ciąży 5+4 taki sam jaki wyliczony przez aplikację . Przy takiej becie to nie jest dziwne, że jeszcze nie było zarodka?

Załączniki

• IMG_20230306_164202.jpg
    IMG_20230306_164202.jpg
    15,4 KB · Wyświetleń: 65
reklama
Do góry