reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2023

Ja dzisiaj byłam zwieźć mocz do badania . Musiałam się dostać do innego miasta bo tutaj na zadupiu w sobotę nieczynne.
Wracając dostałam mandat za prędkość, także super się dzień zaczął.
Pamietam ze 1 bete tez robiłam w sobotę i na wynik musiałam czekać do poniedziałku , gdzie z moczu wyniki mam już dzisiaj 🤷‍♀️

reklama
Robiłam przy pierwszej becie, tydzień temu we wtorek, i było 1.41
To sprawdź za 3-4 tygodnie i jak będzie za wysokie to wtedy dzwon do endo :) do mojej lekarki są zapisy na koniec maja/czerwiec a jak zadzwoniłam na recepcję i powiedziałam, ze ciąża to znaleźli mi termin od ręki, wiec ogólnie jest to istotny powód do konsultacji.

nie to nie jest na receptę we wcześniejszej ciąży brałam i teraz też już kupiłam
A czyli po prostu wiesz ze bezpieczny w ciąży, to dobrze.
Mi powiedziano zeby robić sobie delikatnie ciepłe okłady a teraz czytam ze absolutnie żadnych okładów 🤯 Jezu na głowę można dostać. Narzeczony mi już termofor zrobił ale zrezygnuje z tego.

3 w 1 ma gorsze foteliki. a fotelik powinien być z atestami. my na pewno kupujemy isofix. i chyba zacznę od gondoli, a później dokupię spacerówkę. na gondolę mniej kasy przeznaczę niż na spacerówkę. i później będzie w Google fraza "ranking spacerowek" żeby wybrać dobrą jakościowo w przystępnej cenie
Polecam wszystkim grupę na fb „wózkowe porady - gdy nie wiesz jaki wózek wybrać” :)

no wy tak... ale później sobie odbijecie. ogólnie przed porodem warto się bzykac kilka razy dziennie, przyspiesza poród ;)
Oj nie ma reguły z przyspieszaniem porodu. Ja umylam okna, łaziłam na spacery, po schodach, byl seks, masaz sutków, ananas, ostre żarcie.. No wszystko i miałam wywoływany poród po terminie🙃

Zazdroszczę Wam tych usg, ja idę 7 kwietnia na pierwsze i nie wiem czego się spodziewać. Właściwe czuje się jakby tych dzieci było więcej w tym brzuchu, aż to jest niemożliwe żeby jedno dziecko takie zamieszanie ze mną robiło 🤣🙈
Tez ide 7.04! Który będziesz wtedy miała tydzień?:)

reklama
Do góry