reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2023

reklama
Hej dziewczyny, dołączam do wątku u mnie również dwie kreski, a beta wyszła 2867,0. Jestem przed wizytą u ginekologa, ale planuje ją po 20.03. Termin mam na 1.11 wg moich obliczeń.
Dodam jeszcze, że biorę eutyrox 25 juz kilka miesięcy i aktualnie mam tsh 0,98. Zastanawiam się czy dalej brac czy odstawić. Planuje omówić z lekarzem.

Dodam jeszcze, że biorę eutyrox 25 juz kilka miesięcy i aktualnie mam tsh 0,98. Zastanawiam się czy dalej brac czy odstawić. Planuje omówić z lekarzem.
Niczego na własną rękę nie odstawiaj.
Ciąża potrafi bardzo rozregulować pracę tarczycy. Tym bardziej, że TSH jest skokowe.

Lepiej kontrolować i brać minimalną dawkę. Niż przestać brać i wpaść w niedoczynność.

Mi skoczyło z 1,8 do 5,7.

Hej dziewczyny, dołączam do wątku u mnie również dwie kreski, a beta wyszła 2867,0. Jestem przed wizytą u ginekologa, ale planuje ją po 20.03. Termin mam na 1.11 wg moich obliczeń.
Witamy 😊 ładna beta
Niczego na własną rękę nie odstawiaj.
Ciąża potrafi bardzo rozregulować pracę tarczycy. Tym bardziej, że TSH jest skokowe.

Lepiej kontrolować i brać minimalną dawkę. Niż przestać brać i wpaść w niedoczynność.

Mi skoczyło z 1,8 do 5,7.
Zgadzam się, TSH w ciąży potrafi płatać figle. Mi skoczyło z 1,3 do 4,7 gdzie wynik robiłam w dzień spodziewanej @. Poza tym moja endo powiedziała że lepiej jeśli dawka jest ciut za duża niż za niska bo dziecko "zabierze" sobie tyle hormonu ile potrzebuje i że ewentualny nadmiar jest mniej szkodliwy niż niedobór.

ja dzisiaj większość dnia przespałam, czuje się coraz gorzej. Przez cały dzień zjadłam dwa posiłki, niby nie mam mdłości ale apetyt zmniejszył mi się ogromnie. Ogólnie nie mam siły wstać z łóżka, ledwo obiad ugotowałam i trochę mieszkanie ogarnęłam, a tak cały dzień w łóżku

reklama
No powiem Wam, że fajnie się patrzy na takie krechy 🥺 za 4 dni mam pierwszą wizytę 😊

Załączniki

• IMG_20230305_070440.jpg
    IMG_20230305_070440.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 86
Do góry