reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2023

Cześć dziewczyny jestem po wizycie, malutka ładnie przybrała jest na 34 centyla wiec nie ma mowy o hipotrofii i termin cc zostaje na 7 listopada. Ktg tez wyszło super. Kolejna wizyta za tydzień. Co u was słychać?
Hej, super że malutka przybrała.

U nas dzisiaj 38+1, też dzisiaj mam wizytę u lekarza, jestem po ktg a teraz czekam na wizytę i dzisiaj mam mieć ustalony termin CC. także niecierpliwie się trochę 😅 chciałabym żeby zrobili mi też USG żeby wiedzieć jak mała przybiera bo nie znam jej wagi od USG w 30 tygodniu

reklama
U mnie 36+1 ułożenie miednicowe, ale i tak mam cesarkę wstępnie na 7 listopada, okaże się w czwartek bo jest podejrzenie hipotrofii i może się okazać ze szybciej. Na ta chwile malutka Ok 2200 g, a brzuszek tylko na 5 centyla. Wyprawka już cała gotowa, rzeczy wyprane i wyprasowane , ale torba jeszcze nie gotowa. Chociaż zostało max 3 tygodnie. Złożyliśmy łóżeczko dostawne chicco next to me magic, czy ktoś ma takie ? Czy wasze rusza sie na boki oprócz oczywiście funkcji kołyski ?

super, że malutka ładnie przybiera i już macie wyznaczony termin i wiecie kiedy to nastąpi :D
co do łóżeczka to my mamy to większe z chcicco forever i tam w sumie się nic buja nam, ale ono nie ma funkcji kołyski i jest stabilne.
u nas w sumie na razie bez większych zmian, kolejna wizyta dopiero za 2 tygodnie, ale mam mieć pierwsze ktg w przyszłyjm tygodniu,. Jestem bardzo ciekawa, bo dosyć mocno napina mi się brzuch wieczorami i zobaczymy czy jakieś skurcze się zapiszą.
Torba do szpitala prawie redi :) zostały jakieś pojedyncze rzeczy do dołożenia.

Hej, super że malutka przybrała.

U nas dzisiaj 38+1, też dzisiaj mam wizytę u lekarza, jestem po ktg a teraz czekam na wizytę i dzisiaj mam mieć ustalony termin CC. także niecierpliwie się trochę 😅 chciałabym żeby zrobili mi też USG żeby wiedzieć jak mała przybiera bo nie znam jej wagi od USG w 30 tygodniu

No i jak po wizycie? Termin cc ustalony ?
Ja jutro mam usg, już się nie mogę doczekać. Jeszcze trochę, to wszystkie będziemy miały przy sobie nasze maluchy 😊 w tym tygodniu będę pakować torbę do szpitala, już czas i pora 😄

No i jak po wizycie? Termin cc ustalony ?
Ja jutro mam usg, już się nie mogę doczekać. Jeszcze trochę, to wszystkie będziemy miały przy sobie nasze maluchy 😊 w tym tygodniu będę pakować torbę do szpitala, już czas i pora 😄
Właśnie nie ustalony bo pani doktor z poradni patologii ciąży stwierdziła że kardiolog nie będzie decydował o sposobie rozwiązania ciąży i że taką decyzję podejmuje ginekolog 😱 także w pewnym sensie podważyła mi wskazanie do cc. Jednocześnie stwierdziła że ponieważ jestem po cc to będą chcieli przyjąć mnie na oddział i zakończyć ciążę w 39 tc. Jutro mam się zgłosić na oddział.patologii ciąży i albo zrobią CC albo będą wywoływać poród, taką informację dostałam. Jestem trochę zmieszana bo dalej.nie wiem ma czym stoję, czekam do jutra.

Daj znać jutro po USG 😊 i powodzenia w pakowaniu torby 😁

Hej. Ja właśnie wróciłam z usg (36+3) maluch waży już 2800 i fiknął znów pupą w dół. Lekarz powiedział że ma jeszcze tydzień czasu żeby się przekręcić. Nie zapytałam co jesli się nie odwróci.... ehhh... wykończy mnie to dziecko 😂

Właśnie nie ustalony bo pani doktor z poradni patologii ciąży stwierdziła że kardiolog nie będzie decydował o sposobie rozwiązania ciąży i że taką decyzję podejmuje ginekolog 😱 także w pewnym sensie podważyła mi wskazanie do cc. Jednocześnie stwierdziła że ponieważ jestem po cc to będą chcieli przyjąć mnie na oddział i zakończyć ciążę w 39 tc. Jutro mam się zgłosić na oddział.patologii ciąży i albo zrobią CC albo będą wywoływać poród, taką informację dostałam. Jestem trochę zmieszana bo dalej.nie wiem ma czym stoję, czekam do jutra.

Niepotrzebnie stresują te kobiety. Przecież są wytyczne Polskiego Tow ginekologicznego i jeśli kardiolog napisał ze jest wskazanie to muszą to wziąść pod uwagę co szpital to inna historia i pierwsze słyszę ze po cc trzeba zakończyć w 39 tygodniu? Chociaż znam historie ze chcieli zakończyć w 38 żeby dziecko za duże nie urosło. Ile wazy twój maluszek? Bądź dobrej myśli pewnie zrobią cc. Trzymam kciuki ✊

I jak tak po USG? Kazdy lekarz troche sie zasłania innym lekarzem. Ale jesli jest skierowanie od kardiologa o cc to mysle, ze Twoj lekarz prowadzący badz inny je potwierdzi, nie ma co się stresować na zapas.. na pewno wszystko sie wyjasni 🙂

Hej. Ja właśnie wróciłam z usg (36+3) maluch waży już 2800 i fiknął znów pupą w dół. Lekarz powiedział że ma jeszcze tydzień czasu żeby się przekręcić. Nie zapytałam co jesli się nie odwróci.... ehhh... wykończy mnie to dziecko 😂
To masz wesoło, moja tez się wciąż przekręca ale ja i tak mam cc wiec się tym nie martwię. Pewnie jak się nie odwróci to tez będzie cc, zależy czy pierwszy czy kolejny poród i jaka dzidzia jest duża. 😀

o jaka piekna waga 🥰 Masz niezlego gagatka, ktory lubi mamie psikusy robic.. w sumie zaraz hallooween 😂 obyy sie obrocil jak najszybciej.. bo w sumie pozniej mogą Ci zaproponować obrot zewnetrzny, ale to juz w szpitalu.

Ja wlasnie rowniez dopakowuje torbe do szpitala i biore laktator z butelkami w „razie w”
IMG_2386.jpeg

Umyłam sobie wszystko i wysterylizowalam.. tylko zastanawia mnie jak spakować? Macie jakies pomysły, jakas specjalna kosmetyczka? Myślałam jeszcze o woreczku strunowym.

reklama
Hahah ale masz wiercipięte😅 fika i mamie psikusy robi😁 to trzymam kciuki żeby obrócił się do przyszłego tygodnia.
Niepotrzebnie stresują te kobiety. Przecież są wytyczne Polskiego Tow ginekologicznego i jeśli kardiolog napisał ze jest wskazanie to muszą to wziąść pod uwagę co szpital to inna historia i pierwsze słyszę ze po cc trzeba zakończyć w 39 tygodniu? Chociaż znam historie ze chcieli zakończyć w 38 żeby dziecko za duże nie urosło. Ile wazy twój maluszek? Bądź dobrej myśli pewnie zrobią cc. Trzymam kciuki ✊
Już wszystko się wyjaśniło. Jutro mam mieć CC. Już dzisiaj żadnych dyskusji nie było, tylko ta lekarka w poradni chciała byc mądrzejsza od kardiologa 😅 lekarz na oddziale już nic nie podważał, jutro o 9 idę na porodówkę i czekam.na swoją kolej do cc. Ale moja dzidzia chyba mała bo dzisiaj wyszło im wg USG waga 2900g. Więc jutro już będę tulić moją Kruszynke 😍 choć jeszcze to do mnie nie dociera
o jaka piekna waga 🥰 Masz niezlego gagatka, ktory lubi mamie psikusy robic.. w sumie zaraz hallooween 😂 obyy sie obrocil jak najszybciej.. bo w sumie pozniej mogą Ci zaproponować obrot zewnetrzny, ale to juz w szpitalu.

Ja wlasnie rowniez dopakowuje torbe do szpitala i biore laktator z butelkami w „razie w” Zobacz załącznik 1578362
Umyłam sobie wszystko i wysterylizowalam.. tylko zastanawia mnie jak spakować? Macie jakies pomysły, jakas specjalna kosmetyczka? Myślałam jeszcze o woreczku strunowym.
Miałam ten sam problem w co go spakować. Więc po umyciu zapakowałam go z powrotem do kartonu i mąż jutro przywiezie w kartonie😅 raczej to mało wygodne ale póki co na nic lepszego nie wpadłam

Do góry