O mamo! Cudnie!W kwietniu będzie miała 6
W sierpniu będzie miał 4
W sierpniu będzie miał 2
A ja mam 26 lat
Czy tylko ja tak stara tu jestem?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
O mamo! Cudnie!W kwietniu będzie miała 6
W sierpniu będzie miał 4
W sierpniu będzie miał 2
A ja mam 26 lat
Tosia i TymekJakie imiona? I gratuluje!!
Napewno dam znać. Mam nadzieje, ze wszystko będzie ok (tzn. Edzie chociaż widać pęcherzyk)Gratulacje . Koniecznie daj znać jak po wizycie.
Oczywiście.Dziewczyny, bierzecie jakieś witaminy? Ja mam Prenetal Uno i tak się zastanawiam, czy to wystarczy...
Piękne!Tosia i Tymek
Wiek to tylko liczby, druga młodość przed Toba kochanaO mamo! Cudnie!
Czy tylko ja tak stara tu jestem?
Zgadzam się. Ja chroniczna anemiczka (mthfr) wiec muszę żelazo suplowac, ale biorę w formie spatone, wiec najbardziej naturalna.Oczywiście.
Przez wzrost TSH mam wręcz nakazane brać suplementy mające w składzie 2000 j. witaminy D, jod, kwas foliowy (najlepiej dwie formy) oraz kwasy Omega.
Według wytycznych PTGiP to te składniki powinno się dostarczać w I trymestrze.
Czytałam też o dobrym wpływie choliny na rozwój płodu.
Według mnie dobre suplementy to:
Pregna Plus bez żelaza,
MamaDHA Premium Plus
Pueria Uno (choć ja wolę MamaDHA).
Generalnie w ciąży im mniej, znaczy lepiej, więc nie dajcie sobie wcisnąć supli z bombą witaminową.
Plus zwracajcie uwagę, żeby w składzie nie było żelaza- o ile oczywiście ferrytyna jest na dobrym poziomie.
No ale to morfologia już wykaże- jak hemoglobina, jest powyżej 12, erytrocyty i he autokrytyki w normie, to nie trzeba dodatkowo oznaczać ferrytyny.
Będzie dobrze. Wszystkie trzymamy kciukiNapewno dam znać. Mam nadzieje, ze wszystko będzie ok (tzn. Edzie chociaż widać pęcherzyk)
Druga młodość miałam właśnie zaplanowana hahaha, kurs salsy w trakcie (w końcu synowie już prawie pełnoletni) , nowa praca… a tu niespodziankaWiek to tylko liczby, druga młodość przed Toba kochana