reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2023

A jeżeli jeszcze nie to napiszą tutaj i ich dolączymy do zamkniętej! Tak przynajmniej było na tej co byłam rok temu, dziewczyna napisała dopiero w 3 miesiącu i ją dołączyliśmy do zamkniętej :)
Ja byłam na styczniowkach 2021 i do grupy prywatnej należały tylko te dziewczyny które się udzielały ( nie wystarczył jednej post na miesiąc ) . Grupa otwarta została wiec jeśli jakieś dziewczyny chciały dołączyć do grupy prywatnej musiały się udzielać i byc w miarę aktywne 😉.
To tak tylko dla naszego komfortu i szczypty prywatności 😊
Ale oczywiście nie jestem tu sama i jak najbardziej dostosuje się do tego jak uważa większość dziewczyn 💪

reklama
@Owulacja, pytam Ciebie, bo zamykasz nam listę z terminem na ostatni dzień. Na kiedy miałaś termin miesiączki?

Dziewczyny ze staraczek, potwierdźcie, czy testujące teraz łapią się już na grudzień? Czy jeszcze ktoś na listopad się może załapać? 😉

Zawsze dobrze poczekać chociaż do rozpoczęcia w Waszym gronie badań prenatalnych. Wtedy najmłodsza listopadowa ciąża będzie jakos w 8/9 tygodniu i jeśli miała się udzielić to się udzieli bo należy pamiętać, że sporo dziewczyn po przejściach woli się udzielić po wizycie serduszkowej.
A jeśli jako sierpniówka mogę Wam coś doradzić to załóżcie grupę publiczna, pododawajcie tam wszystkich zainteresowanych (w ustawieniach grupy zaznaczacie, że admin musi klepnąć przyjęcie) i jak przyjdzie termin prenatalnych pierwszych to zmieńcie sobie grupę na prywatna. Dzięki temu będziecie miały kontrolę nad członkami grupy, będziecie mogly kontrolować ich aktywność i ewentualnie usuwać. Dział zakładany przez aniaslu niestety wymaga usuwania i dodawania wszystkich przez nią, a Wy nawet nie widzicie listy użytkowników.
Rośnijcie zdrowo Mamusie! 😍

Ja byłam na styczniowkach 2021 i do grupy prywatnej należały tylko te dziewczyny które się udzielały ( nie wystarczył jednej post na miesiąc ) . Grupa otwarta została wiec jeśli jakieś dziewczyny chciały dołączyć do grupy prywatnej musiały się udzielać i byc w miarę aktywne 😉.
To tak tylko dla naszego komfortu i szczypty prywatności 😊
Ale oczywiście nie jestem tu sama i jak najbardziej dostosuje się do tego jak uważa większość dziewczyn 💪
No dokładnie, chyba o to chodzi. Bo to daje poczucie swobody i w jakimś stopniu prywatności. Dużo jest w internecie "podglądaczy" i przyjmując każdego jak leci potem nie wiadomo kogo się dołącza, a jednak na wątku zamkniętym myślę, że będzie więcej prywaty.
Uważam, że tutaj wszystkie udzielamy się już na tyle, że poznałyśmy się i stworzyłyśmy fajną grupę ❤️ Tak jak mówisz, na grupie zamkniętej trzeba się też udzielać, a nie tylko być 😁a poza tym przecież nadal będzie grupa otwarta na której nadal również można się udzielać. Jedno drugiego nie wyklucza, po prostu tam będą poruszane bardziej prywatne tematy i tyle.
Tak myślę, ale oczywiście tak jak mówisz dostosuję się do większości 😉

@Owulacja, pytam Ciebie, bo zamykasz nam listę z terminem na ostatni dzień. Na kiedy miałaś termin miesiączki?

Dziewczyny ze staraczek, potwierdźcie, czy testujące teraz łapią się już na grudzień? Czy jeszcze ktoś na listopad się może załapać? 😉
Na 22.03 bo ja mam długie cykle (około 30 dni). Pierwszą wizytę będę miała na początku kwietnia, wczoraj beta 559 :)

@Zazuu Dzięki za opinię! 😊 Listę użytkowniczek mamy już stworzoną, podobnie jak tutaj będzie po prostu wklejona na pierwszej stronie i tyle, będzie można po niej weryfikować kto jest z nami.

Pierwsze prenatalne to pewnie najprędzej za jakieś 5 tygodni. Trzeba pozbierać głosy czy chcemy tyle jeszcze czekać, czy chcemy zrobić grupę zamkniętą wcześniej.
Można tu zrobić jakąś ankietę? Bo najlepiej decydować głosem większości 😉

Myślę, że zaczekajmy do wieczora, wtedy więcej z nas ma czas na forum i się wypowie 😊

@Zazuu Dzięki za opinię! 😊 Listę użytkowniczek mamy już stworzoną, podobnie jak tutaj będzie po prostu wklejona na pierwszej stronie i tyle, będzie można po niej weryfikować kto jest z nami.

Pierwsze prenatalne to pewnie najprędzej za jakieś 5 tygodni. Trzeba pozbierać głosy czy chcemy tyle jeszcze czekać, czy chcemy zrobić grupę zamkniętą wcześniej.
Można tu zrobić jakąś ankietę? Bo najlepiej decydować głosem większości 😉

Myślę, że zaczekajmy do wieczora, wtedy więcej z nas ma czas na forum i się wypowie 😊

Wierzę, że sobie poradzicie.
Minus teraz jest taki, że nie działa tworzenie grupy zamkniętej (to znaczy działa, ale nie da się do niej dodac bo jej niw widać więc żeby kogoś dodać to trzeba się otwierać).
A jestem i na wątku utworzonym przez aniaslu i na takiej grupie jak Wam napisałam i jednak kontrola na grupie jestt milion razy łatwiejsza. Od razu widzisz kto czyta i jest online a nic nie pisze, masz oddzielna zakładkę.
A na prywatnym dziale nawet przy 10 osobach się gubimy, a co dopiero przy 50😂
Ale zróbcie jal uważacie, z doświadczenia Wam powiem że nie ma sensu za szybko się zamykać. Dajcie babeczkom chociaż czas na to serduszko 😉

Dziewczyny help :confused2:
dzwoniłam właśnie na NFZ się umówić, pani mówi że na grudzień może mnie wpisać, więc zaczęłam się śmiać że będę już po porodzie, a pani że mogę przyjść osobiście i napiszą mi kartkę z odmową wizyty bo każdemu tak piszą od wielu miesięcy i niestety nic mi nie poradzi i że bardzo ciężko mi będzie kogoś znaleźć w pobliżu 50 km na fundusz bo tu wszędzie piszą odmowy. Może tak być? Poratujcie bo nie wiem czy szukać dalej czy jak.

reklama
Dzień doberek
U mnie jest kiepsko , nie wysypiam się ponieważ mamy robotników na dachu . Codziennie pobudka przed 7 żeby psiaki wypuścić ( ze względu na nie jestem już na l4). Jest głośno , stukanie , pukanie , wiercenie No porażka. Jestem tez zła bo niedługo się wyprowadzamy wiec właściciele ( rodzice męża ) mogliby poczekać , No ale ja tu tylko mieszkam.

Co do grupy zamkniętej to jestem na tak.

Z pozytywnych rzeczy u mnie : umówiłam się na zabieg nanoplastii włosów 🥰 a dzisiaj jadę na obiadek z dziewczynami z pracy wiec jakieś dobrego jedzonko wleci ❤️

Co do wizyty u lekarza mam dop 03.04. Na chwile obecna nie ma u mnie żadnych niepokojących objawów. Wiec jestem spokojna 🥰

Do góry