reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2023

No i spoko moi rodzice tez chcą kupić, ale skoro wiem, ze ich ( ani mnie) nie stać na wózek za 7 tys czy nawet więcej, to nie będę przecież im mówić, ze są gorszymi dziadkami bo wózek za 3 mogę „wywalić na śmietnik” 🤯
No ja nawet nie chce wózka za 7 tys . Wybiorę taki który mi się podoba i będzie w przystępnej cenie. Ale narazie jak oglądam to podoba mi się tylko jeden Junama Diamond 🥰🥰😍

reklama
O to to ! To samo mam kumpele co teraz jest 5tc do przodu ode mnie w ciąży ( ma już 5 letnia córę ) i wciąż rylko złote rady. Ja powinnam chodzić do tego lekarza co ona ( to nic ze miałabym do niego 170km) bo on jest NAJLEPSZY, i jakby mi ZALEŻAŁO to bym i 300 km jeździła 😵‍💫🤯 wgl to powinnam kupić ten wózek za 7 koła który ona kupiła, bo wózki za 3tys to do śmieci się nadają. Aaa no i najlepiej o prywatnym przedszkolu już teraz myśleć takim jak ona ma ta swoją 5 latke, gdzie może ja oglądać na kamerze a jak próbowali jej dać kiedyś drożdżówkę na drugie śniadanie w innym przedszkolu to zaraz ja stamtąd wypisała, bo jej dziecka truć nikt nie będzie !
Wyciszyłam już ode niej wszelkie powiadomienia bo mialam kwadratowy łeb… 😒
Tzw. Ciocia dobra rada 🤦🏼‍♀️😂

No ja nawet nie chce wózka za 7 tys . Wybiorę taki który mi się podoba i będzie w przystępnej cenie. Ale narazie jak oglądam to podoba mi się tylko jeden Junama Diamond 🥰🥰😍
Ale ja absolutnie nie wnikam w to kto jaki i za „ile” chce wózek, jak kogoś stać proszę bardzo niech kupuje nawet ze złota ;) nie zazdroszczę bo taka nie jestem.
Mi tylko ogólnie przeszkadza i bardzo razi w oczy przechwalanie się ( bo kogoś stać bardziej i to naprawdę nie jest zazdrość ) czego on to nie ma lub nie będzie miał, a umniejszanie komuś innemu, kto dalej będzie tak samo kochał i dbał o dziecko najmocniej na świecie. Ale umniejsza się mu bo będzie miał „tańsze = gorsze” i to napewno oznacza, ze mu na dziecku i jego dobru nie zależy. 🤯Absurd.
Naprawdę ja nikomu do portfela nie zaglądam i ciesze się szczerze jeśli ktoś może sobie pozwolić na „więcej” ale nie uważam, ze przez to jest ode mnie ( czy kogoś ) lepszy ;)

Ale ja absolutnie nie wnikam w to kto jaki i za „ile” chce wózek, jak kogoś stać proszę bardzo niech kupuje nawet ze złota ;) nie zazdroszczę bo taka nie jestem.
Mi tylko ogólnie przeszkadza i bardzo razi w oczy przechwalanie się ( bo kogoś stać bardziej i to naprawdę nie jest zazdrość ) czego on to nie ma lub nie będzie miał, a umniejszanie komuś innemu, kto dalej będzie tak samo kochał i dbał o dziecko najmocniej na świecie. Ale umniejsza się mu bo będzie miał „tańsze = gorsze” i to napewno oznacza, ze mu na dziecku i jego dobru nie zależy. 🤯Absurd.
Naprawdę ja nikomu do portfela nie zaglądam i ciesze się szczerze jeśli ktoś może sobie pozwolić na „więcej” ale nie uważam, ze przez to jest ode mnie ( czy kogoś ) lepszy ;)
Szczerze ? Nawet gdybym miała możliwość kupienia wózka za 10 -15 tysięcy to bym go najzwyczajniej nie kupiła 😊
Nie będę przepłacać za znaczek ,logo czy złote skrzydełka 😊
Dla mnie mega ważna jest waga wózka , amortyzacja , nie pompowane kółka , duży koszyk i łatwość prowadzenia .
Aaaaa No i zamierzam się wyrobić w 3500tys 😊

ja mam tak samo , każdy kupuje taki na który go stać. Nie zaglądam nikomu do portfela.
I nie rozumiem właśnie ludzi który mówią ze tańsze =gorsze.
I chyba źle mnie odebrałaś 🤭

Prawda jest taka, ze większość tych rzeczy z wyprawki to człowiek kupuje dla siebie a nie dla dziecka 🙈 ja czekałam na swoje dziecko tak długo, ze zamierzam teraz oszaleć ze szczęścia i wydawać pieniądze bez opamiętania na co tylko mi się zamarzy 😂 metki mnie nie interesują totalnie, ale cena jakby tez nie 😬😅😂 i w ogóle się tego nie wstydzę 🙈🤷🏻‍♀️

reklama
Miałam infekcje układu moczowego. Kiedy zrobiłam pierwsze badania w 8 tyg wyszły liczne bakterie leukocyty..mój już były lekarz stwierdził że nic się z tym nie robi bo kobiety w ciazy " tak mają " "póki nie piecze jest ok" potem po dwóch msc znowu ro ilam badania i krew i mocz wyszła że ewidentnie mam Stan zapalny..lekarz powiedział że jak nie mam objawów żadnych to nic z tym nie robimy. Po dwóch dniach w nocy obudzilam się z wysoką gorączka.. rano wstałam.. I zobaczyłam krew na bieliźnie. Od razu na pogotowie. Zabrali mnie do szpitala. Cale szczescie z dzidzia wszystko ok. Tak.moj organizm zareagował. Lekarze w szpitalu łapali się za głowę jak tego można było nie leczyć. Dali mi antybiotyk. Leżałam 10 dni w szpitalu i było ok. Dzidzia rosła. Szukałam nowego lekarza. Trafiłam do gabinetu. Okazało się że mam mało ilość wód płodowych. Zaraz bach do szpitala. Leżałam.prawie miesiąc. Piłam 6 litrów wody dziennie. Lekarze nie wiedzieli dlaczego wody jest tak mało ponieważ zbadali synka i był całkowicie zdrowy. Wyszłam że szpitala ponieważ wody nie uciekały. Niby Ok
Ja zaczęłam czuć nadzieję że w końcu będzie dobrze. Nagle..14.07.2022 obudzilam się, poszłam.siku..I zobaczyłam że wychodzi mi pepowina. Do szpitala..serduszko jeszcze troszkę biło..po godzinie przestało. Położne razem ze mną płakały.Potem wywoływanie porodu. Poród trwał 12 h. Okazało się że infekcja spowodowała ubywanie wód płodowych. Nikomu nie życzę takiej historii. Urodziłam synka o 23:45 ktory mierzyl 30cm...za kilka dni mieliśmy pogrzeb........ Bardzo chciałam.zajsc w ciaze jak najszybciej bo myślałam że będzie to.moja terapia..pół roku się nie udawało.. dostałam napadów leków, niestety nerwica...dostałam leki..ale okazało się że jestem w ciazy i to było.moje lekarstwo.

Także kochane miejcie na poprawkę lekarzy. Jeśli coś was niepokoi upewnijcie się nawet u innego specjalisty. A jeśli chodzi o infekcje układu moczowego. Pilnujcie tego. Pijcie na prawdę dużo wody. Woda może zdziałać wiele.
Ściskam was . I bądźmy dzielne
Bardzo współczuję, ale i dziękuje za ten wpis 😘😘😘 I to kolejny przykład na to, że infekcje należy w ciąży leczyć a nie bagatelizować. I zawsze warto pójść do innego lekarza sprawdzić co i jak.

Szczerze ? Nawet gdybym miała możliwość kupienia wózka za 10 -15 tysięcy to bym go najzwyczajniej nie kupiła 😊
Nie będę przepłacać za znaczek ,logo czy złote skrzydełka 😊
Dla mnie mega ważna jest waga wózka , amortyzacja , nie pompowane kółka , duży koszyk i łatwość prowadzenia .
Aaaaa No i zamierzam się wyrobić w 3500tys 😊
Trzy i pół miliona😱😱😱😱 Szacun 😂

Do góry