reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2023

tak mieszkam za granicą i nie mam opcji nigdzie podjechać 😩,jedyne co to mam szczęście ze jestem umówiona już od paru tyg na usg do lekarza na 4 kwietnia i mam nadzieje ze wszystko będzie okej :( tutaj raczej się w tym początku ciazy nie kombinuje i podchodzą do tego ze albo będzie dobrze albo nie i tyle i nie ma co ratować i sprawdzać bo nie ma sensu 😢 sama mi powiedziała lekarka ze ona nic i tak nie może mi pomóc w tych początkach ciąży, jak coś będzie nie tak, tutaj natura decyduje 🥺 takie podejście ..jedyne co to nie chcą dopuścić żeby było poronienie w domu także mówiła ze jak zobaczę żywą krew to od razu mam przyjechać,ale staram się nie dopuszczać nawet takiej myśli ze tą krew zobaczę
a możesz powiedzieć gdzie mieszkasz ? Powiem ci ze ja w Irlandii jak 15 lat temu byłam w ciąży to jak zaczęłam plamić powiedziano mi ze trzeba czekać selekcja naturalna wiec samolot i Polska i syn rośnie jak dąb 😉 teraz 5 lat temu w innym mieście jak miałam problemy w pierwszych tygodniach to zajęli mną się normalnie usg etc ale …. Tez powiedzieli że jak coś naturalna selekcja wiec tak jak pisałam prędzej tutaj 1 trymestr tak po macoszemu traktują ….

reklama
Co do mdłości to ja od swych dni jak by nie odczuwam mam nadzieje że tak zostanie już w sesie że po prostu minęły i nawet nie spałam w dzień przez te dwa dni 😎 choć zmęczenie czuje 😉🤦🏽‍♀️

Dziewczyny ja już po wizycie serduszko bije, 0,35cm, 6 tydzień. A z gorszych informacji to czekają mnie na razie 3 miesiące zasrzyków na rozrzedzenie krwi i luteina dopochwowo. Za 3 tygodnie kolejna wizyta.
Gratuluję. 🙂 chciałabym żeby moim problemem były tylko zastrzyki które itak biorę od kilku miesięcy. 😅

Dostałam wyniki badań, bardzo ciekawi mnie glukoza na czczo, szczególnie że nie umiem odczytać tych wyników. Tzn. chyba jest w normie ale nie wiem czy jest to norma w ciąży, a są podane tu dziwne wartości. Może ktoś pomoże? 😞
Wynik: 5.09 mmol/L
min - 4,10
max - 5,90

a możesz powiedzieć gdzie mieszkasz ? Powiem ci ze ja w Irlandii jak 15 lat temu byłam w ciąży to jak zaczęłam plamić powiedziano mi ze trzeba czekać selekcja naturalna wiec samolot i Polska i syn rośnie jak dąb 😉 teraz 5 lat temu w innym mieście jak miałam problemy w pierwszych tygodniach to zajęli mną się normalnie usg etc ale …. Tez powiedzieli że jak coś naturalna selekcja wiec tak jak pisałam prędzej tutaj 1 trymestr tak po macoszemu traktują ….
mieszkam w Danii i tak samo podchodzą do pierwszego trymestru jak w Irlandii,4 kwietnia będę miała na pewno usg robione u lekarza wcześniej byłam prywatnie w 6 tyg ciazy bo nie mogłam się doczekać i chciałam zobaczyć czy dobrze jest zagnieżdżone i wszystko było super ,teraz jestem 8+3 i dupa się zaczęło..na pewno będę ich prosić o badania krwi tylko dokładnie nie wiem o jakie badania ich prosić w takiej sytuacji kiedy mam te upławy bo plamieniami nie mogę tego nazwać bo sporo tego wyleciało ..na pewno będę chciała żeby TSH mi skontrolowali bo już miałam za wysokie przed zajściem w ciąże ale oni czekają aż podskoczy do 6 bo poniżej tez liczby nikt tutaj lekow na zbicie nie przepisze 🥲

Ja pamietam, że przy pierwszej córce ciagle sie martwiłam, że nie jesteś wystarczająco dobra mamą. Wszyscy mi dawali „złote rady” i tym samym bardziej mnie dołowali.
Ja jeszcze dziecka nie mam a już wysłuchuje porad oraz tego co będzie i jak będzie strasznie 😂 serio nie wiem co ludzie mają w baniach, mam kumpele co mi non stop dupe truje i już wszystko podciąga pod ciąże, np jakiś cymbał w pracy jadł taki tatar w pudełku z posiekaną cebulą (nie wiem czy kojarzycie) waliło na kilometr i mówię - człowieku, weź okno otwórz bo je*ie tak, ze się oddychać nie da, to ta juz mi wmawia, ze zapachy mi przeszkadzają, bo ciąża. Siedze 8 godzin przy kompie, powiem, ze bolą mnie plecy- poczekaj do trzeciego trymestru wtedy to będą cię bolec. Coś mnie zdenerwuje - ale ci hormony ciążowe buzują, mąż będzie do teściowej uciekał tak jak u mnie. Idź do tego lekarza co ja byłam, fajny jest. Nie kupuj ubrań, bo dostaniesz tak jak ja. Rób cesarkę tak jak ja. Ródź w tym szpitalu co ja. I tak w kółko. Ochujeć można.

Jakby co to płatki śniadaniowe są nie tylko śniadaniowe 🫣🐷

Załączniki

• FA233619-B0A4-4546-9397-CA9CBEEF667C.jpeg
    FA233619-B0A4-4546-9397-CA9CBEEF667C.jpeg
    2,2 MB · Wyświetleń: 75
Ja jeszcze dziecka nie mam a już wysłuchuje porad oraz tego co będzie i jak będzie strasznie 😂 serio nie wiem co ludzie mają w baniach, mam kumpele co mi non stop dupe truje i już wszystko podciąga pod ciąże, np jakiś cymbał w pracy jadł taki tatar w pudełku z posiekaną cebulą (nie wiem czy kojarzycie) waliło na kilometr i mówię - człowieku, weź okno otwórz bo je*ie tak, ze się oddychać nie da, to ta juz mi wmawia, ze zapachy mi przeszkadzają, bo ciąża. Siedze 8 godzin przy kompie, powiem, ze bolą mnie plecy- poczekaj do trzeciego trymestru wtedy to będą cię bolec. Coś mnie zdenerwuje - ale ci hormony ciążowe buzują, mąż będzie do teściowej uciekał tak jak u mnie. Idź do tego lekarza co ja byłam, fajny jest. Nie kupuj ubrań, bo dostaniesz tak jak ja. Rób cesarkę tak jak ja. Ródź w tym szpitalu co ja. I tak w kółko. Ochujeć można.
O to to ! To samo mam kumpele co teraz jest 5tc do przodu ode mnie w ciąży ( ma już 5 letnia córę ) i wciąż rylko złote rady. Ja powinnam chodzić do tego lekarza co ona ( to nic ze miałabym do niego 170km) bo on jest NAJLEPSZY, i jakby mi ZALEŻAŁO to bym i 300 km jeździła 😵‍💫🤯 wgl to powinnam kupić ten wózek za 7 koła który ona kupiła, bo wózki za 3tys to do śmieci się nadają. Aaa no i najlepiej o prywatnym przedszkolu już teraz myśleć takim jak ona ma ta swoją 5 latke, gdzie może ja oglądać na kamerze a jak próbowali jej dać kiedyś drożdżówkę na drugie śniadanie w innym przedszkolu to zaraz ja stamtąd wypisała, bo jej dziecka truć nikt nie będzie !
Wyciszyłam już ode niej wszelkie powiadomienia bo mialam kwadratowy łeb… 😒

reklama
Ojej to musi być na maksa męczące, takie gderanie :( w takim wypadku „mam szczęście”, w moim otoczeniu nie mam ani przyjaciółek ani koleżanek nawet, które są juz matkami i nie zapowiada się żeby to się prędko zmieniło (a mam 29 lat za miesiąc), wiec to ja będę się musiała pilnować żeby nie mądrować i nie pouczać innych dziewczyn 😅😊

Do góry