reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2023

Jak dajecie radę ze zmęczeniem? ja coraz gorzej funkcjonuje, mogłabym spać cały dzień a czasami jak wstaje z łóżka to w głowie mi się kręci i słabo mi... jak radzicie sobie w pracy? ja mam zwolnienie do środy, wstępnie chciałam w czwartek wrócić do pracy ale tak fatalnie się czuje że nie wiem jak to pogodzic
Mam taką pracę, że dziś nadreptałam 1,62 km, a pewnie realnie więcej, bo telefonu cały czas przy sobie nie mam. Pewnie ok.2,5 km zrobiłam.
Przyznam, że dawno tak intensywnego dnia nie miałam i czułam już o 12, że ciągnie mnie brzuch. Potem się w myślach strofowałam.
Po prostu na poniedziałek wypisałam urlop, a we wtorek planuję dupen klapen przed kompem.
Dobre podejście 👍 ja w pierwszej ciąży przytyłam 20 kg, co prawda pol roku po ciąży już po tych kg śladu nie było ale teraz chciałabym jednak mniej przytyć 😅 z racji tego że jestem z wykształcenia dietetykiem to mam pewne "odchyły zawodowe" i wydaje mi się że staram się dość zdrowo odżywiać (chociaż czekolada i chipsy to moje słabości) 😅🙈
Ooo super, to będziemy się czasem konsultować w sprawach jedzenia🙂.
Przyznam, że jutro robię spaghetti, ale z makaronem z ciecierzycy.
Spaghetti na passacie bez jakichś torebek i innych sztucznych wzmacniaczy smaku.

Ciąży chciałabym przytyć ok.10-12 kg.

reklama
Dla nas najważniejsze, aby dzidziuś był zdrowy❤️
Gdybyśmy jednak mogli wybrać płeć, to baaaardzo chcielibyśmy mieć drugą córeczkę.
Dobrze, że napisaliście o tym śluzie, bo od kilku dni też tak mam. Oczywiście biegam do toalety i sprawdzam czy wszystko ok. Będę spokojniejsza ❤️
Na początku nie chciałam mieć listopadowego dziecko, bo to taki szary jesienny miesiąc, jednak wyszło tak, że starania zaczęliśmy właśnie w lutym i od razu miła niespodzianka...
Ale nawet się cieszę, bo rzeczywiście na rozszerzanie diety itp. trafimy na wiosenne letnie dni. I na wakacje będziemy mogli jechać ;)
I każdy z naszej rodziny będzie miał urodziny w inną porę roku :)

Jak dajecie radę ze zmęczeniem? ja coraz gorzej funkcjonuje, mogłabym spać cały dzień a czasami jak wstaje z łóżka to w głowie mi się kręci i słabo mi... jak radzicie sobie w pracy? ja mam zwolnienie do środy, wstępnie chciałam w czwartek wrócić do pracy ale tak fatalnie się czuje że nie wiem jak to pogodzic
Słabo. Rano nie mam siły wstać, wracam z pracy i od razu muszę chwilę poleżeć, bo czuję ten lekki ból podbrzusza, gdy jestem w ciągłym ruchu. Wieczorem zasypiam szybciej niż moja córka.

Mam taką pracę, że dziś nadreptałam 1,62 km, a pewnie realnie więcej, bo telefonu cały czas przy sobie nie mam. Pewnie ok.2,5 km zrobiłam.
Przyznam, że dawno tak intensywnego dnia nie miałam i czułam już o 12, że ciągnie mnie brzuch. Potem się w myślach strofowałam.
Po prostu na poniedziałek wypisałam urlop, a we wtorek planuję dupen klapen przed kompem.

Ooo super, to będziemy się czasem konsultować w sprawach jedzenia🙂.
Przyznam, że jutro robię spaghetti, ale z makaronem z ciecierzycy.
Spaghetti na passacie bez jakichś torebek i innych sztucznych wzmacniaczy smaku.

Ciąży chciałabym przytyć ok.10-12 kg.
Haha nie pracuje w zawodzie ale coś tam wiedzy zostało, poza tym często podczytuje nowe badania itp więc jeśli tylko będę mogła to napewno pomogę 😅
A te spagetti brzmi pysznie , aż głodna się robię 😍

reklama
Dziewczyny, według dzisiejszych wyników zostaję z Wami🥹.

Nam jest obojętna płeć, byle dziecko zdrowe.

W ogóle napiszę Wam, że mieliśmy mieć wizytę w poradni niepłodności. Byliśmy umówieni w tym miesiącu.
Cudowne wieści! 🥰
My z mężem byliśmy w tamtym miesiącu w klinice. Nawet nie zdążyłam zrobić wszystkich badań, bo musiałam czekać na początek cyklu, a tutaj taka niespodzianka.🙃
Nam nie zależy na płci i tak będziemy szaleńczo szczęśliwi, byle było zdrowe. Już nawet imiona mamy wybrane 🙈

Do góry