reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2023

reklama
Czyli od pozytywnego testu jedziesz z Acardem i encortonem przez mutację?
Nie. U mnie się tylko objawia nieprzyswajaniem mikro. (Edit: i bardzo złe znosimy szczepienia- zawsze mamy powikłania).Nigdy nie odbijało się to na ciążach, tylko moim organizmie. Serce ok, niedoczynnosc i hashi jako konsekwencja, ale hashi jest nieosobliwa bo tylko anty tg rośnie, przez co cyklicznie dostaje Jod, a anty tpo w normie.

Ostatnia edycja:
Nie. U mnie się tylko objawia nieprzyswajaniem mikro. Nigdy nie odbijało się to na ciążach, tylko moim organizmie. Serce ok, niedoczynnosc i hashi jako konsekwencja, ale hashi jest nieosobliwa bo tylko anty tg rośnie, przez co cyklicznie dostaje Jod, a anty tpo w normie.
Też mam nieosobliwe Hashi- witaj w klubie.
AntyTG podwyższone, a AntyTPO w normie, a TSH już skoczyło do 5,71.

Endokrynologa mam 13 marca. W zasadzie prędzej endo załatwiłam niż gina, bo wynik mnie przeraził.

Czyli od pozytywnego testu jedziesz z Acardem i encortonem przez mutację?
Poroniłam ciąże nr 1, w drugiej progesteron był niski i założyli mi szew, 3 szyjka otwarta do 24tc i pępowina 2 zylowa, 4 bez problemów. Dwojka odziedziczyła mthfr.
Przy pierwszej miałam okazjonalnie przeciwskrzepowe zastrzyki w pogotowiu, ale nie było potrzeby i kolejne ciąże tez były ok. Nie muszę stosować immunosupresantow, lekarz sam nie za bardzo wie dlaczego tak się dzieje.

Ostatnia edycja:
Też mam nieosobliwe Hashi- witaj w klubie.
AntyTG podwyższone, a AntyTPO w normie, a TSH już skoczyło do 5,71.

Endokrynologa mam 13 marca. W zasadzie prędzej endo załatwiłam niż gina, bo wynik mnie przeraził.
Faktycznie podobnie.
Ja nie wiem jeszcze jakie mam tsh, bo wczoraj dopiero zorientowałam się (w zasadzie mój mąż 😂) ze miesiączki nie mam coś długo, wiec badanie krwi będę robić w przyszłym tygodniu (mieszkam w Londynie)

Witam Was kochane :-)
Ja jako stały bywalec siedzę już na poczekalni w labo.
Panie pobierające krew pewnie myślą, że postradałam zmysły…
Mnie to jednak uspokaja. Wierze, że dzisiaj jestem ostatni raz na becie przed wizytą u gina.
Oby czas szybko minął do wizyty.
Ile razy byłaś na becie?

Generalnie przyjmuje się, iż nie powinno się sprawdzać przyrostu więcej niż trzy razy.

reklama
Do góry