reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2023

Dziewczyny, zabijcie mnie ale właśnie czekam na męża, który ma przywieźć kebaba 🙈 ja chyba przytyję ze sto kilo w tej ciąży mimo mdłości 😁

Jeśli chodzi o grupę to jak dla mnie może być zamknięta, kameralna. Dostosuję się do wyboru 😊
Ooooja.
A mi tak wchodzi majonez. Ale tak mi wchodziiii.
Na kanapce z żółtym serem i salami. No jak złoto. To jest lek na moje mdłości <3

reklama
Pamiętajcie że nie wszystkie olejki są dozwolone w ciąży. Jak już sięgacie po plastry to warto się zaopatrzyć w takie silniejsze od 2/4 roku zycia, bo te wszystkie od pierwszych dni życia są bardzo słabiutkie. Jeżeli chodzi o nawilżenie to ja bardzo lubie rinopanteine w maści, bo ma też substancje regenerujące, co jest bardzo pomocne przy mocnym podrażnieniu i rankach. Uczucie zatkanego nosa może być właśnie spowodowane podrażnieniem śluzówki nosa, więc może wystarczy Wam pożądnie nawilżyć. Pamiętajcie jednak że żadnych maści i olejkowych aerozoli nie można stosować za długo, bo niestety blokują one ruch rzęsek.

Dzięki :-)
Nie ze wszystkimi się znamy, więc się przedstawię: mój termin to ponoć 25 listopada, to moja druga ciąża z in vitro, poprzednia zakończyła się poronieniem zatrzymanym. Moja beta wynosiła wczoraj trochę ponad 2600, na USG widać pęcherzyk w odpowiednim miejscu. I to na razie tyle, podchodzę do tego day by day :-)
Postaram się kiedyś Was nadrobić ;-)

Dziewczyny, zabijcie mnie ale właśnie czekam na męża, który ma przywieźć kebaba 🙈 ja chyba przytyję ze sto kilo w tej ciąży mimo mdłości 😁

Jeśli chodzi o grupę to jak dla mnie może być zamknięta, kameralna. Dostosuję się do wyboru 😊
Macham do Ciebie znad gnocchi z poledwiczką i grzybami w sosie śmietanowym 🐷 mąż mi przywiózł do meczu (ale już przełączylismy na harrego Pottera jak coś 🙈😂) to co mam nie zjeść?! 🫣

Dzięki :-)
Nie ze wszystkimi się znamy, więc się przedstawię: mój termin to ponoć 25 listopada, to moja druga ciąża z in vitro, poprzednia zakończyła się poronieniem zatrzymanym. Moja beta wynosiła wczoraj trochę ponad 2600, na USG widać pęcherzyk w odpowiednim miejscu. I to na razie tyle, podchodzę do tego day by day :-)
Postaram się kiedyś Was nadrobić ;-)
Trzymam mocno kciuki żeby tym razem obeszło się bez żadnych komplikacji . Beta piękna ❤️

Macham do Ciebie znad gnocchi z poledwiczką i grzybami w sosie śmietanowym 🐷 mąż mi przywiózł do meczu (ale już przełączylismy na harrego Pottera jak coś 🙈😂) to co mam nie zjeść?! 🫣
Ja sobie zrobiłam spaghetti cacio e pepe, ale wkroiłam do tego jeszcze cieniutkie plastry przepysznej wędzonej szynki, którą moja mama dziś wyhaczyła u lokalnego rzeźnika 🤤.
Tego mi było trzeba.

reklama
Do góry