reklama
Hope99
Fanka BB :)
Spokojnie możesz zamiast samego kwasu foliowego brać np Mama DHA premium+, pregna start czy pueria uno.Dziewczyny, czy bierzecie jakieś suplementy? Męczy mnie to, a na wizycie wczorajszej z tego wszystkiego nie zapytałam.
Chodzi mi o to że na samym początku ciąży na wizycie ginekolog kazała mi zażywać kwas foliowy, i w sumie tylko o tym mowa była. A dużo jest reklam jakiś witamin, suplementów w ciąży. Wizytę mam dopiero 26.04
A czytałam tez gdzieś że to kwestia wyników krwi? Że witamin też nie może być za dużo w organizmie, bo źle to może w plywac na dziecko
Joola12448
mi ginekolog kazał brać tylko kwas foliowy i po prostu zdrowo się odżywiać widzę, że kolejną wizytę mamy tego samego dnia, jeszcze tyle czekania
Czyli tak jak moja ginekolog a bo to człowiek już swiruje, i jednak chodza po głowie myśli czy aby na pewno te zdrowe odzywanie 'wystarczy' a chce się jak najlepiej
Owulacja
Ja pamiętam, że chodzi o wspólne zamieszkanie. Koleżanka brała kiedyś na matkę i taki był warunekWg mnie nie musi być małżeństwem. Takie samo prawo do l4 na opiekę nad Tobą nabywa też siostra czy ktokolwiek inny.
My nie korzystaliśmy więc nie chce Cię wprowadzać w błąd, ale lekarz na pewno będzie wiedział. Zwolnienie lekarskie wystawia lekarz w szpitalu (tak się dzieje na przykład po porodzie i wtedy na miliard procent nie trzeba być małżeństwem).
Jeśli chciałby skorzystać z urlopu opiekuńczego to w kwietniu będą się zmieniać jego warunki i będzie można wciąż go na każdą bliską osobę, ale nie wiem jak to wygląda teraz.
Pytanie tylko czy lekarz uzna, że taka opieka jest konieczna (zakładam, że niestety zależy od lekarza) moja koleżanka miała taka opiekę nad siostra po jej wypadku samochodowym
,
G
guest-1715015400
Gość
ja biorę kwas foliowy osobno witaminę D w pakiecie już z wapnem to już od samego początku a od 10 tygodnia ciazy mam napisane na planie ze musze zacząć przyjmować żelazo 14-50 mg dziennie do samego końca ciążyDziewczyny, czy bierzecie jakieś suplementy? Męczy mnie to, a na wizycie wczorajszej z tego wszystkiego nie zapytałam.
Chodzi mi o to że na samym początku ciąży na wizycie ginekolog kazała mi zażywać kwas foliowy, i w sumie tylko o tym mowa była. A dużo jest reklam jakiś witamin, suplementów w ciąży. Wizytę mam dopiero 26.04
A czytałam tez gdzieś że to kwestia wyników krwi? Że witamin też nie może być za dużo w organizmie, bo źle to może w plywac na dziecko
G
guest-1715015400
Gość
40-50 mg a nie 14ja biorę kwas foliowy osobno witaminę D w pakiecie już z wapnem to już od samego początku a od 10 tygodnia ciazy mam napisane na planie ze musze zacząć przyjmować żelazo 14-50 mg dziennie do samego końca ciąży
Joola12448
i to wszystko z zaleceń lekarza? teraz nie wiem, może pójdę do przychodni i spróbuję załatwić wcześniej wizytę niż 26.04ja biorę kwas foliowy osobno witaminę D w pakiecie już z wapnem to już od samego początku a od 10 tygodnia ciazy mam napisane na planie ze musze zacząć przyjmować żelazo 14-50 mg dziennie do samego końca ciąży
Bo sama wolałabym się nie suplemenowac.
Zazuu
Ja pamiętam, że chodzi o wspólne zamieszkanie. Koleżanka brała kiedyś na matkę i taki był warunek
To na pewno bo ciężko się kims opiekować nie mieszkając razem
Wg mnie nic innego nie jest istotne, no oczywiście poza dobra wolą lek
Kylyyy1408
Bardzo dziękuje za pomoc.Wg mnie nie musi być małżeństwem. Takie samo prawo do l4 na opiekę nad Tobą nabywa też siostra czy ktokolwiek inny.
My nie korzystaliśmy więc nie chce Cię wprowadzać w błąd, ale lekarz na pewno będzie wiedział. Zwolnienie lekarskie wystawia lekarz w szpitalu (tak się dzieje na przykład po porodzie i wtedy na miliard procent nie trzeba być małżeństwem).
Jeśli chciałby skorzystać z urlopu opiekuńczego to w kwietniu będą się zmieniać jego warunki i będzie można wciąż go na każdą bliską osobę, ale nie wiem jak to wygląda teraz.
Pytanie tylko czy lekarz uzna, że taka opieka jest konieczna (zakładam, że niestety zależy od lekarza) moja koleżanka miała taka opiekę nad siostra po jej wypadku samochodowym
,
Nam chodzi tylko o 3 dni żebym nie musiała wszystkiego sama załatwiać, bo nie czuje się na siłach. Ale dziękuje
reklama
PannaKiki
28 dni zawsze, w tym cyklu nie sprawdzałam, ale we wczesniejszych kilku miałam owu właśnie centralnie w połowie, chyba że faktycznie się obsunęło.Ja mam równo o tydzień i wiedziałam to, bo mierzyłam temperaturę i robiłam testy owu.
Om 2.02, a owulacja 23.02 (a nie tak jakby wypadało „z kalendarzyka” 16.02) pierwszy test pozytywny 5.03. Na usg szlam od razu z informacja, ze spodziewam się dziecka równo tydzień młodszego i lekarz to potwierdził.
Jak długie masz cykle?
Biorę Mama Dha premium+ i cholinę dodatkowo, lekarka mowi że bardzo dobre wybrałam.Dziewczyny, czy bierzecie jakieś suplementy? Męczy mnie to, a na wizycie wczorajszej z tego wszystkiego nie zapytałam.
Podziel się: