reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2023

W ogóle jest promka w Diagnostyce na oznaczenie poziomu witaminy D3- przy dowolnym badaniu koszt oznaczenia tej witaminy to 45 zł.

Mnie chyba ta promka skusiła- pójdę trzeci raz oznaczyć betę i proga, to i witaminę oznaczę.

reklama
jeśli Cię to uspokaja to czemu nie. ja też się lepiej czułam jak badałam co drugi dzień ale póki co odpuściłam.

obudziłam się dzisiaj z dużym bólem podbrzusza po lewej stronie , takie mocne kłucie i martwię się trochę eh :-(
mnie też pare razy mocny skurcz złapał było to jak położyłam się na boku brzucha,tez się przeraziłam ale szybko przeszło kiedy położyłam sie na plecach.. na szczęście ..

Ja nie robiłam bety i w sumie nie planuję (podobnie było w pierwszej ciąży). Z niecierpliwością czekam na pierwszą wizytę 20 marca.
Dziś od rana ogarniamy mieszkanie i co jakiś czas muszę poleżeć i poodpoczywac, bo boli mnie podbrzusze, gdy za długo chodzę/schylam się, jestem aktywna.
Miłego dnia😘
oo to tak samo jak ja,jedyne co to byłam u lekarza aby powiedziała mi co i jak i dała mi cały plan na kartce kiedy do lekarza i od kiedy jakie witaminy 🙈 czekam do 31 marca bo będę miała pierwsze usg i w tym dniu wszystko będzie wiadomo,nie mogę się doczekać i mega się cieszę,będzie to na pewno piękne i nowe przeżycie🥰

Też nie robię. Ja nienawidzę pobrań, więc ograniczam do minimum.
Sprzątam w trybie pół godziny sprzątania, pół godziny odpoczynku 😅 wczoraj zmęczyłam się nawet prasowaniem ciuchów córki 🙈
zazdroszczę że macie kiedy odpoczywać ja jestem mega senna i bym dużo dała żeby w dzień się położyć czasem i nawet przymknąć oko na 15 min,ale akurat teraz wyprowadzka od 1 marca i jedziemy na całego 🙈 codziennie coś,jak nie malowanie to ogarnianie ogrodu,mycie okien,rozpakowywanie i sprzątanie całego domu,nie mam nawet kiedy wyluzować,chwilami zapominam ze jestem w ciąży bo takie tempo wszystkiego,wiem ze to nie dobrze bo powinnam teraz odpoczywać ale nie ma jak 🏡😆 jedyne co to staram się pamiętać aby nie dźwigać,unikam tego jak ognia.

Ja nie robiłam bety i w sumie nie planuję (podobnie było w pierwszej ciąży). Z niecierpliwością czekam na pierwszą wizytę 20 marca.
Dziś od rana ogarniamy mieszkanie i co jakiś czas muszę poleżeć i poodpoczywac, bo boli mnie podbrzusze, gdy za długo chodzę/schylam się, jestem aktywna.
Miłego dnia😘
Myślę, że to też zależy od sytuacji.

Moja pierwsza ciąża zakończyła się szybciej niż zaczęła.
Nie oznaczałam wówczas bety, a może wtedy bym wyłapała zły przyrost.
Teraz sprawdzam, bo chcę wiedzieć.

Bardzo często niedostatecznie dobre przyrosty są spowodowane złymi podziałami komórkowymi, a w konsekwencji one powodują wady letalne zarodka.

O! Ja to moge sobie pozwolic 5kg max, no startuje z 88kg przy 173cm. Nie mam pojęcia jak to zrobie
teraz mam 169 cm i 58 kg 🙈 mam cichą nadzieje ze w ciąży nie będzie źle jak patrzyłam na zdj mojej mamy to nie było tragicznie miała ładny brzuszek i pare kg więcej ale dużo nie przytyła 🤰❤️ mam nadzieje ze genetycznie jakoś będzie podobnie 😂

reklama
Mam wyniki dziewczynki. Zastanawiam się czy iść w poniedziałek powtórzyć wynik, czy już sobie darować i czekać na wizytę?
Ja bym dała spokój i czekała na wizytę🤰😘 ale wiadomo wszystko zależy od ciebie i kiedy będziesz spokojniejsza,na każdego to inaczej działa ☺️ ja jestem spokojniejsza kiedy nie chodzę na betę,ale nie mierze wszystkich swoją miarą bo rozumiem ze kazdego psychika działa inaczej

Do góry