reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2023

Dziewczyny a macie tez takie kilkusekundowa ukłucia ? Ja mam w podbrzuszu czasami albo teraz tak niżej jakby w samej pochwie ? Macie tez tak ?

reklama
Gratulacje ! ❤️ a co do progesteronu to ja pewnie umówiłabym się do ginekologa

Umów się do ginekologa.

Z tym, że na kreskach zarówno ja, jak i inne dziewczyny wyjaśniły Ci, że progesteron powinien skoczyć.

Natomiast ja bym to jak najszybciej omówiła z lekarzem.

Hej :-) ja bym proponowała skontaktować się z lekarzem, przy takim wyniku chyba dobrze by było włączyć progesteron

Witam i gratuluję! 💚 Miałam podobny poziom progesteronu i dostałam leki, więc lepiej to skonsultować z gin :D

Umówiłam się na jutro na wizytę do ginekologa, niestety do obcej osoby, bo mój lekarz ma chore terminy 😔 mam nadzieje, że wszystko skończy się dobrze 😞

Nic się nie stresuj, póki co gratulacje malutkie bo malutkie ale są ❤️
Jeśli masz możliwość skontaktuj się ze swoim lekarzem, a masz jakieś plamienia coś Cię boli ? Będzie sprawdzać jeszcze przyrost ?
Planowałam wstępnie zrobić kolejną betę + proga w sobotę, bo w środę akurat żywcem nie mam możliwości i tak 😣 Na szczęście nie mam zbytnio plamień, dwa razy dotychczas miałam śluz leciutko zabarwiony na brązowo. Czasem zaboli mnie podbrzusze, trochę jak na okres ale bardziej jakby coś się naciągało, jest to inny rodzaj bólu. No a tak to nie mam żadnych „objawów”, nawet piersi mnie nie bolą nic a nic 🤷🏼‍♀️

Sorki ze się wbijam ale widzę że martwisz się progesteronem. Miałaś zdiagnozowaną niedomogę?
Dla zdrowej ciąży to nie jest najgorszy progesteron, powinien jeszcze się odbić.
Kontrolę u lekarza zrobiłabym pod kątem ewentualnej ciąży pozamacicznej aczkolwiek ja przy CP miałam progesteron 7 przy becie 15 i potem skoczył do 12 max wiec też nie panikuj. Przy takiej becie lekarz jeszcze nic nie zobaczy a progesteronu nie powinno się suplementowac bez uwidocznienia pęcherzyka w macicy. Zrób jeszcze jeden przyrost i proga i oszacuj kiedy może wzrosnąć ponad 1000 i wtedy się omów do lekarza, jeśli będzie dobrze ulokowany pęcherzyk myślę że lekarz wzmocni Cie jakimś progesteronem. Ale tak jak mówię, przy zdrowej ciąży ten progesteron się raczej rozkręci.
Dziękuje za wiadomość. Nie, nic takiego u mnie nie zdiagnozowano ale przyznam, że wcześniej nie miałam okazji w ogóle badać proga. Ale dzięki za cenne uwagi, jutro mam już umówioną wizytę więc na pewno poruszę ten temat… 😔

Planowałam wstępnie zrobić kolejną betę + proga w sobotę, bo w środę akurat żywcem nie mam możliwości i tak 😣 Na szczęście nie mam zbytnio plamień, dwa razy dotychczas miałam śluz leciutko zabarwiony na brązowo. Czasem zaboli mnie podbrzusze, trochę jak na okres ale bardziej jakby coś się naciągało, jest to inny rodzaj bólu. No a tak to nie mam żadnych „objawów”, nawet piersi mnie nie bolą nic a nic 🤷🏼‍♀️
To już lepiej zrobiłabym po 72h w czwartek jeśli masz taka możliwość. Bo ta w sobotę będzie (bynajmniej dla mnie) mało miarodajna niestety :(

reklama
Do góry