OlaFasola1234
Fanka BB :)
wowowow! Tak powiedział ginekolog? Ale odlot, gratuluje!Usg z dzisiaj ! Chyba szykują się bliźniaczki
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
wowowow! Tak powiedział ginekolog? Ale odlot, gratuluje!Usg z dzisiaj ! Chyba szykują się bliźniaczki
onie, mdłości czy coś innego? ja liczę się z tym, że teraz jest fajnie a za jakiś czas jak mnie złapie to koniecJa tez jestem 6+0 i troszkę zaczyna się rozkręcać z tymi objawami
Ja robię żele i planuje je jeszcze robić przez następnych kilka miesięcy, pewnie po wakacjach każe sobie ściągnąć. Robię również rzęsy i za nimi akurat będę baaardzo tęsknić.Dziewczyny takie luźne pytanko robicie paznokcie ? Hybrydy, żele itp ? Czy już rezygnujecie z tego odkad wiecie o ciąży ?
Wiem, kiedyś u lekarza miałam 170/110 albo 170/100 już sama nie pamiętam, w każdym razie przerażenie było obustronne Niestety mam syndrom białego fartuchaMoże mierzi zapisuj w zeszycie i przed każdą wizytą pokazuj u ginekologa. W razie co będzie mógł wcześniej wdrożyć odpowiednie leki. Bo u lekarza często ciśnienie skacze ze stresu
Ja też do samego końca nie miałam żadnych problemów, koleżanki się dziwiły, że mogę kucać a ja sobie przed porodem jeszcze kucając przy krawężniku czekałam na rozwój wydarzeńJeśli będzie tak, jak w pierwszej, to do końca będę mogła umyć stopy w umywalce i zasznurować buty stojąc, tylko cipke będę golić z lusterkiem
Ale cudownie! Tak cały czas po cichu liczyłam, że trafią się tu jakieś bliźniaki jak się czujesz z tą wiadomością?Usg z dzisiaj ! Chyba szykują się bliźniaczki
Ja wlasnie czytałam na kilku stronach, ze można robić jak najbardziej chyba, tylko zeby stosowac lepiej produkty które już znamyale dlaczego? Nie można robić hybrydy w ciąży?
niby można, jednak warto stosować produkty z małą ilością chemii, bez amoniakuNie kumam, serio tak jest zalecane ze trzeba rezygnować z paznokietek, farbowania i rzęs ?
no ja uważam że nie bo to tak chyba jeszcze mówili nasze mamy ale już dawno potwierdzono że nie jest to szkodliweNie kumam, serio tak jest zalecane ze trzeba rezygnować z paznokietek, farbowania i rzęs ?
Wow zazdroszczęUsg z dzisiaj ! Chyba szykują się bliźniaczki
No to chyba pora znaleźć w miarę dobrego lekarza na NFZ. Co w moich okolicach będzie bardzo trudneNie będę informować. Do drugiego nie wiem, czy będę przez całą ciążę chodzić. Zobaczymy.
Na wszystkie badania może skierować za darmo lekarz z NFZ.
Poza tym powinnaś zostać poinformowana, że w naszym województwie jest program skierowany do przyszłych mam i z niego robisz dwa badania prenatalne za darmo.
Z tego względu zamierzam prowadzić ciążę przynajmniej w pierwszym trymestrze u dwóch lekarzy.
U „mojego” całą ciążę zamierzam prowadzić pół na pół- prywatnie i na NFZ.
Pytałam ostatnio położna, która zakładała mi kartę ciąży. Z racji że ja włosy rozjaśniam to powiedziała że 1 trymestr zabroniony. Jeśli chodzi o paznokcie, stwierdzila że lampa daleko od brzucha raz w miesiącu nikomu nie zaszkodzi i ona sama w ciąży robiła, ale generalnie lekarze odrazająNie kumam, serio tak jest zalecane ze trzeba rezygnować z paznokietek, farbowania i rzęs ?