reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2023

Witam Was kochane :-)
Ja jako stały bywalec siedzę już na poczekalni w labo.
Panie pobierające krew pewnie myślą, że postradałam zmysły…
Mnie to jednak uspokaja. Wierze, że dzisiaj jestem ostatni raz na becie przed wizytą u gina.
Oby czas szybko minął do wizyty.
jeśli Cię to uspokaja to czemu nie. ja też się lepiej czułam jak badałam co drugi dzień ale póki co odpuściłam.

obudziłam się dzisiaj z dużym bólem podbrzusza po lewej stronie , takie mocne kłucie i martwię się trochę eh :-(

reklama
Czyli wyłapałaś za pierwszym razem całkowity początek🙂.

Jeśli przyrasta o co najmniej 66% co 48 godzin, to wszystko jest ok💚✊🏼.
mam nadzieje ze dzisiejsze badanie będzie Ok i dań dobie spokój.

Kochana pisałaś ze bierzesz dużo witamin ciążowych. Lekarz Ci tak kazał czy sama zdecydowałaś?

Ja biorę puera ono i do tego wit D 4000 i folik osobno.. i nie wiem czy to nie za dużo.
Wiem ze przy problemach tarczycowych i nadmiarowych kilogramach trzeba brać więcej a ja mam to i to

mam nadzieje ze dzisiejsze badanie będzie Ok i dań dobie spokój.

Kochana pisałaś ze bierzesz dużo witamin ciążowych. Lekarz Ci tak kazał czy sama zdecydowałaś?

Ja biorę puera ono i do tego wit D 4000 i folik osobno.. i nie wiem czy to nie za dużo.
Wiem ze przy problemach tarczycowych i nadmiarowych kilogramach trzeba brać więcej a ja mam to i to
Też mam taką nadzieję i tego Ci życzę💚.

Ja biorę jedynie MamaDHA Premium+ i co dwa dni dodatkowo Vigantol 3000 jednostek (to jest witamina D3).
To były zalecenia przypadkowego endokrynologa, którego złapałam na czacie Luxmed- ma to być suplement z witaminą D, jodem oraz kwasem foliowym i kwasami Omega. Z tym, że ja od ponad roku przyjmuję suplementy dla kobiet starających się o dziecko.

Ja wręcz pisałam, że w ciąży nie powinno się przyjmować nic ponad wytyczne dotyczące suplementacji Polskiego Towarzystwa Ginekologów i Położników.
Zwłaszcza należy odrzucić preparaty, które w składzie mają żelazo.
I warto wybierać te, które mają dwie formy kwasu foliowego- chodzi o metylowaną formę.

Też mam taką nadzieję i tego Ci życzę💚.

Ja biorę jedynie MamaDHA Premium+ i co dwa dni dodatkowo Vigantol 3000 jednostek (to jest witamina D3).
To były zalecenia przypadkowego endokrynologa, którego złapałam na czacie Luxmed- ma to być suplement z witaminą D, jodem oraz kwasem foliowym i kwasami Omega. Z tym, że ja od ponad roku przyjmuję suplementy dla kobiet starających się o dziecko.

Ja wręcz pisałam, że w ciąży nie powinno się przyjmować nic ponad wytyczne dotyczące suplementacji Polskiego Towarzystwa Ginekologów i Położników.
Zwłaszcza należy odrzucić preparaty, które w składzie mają żelazo.
I warto wybierać te, które mają dwie formy kwasu foliowego- chodzi o metylowaną formę.
kurczę to u kogoś innego przeczytałam Żr bierze więcej suplementów. Przepraszam skojarzyło mi się mylnie, że to Ty.

Mi endo kazała brać folik i D4000
Ja mam tez niedobór żelaza.
Moja endo ogólnie nie uznaje suplementów i każe każda witaminę brać w leku w osobnej tabletce. Jak skończę puerie uno będę brała sam folik i wit D.
Ja ogólnie mam duże niedobory D i żelaza.
Szkoda mi wyrzucać tabletki dlatego skończę.

Brałam tez tą witaminę b i boje się przestać je brać bo głupio wierze, że to właśnie one pomogły mi zajść przy moim wyniku AMH 0,5

reklama
Do góry