reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2023

Jak dajecie radę ze zmęczeniem? ja coraz gorzej funkcjonuje, mogłabym spać cały dzień a czasami jak wstaje z łóżka to w głowie mi się kręci i słabo mi... jak radzicie sobie w pracy? ja mam zwolnienie do środy, wstępnie chciałam w czwartek wrócić do pracy ale tak fatalnie się czuje że nie wiem jak to pogodzic
Mam taką pracę, że dziś nadreptałam 1,62 km, a pewnie realnie więcej, bo telefonu cały czas przy sobie nie mam. Pewnie ok.2,5 km zrobiłam.
Przyznam, że dawno tak intensywnego dnia nie miałam i czułam już o 12, że ciągnie mnie brzuch. Potem się w myślach strofowałam.
Po prostu na poniedziałek wypisałam urlop, a we wtorek planuję dupen klapen przed kompem.
Dobre podejście 👍 ja w pierwszej ciąży przytyłam 20 kg, co prawda pol roku po ciąży już po tych kg śladu nie było ale teraz chciałabym jednak mniej przytyć 😅 z racji tego że jestem z wykształcenia dietetykiem to mam pewne "odchyły zawodowe" i wydaje mi się że staram się dość zdrowo odżywiać (chociaż czekolada i chipsy to moje słabości) 😅🙈
Ooo super, to będziemy się czasem konsultować w sprawach jedzenia🙂.
Przyznam, że jutro robię spaghetti, ale z makaronem z ciecierzycy.
Spaghetti na passacie bez jakichś torebek i innych sztucznych wzmacniaczy smaku.

Ciąży chciałabym przytyć ok.10-12 kg.

reklama
Dla nas najważniejsze, aby dzidziuś był zdrowy❤️
Gdybyśmy jednak mogli wybrać płeć, to baaaardzo chcielibyśmy mieć drugą córeczkę.
Dobrze, że napisaliście o tym śluzie, bo od kilku dni też tak mam. Oczywiście biegam do toalety i sprawdzam czy wszystko ok. Będę spokojniejsza ❤️
Na początku nie chciałam mieć listopadowego dziecko, bo to taki szary jesienny miesiąc, jednak wyszło tak, że starania zaczęliśmy właśnie w lutym i od razu miła niespodzianka...
Ale nawet się cieszę, bo rzeczywiście na rozszerzanie diety itp. trafimy na wiosenne letnie dni. I na wakacje będziemy mogli jechać ;)
I każdy z naszej rodziny będzie miał urodziny w inną porę roku :)

Jak dajecie radę ze zmęczeniem? ja coraz gorzej funkcjonuje, mogłabym spać cały dzień a czasami jak wstaje z łóżka to w głowie mi się kręci i słabo mi... jak radzicie sobie w pracy? ja mam zwolnienie do środy, wstępnie chciałam w czwartek wrócić do pracy ale tak fatalnie się czuje że nie wiem jak to pogodzic
Słabo. Rano nie mam siły wstać, wracam z pracy i od razu muszę chwilę poleżeć, bo czuję ten lekki ból podbrzusza, gdy jestem w ciągłym ruchu. Wieczorem zasypiam szybciej niż moja córka.

Mam taką pracę, że dziś nadreptałam 1,62 km, a pewnie realnie więcej, bo telefonu cały czas przy sobie nie mam. Pewnie ok.2,5 km zrobiłam.
Przyznam, że dawno tak intensywnego dnia nie miałam i czułam już o 12, że ciągnie mnie brzuch. Potem się w myślach strofowałam.
Po prostu na poniedziałek wypisałam urlop, a we wtorek planuję dupen klapen przed kompem.

Ooo super, to będziemy się czasem konsultować w sprawach jedzenia🙂.
Przyznam, że jutro robię spaghetti, ale z makaronem z ciecierzycy.
Spaghetti na passacie bez jakichś torebek i innych sztucznych wzmacniaczy smaku.

Ciąży chciałabym przytyć ok.10-12 kg.
Haha nie pracuje w zawodzie ale coś tam wiedzy zostało, poza tym często podczytuje nowe badania itp więc jeśli tylko będę mogła to napewno pomogę 😅
A te spagetti brzmi pysznie , aż głodna się robię 😍

reklama
Dziewczyny, według dzisiejszych wyników zostaję z Wami🥹.

Nam jest obojętna płeć, byle dziecko zdrowe.

W ogóle napiszę Wam, że mieliśmy mieć wizytę w poradni niepłodności. Byliśmy umówieni w tym miesiącu.
Cudowne wieści! 🥰
My z mężem byliśmy w tamtym miesiącu w klinice. Nawet nie zdążyłam zrobić wszystkich badań, bo musiałam czekać na początek cyklu, a tutaj taka niespodzianka.🙃
Nam nie zależy na płci i tak będziemy szaleńczo szczęśliwi, byle było zdrowe. Już nawet imiona mamy wybrane 🙈

Do góry