reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2023

Witam Was kochane :-)
Ja jako stały bywalec siedzę już na poczekalni w labo.
Panie pobierające krew pewnie myślą, że postradałam zmysły…
Mnie to jednak uspokaja. Wierze, że dzisiaj jestem ostatni raz na becie przed wizytą u gina.
Oby czas szybko minął do wizyty.
jeśli Cię to uspokaja to czemu nie. ja też się lepiej czułam jak badałam co drugi dzień ale póki co odpuściłam.

obudziłam się dzisiaj z dużym bólem podbrzusza po lewej stronie , takie mocne kłucie i martwię się trochę eh :-(

reklama
Czyli wyłapałaś za pierwszym razem całkowity początek🙂.

Jeśli przyrasta o co najmniej 66% co 48 godzin, to wszystko jest ok💚✊🏼.
mam nadzieje ze dzisiejsze badanie będzie Ok i dań dobie spokój.

Kochana pisałaś ze bierzesz dużo witamin ciążowych. Lekarz Ci tak kazał czy sama zdecydowałaś?

Ja biorę puera ono i do tego wit D 4000 i folik osobno.. i nie wiem czy to nie za dużo.
Wiem ze przy problemach tarczycowych i nadmiarowych kilogramach trzeba brać więcej a ja mam to i to

mam nadzieje ze dzisiejsze badanie będzie Ok i dań dobie spokój.

Kochana pisałaś ze bierzesz dużo witamin ciążowych. Lekarz Ci tak kazał czy sama zdecydowałaś?

Ja biorę puera ono i do tego wit D 4000 i folik osobno.. i nie wiem czy to nie za dużo.
Wiem ze przy problemach tarczycowych i nadmiarowych kilogramach trzeba brać więcej a ja mam to i to
Też mam taką nadzieję i tego Ci życzę💚.

Ja biorę jedynie MamaDHA Premium+ i co dwa dni dodatkowo Vigantol 3000 jednostek (to jest witamina D3).
To były zalecenia przypadkowego endokrynologa, którego złapałam na czacie Luxmed- ma to być suplement z witaminą D, jodem oraz kwasem foliowym i kwasami Omega. Z tym, że ja od ponad roku przyjmuję suplementy dla kobiet starających się o dziecko.

Ja wręcz pisałam, że w ciąży nie powinno się przyjmować nic ponad wytyczne dotyczące suplementacji Polskiego Towarzystwa Ginekologów i Położników.
Zwłaszcza należy odrzucić preparaty, które w składzie mają żelazo.
I warto wybierać te, które mają dwie formy kwasu foliowego- chodzi o metylowaną formę.

Też mam taką nadzieję i tego Ci życzę💚.

Ja biorę jedynie MamaDHA Premium+ i co dwa dni dodatkowo Vigantol 3000 jednostek (to jest witamina D3).
To były zalecenia przypadkowego endokrynologa, którego złapałam na czacie Luxmed- ma to być suplement z witaminą D, jodem oraz kwasem foliowym i kwasami Omega. Z tym, że ja od ponad roku przyjmuję suplementy dla kobiet starających się o dziecko.

Ja wręcz pisałam, że w ciąży nie powinno się przyjmować nic ponad wytyczne dotyczące suplementacji Polskiego Towarzystwa Ginekologów i Położników.
Zwłaszcza należy odrzucić preparaty, które w składzie mają żelazo.
I warto wybierać te, które mają dwie formy kwasu foliowego- chodzi o metylowaną formę.
kurczę to u kogoś innego przeczytałam Żr bierze więcej suplementów. Przepraszam skojarzyło mi się mylnie, że to Ty.

Mi endo kazała brać folik i D4000
Ja mam tez niedobór żelaza.
Moja endo ogólnie nie uznaje suplementów i każe każda witaminę brać w leku w osobnej tabletce. Jak skończę puerie uno będę brała sam folik i wit D.
Ja ogólnie mam duże niedobory D i żelaza.
Szkoda mi wyrzucać tabletki dlatego skończę.

Brałam tez tą witaminę b i boje się przestać je brać bo głupio wierze, że to właśnie one pomogły mi zajść przy moim wyniku AMH 0,5

reklama
Do góry