reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2023

Hej dziewczyny, u mnie 33+5, maluszek ma 2500g i też mi się szyjka skróciła… Skurczów nie odczuwam, ale lekarz zabronił ćwiczyć i spacerować. Troszkę się zaczęłam martwić 🥺 termin dopiero na 25.11…
Możecie opisać jak odczuwacie skurcze? Bo totalnie nawet nie wiem co powinnam czuć…🫣

@patkag14 mnie też czasami piecze skóra wokół pępka, ale tłumaczę sobie że ta skóra po prostu pracuje i się rozciąga. To co piszesz odnośnie upławów to brzmi jak infekcja, może warto odwiedzić jeszcze lekarza.

reklama
Lekarza mam w poniedziałek także zobaczymy co powie i czy to może faktycznie infekcja czy np . czop odchodzi. Wczoraj byłam na IP ale lekarka co mnie przyjmowała była bardzo niemiła. Okazało się że to wszystko od tego że w każdej chwili może być poród, bo szyjka bardzo skrócona a dziecko główkę ma już na samym dole na wyjściu. Także teraz muszę uważać. Mały waży 3325.
Cesarka bo trochę chorób się na mnie złożyło i tak będzie najbezpieczniej.

Lekarza mam w poniedziałek także zobaczymy co powie i czy to może faktycznie infekcja czy np . czop odchodzi. Wczoraj byłam na IP ale lekarka co mnie przyjmowała była bardzo niemiła. Okazało się że to wszystko od tego że w każdej chwili może być poród, bo szyjka bardzo skrócona a dziecko główkę ma już na samym dole na wyjściu. Także teraz muszę uważać. Mały waży 3325.

Trzymam za Was kciuki, daj znać jak będziesz po lekarzu 🙂 dbaj o siebie i odpoczywaj!

To maluszek całkiem spory i dobrze. Ja byłam dzisiaj na wizycie i w sumie bez zmian , malutka słabo przybiera w tej chwili Ok 2300 a mam termin podobny do Ciebie. Poza tym prócz typowych ciążowych dolegliwości wszystko Ok. Wyniki bdb, przepływy i łożysko też, ułożenie miednicowe i szyjka długa zamknięta prawie 5 cm😳. Zero objawów zbliżającego się porodu jak j Ciebie. Za tydzień kontrola i jak tak dalej pójdzie to mogą mnie ciąć szybciej bo jest podejrzenie hipotrofii płodu. Trzymaj się i dużo odpoczywaj aby dotrwać do cesarki. Rozumiem ze jak się zacznie coś szybciej to są przygotowani do cięcia?

Coś tak czułam że urodzisz niedługo. Najważniejsze że mały już duży, 35 tydzień to już prawie donoszony maluch. Przesyłam wam dużo zdrówka 🙂

Hej dziewczyny. Ja już po. Pomimo że cały dzień nic na to nie wskazywało to po 19 złapały mnie mocne skurcze a po 22 urodził się bo było już rozwarcie. Na razie w inkubatorze bo ma infekcję ale stan stabilny 🙂
O matko 😳gratuluje. Dobrze ze maluszek taki duży. A ja mam termin 4 dni po tobie i moja malutka wczoraj ledwo dobiła do 2300 g. Miałaś cesarkę?

reklama
Hej dziewczyny. Ja już po. Pomimo że cały dzień nic na to nie wskazywało to po 19 złapały mnie mocne skurcze a po 22 urodził się bo było już rozwarcie. Na razie w inkubatorze bo ma infekcję ale stan stabilny 🙂
gratulacje 🥳 niech szybciutko dochodzi do siebie Maluszek 🥰 jak się czujesz?

Do góry