G
guest-1713387858
Gość
bardzo mi przykro ze przeszłaś przez takie piekłoW którym tygodniu obecnie jesteś? ja też jakby zaczynem czuć już ruchy, ale nie jestem pewna czy to to. Też mam za sobą porody nawet 2, ale ostatni w 2010 r, więc już tak dobrze nie pamiętam jak to jest. mam też za sobą 2 poronienia w ostatnich dwóch latach, więc dlatego tak się stresuję, a i mam prawie 45 lat za 3 m-ce kończę, więc tym bardziej jest stres. Stara się od 4 lat, tak poźno dlatego, że staciłam syna w wypadku i bardzo pragnę jeszcze jednego dziecka. To tak w wielkim skrócie. i jeszcze prosze napisz jakiej marki masz detektor, bo czytałam różne opinie
Dziewczyny wypowiadały się o detektorze że polecają ale właśnie w późniejszych tyg łatwiej znaleźć tętno dziecka. W pierwszym trymestrze ciężko było im namierzyć tętno ale później już ok. Jak to już 18tydzien to spokojnie możesz się zaopatrzyć w to urządzenie jeżeli ma Ci pomoc być spokojna. W sumie po to dziewczyny kupują właśnie żeby być spokojne jak nie czują jeszcze ruchow
Ja ruchy już czuje od dawna a jestem w 16tyh ale to moja druga ciąża, łożysko jest z tyłu a ja jestem mega chuda więc lekarz powiedział że mam prawo czuć wcześniej. A to że Ty jesteś w 18 i jeszcze nie czujesz wcale o niczym nie znaczy, łożysko może być z przodu i amortyzuje jakby koni aczkolwiek, albo w ogóle dziecko jest tak ułożone że nie czuć jeszcze. Podobno niektóre kobiety czują baaardzo bardzo późno i taki detektor to lekarstwo na wszelkie niespokojne myśli
Jak się czujesz tak w ogóle?