reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2023

Dziękuję bardzo wszystkim. Zrobili mi cesarkę. Chcieli pomimo zaświadczenia, bo nie miałam wszystkich badań i to za wcześnie, no i owinięty bardzo pępowiną był. Ogólnie czuję się dobrze, już rana znacznie mniej boli i już dziś chodziłam choć pierwsze dwa dni to bolało bardzo ale leki cały czas dają, z młodym też lepiej. Wam też życzę żeby wszystko dobrze było i dawajcie tu znać jak z wami 🙂

reklama
Hej dziewczyny. Ja już po. Pomimo że cały dzień nic na to nie wskazywało to po 19 złapały mnie mocne skurcze a po 22 urodził się bo było już rozwarcie. Na razie w inkubatorze bo ma infekcję ale stan stabilny 🙂
oo gratulacje!! 🥰szybko poszło.. Super, że z maluszkiem wszystko dobrze, oby infekcja szybko minęła. A TY jak się czujesz?

Hej Dziewczyny:) ja juz po wizycie, mamy 35+2 i 2600 g żywej wagi 😜 Wszystkie przepływy i łożysko w porządku 😊 i mloda tak w połowie siatki centylowej. Jak tam wasze wyprawki, wszystko juz macie? Ja ostatnio kupilam laktator z chicco naturally me- kolezanka mi poleciła i przekonało mnie dostosowanie sily ssania i na cyfrowym wyswietlaczu widac czas dzieki czemu bede mogla kontrolowac czas odsysania z danej piersi. Ponoć jest to bardzo pomocne, bo nie trzeba siedzieć z zegarkiem lub telefonem 😅 . Wezme go od razu do szpitala, bo nie wiadomo jak to bedzie, chociaz chcialabym żeby to dziecko rozkręcało laktacje, ale nie mam doświadczenia, wiec wole być przygotowana. Jeszcze się rozglądam za butelkami. Macie coś do polecenia? Myślę ze tak z 2-3 chce kupić, później ewentualnie smoczki wymieniać 🙂

Hej 🙂
U mnie 35+4, wczoraj miałam ktg, wszystko ok i w badaniu ginekologicznym lekarz ocenił ze jest główką w dół, więc wygląda na to że zdążył zrobić fikołka 😄 za tydzień usg i się to mam nadzieję potwierdzi.
Z wyprawki w sumie wszystko chyba mamy, dziś dojechały kapsułki do prania więc powoli wszystko będę prac, prasować i układać w szafie 😊
Jak tam u Was dziewczyny?

U mnie 36+1 ułożenie miednicowe, ale i tak mam cesarkę wstępnie na 7 listopada, okaże się w czwartek bo jest podejrzenie hipotrofii i może się okazać ze szybciej. Na ta chwile malutka Ok 2200 g, a brzuszek tylko na 5 centyla. Wyprawka już cała gotowa, rzeczy wyprane i wyprasowane , ale torba jeszcze nie gotowa. Chociaż zostało max 3 tygodnie. Złożyliśmy łóżeczko dostawne chicco next to me magic, czy ktoś ma takie ? Czy wasze rusza sie na boki oprócz oczywiście funkcji kołyski ?

Hej,

U mnie 37+5, w zeszłym tyg ważył już 3200 i 77 centyl, dalej ułożenie miednicowe 🤞jak tak zostanie to za tydzień mam otrzymać skierowanie.
Ostatnio na badaniu mówił mi lekarz że szyjka długa jak przed porodem więc nic się nie zapowiada :D

Co do wyprawki, to my dostaliśmy butelkę z laktatorem Neno, ale czytałam że Suavinex ma dobre butelki, tak samo jak smoczki, aczkolwiek sama nie wiem czy to ostatnie będziemy używać, kupiłam w razie co haha. Dzisiaj dotarł też wózek więc lista skończona :D

Co do dostawki to mam Chicco next to me ale nie magic i też się giba więc myślę że to prostu przez samą konstrukcję łóżeczka.

Hej,

U mnie 37+5, w zeszłym tyg ważył już 3200 i 77 centyl, dalej ułożenie miednicowe 🤞jak tak zostanie to za tydzień mam otrzymać skierowanie.
Ostatnio na badaniu mówił mi lekarz że szyjka długa jak przed porodem więc nic się nie zapowiada :D

Co do wyprawki, to my dostaliśmy butelkę z laktatorem Neno, ale czytałam że Suavinex ma dobre butelki, tak samo jak smoczki, aczkolwiek sama nie wiem czy to ostatnie będziemy używać, kupiłam w razie co haha. Dzisiaj dotarł też wózek więc lista skończona :D

Co do dostawki to mam Chicco next to me ale nie magic i też się giba więc myślę że to prostu przez samą konstrukcję łóżeczka.
No właśnie bałam się że coś źle zamontowaliśmy to mnie trochę uspokoiłaś. Na razie kot i pies bardzo zainteresowani łóżeczkiem 😂 chętnie by posłali moi kanapowcy. U Ciebie waga dzidziusia imponująca raczej już się nie odwróci bo szykuje się duży chłopak i zależy ile masz wód.

To mnie pocieszyłaś z tym obrotem bo jednak dalej mam obawę w głowie że kurczę się obróci czego bym nie chciała :D
Chłopak planowo był duży od samego początku, w pewnym momencie miał ponad 90 centyl i już mnie straszyli że będzie duża waga urodzeniowa.
U mnie kot i pies zupełnie bez żadnych reakcji i emocji, ciekawie będzie jak się urodzi młody bo obydwoje są do mnie bardzo przywiązani i starałam się przez całą ciążę edukować jak wprowadzić dziecko, pogodzić obowiązki itd aby żadne nie było emocjonalnie zaniedbane :)

reklama
Do góry