reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2023

reklama
Chciałabym oznajmić, że mój Purchlaczek ma 4,3 mm i serduszko mu bije🥹🥰. Nie wiem, gdzie się schował w tamten piątek, ale dziś go widziałam.
Według USG wiek ciąży to 6+1.

@Owulacja , no siema🙋🏻‍♀️. Czekałam na Ciebie. I wiesz, że życzę Ci 9 miesięcy ciąży w nudzie i spokoju🍀.
Wiedziałam, wiedziałam ! Cudownie ! ❤️😘

hej dziewczny:) jak nie macie nic przeciwko, to też dołączam:)) mam nadzieje że wszystko będzie okay, bo w listopadzie przeszłam biochemke. według kalendarza, data porodu 20.11. pierwsze usg w poniedziałek 27.03. 3 i ostatnia beta-1183, pierwsza była 337.7. życzę wszystkim listopadowym mamusiam dużo zdrowia i nudnej ciąży 🥰
Gratulacje i witamy ❤️ oczywiście, że nie mamy nic przeciwko, rozgość się 😊
Cześć dziewczyny, dzisiaj zaczęłam plamić, dokładnie w tym samym dniu cyklu co w poprzednim poronieniu, jak będzie się utrzymywać to zglosze się na IP ale mam okropne przeczucie, że nic z tego nie będzie
I jak sytuacja? Trzymam kciuki żeby tym razem było inaczej i okazało się to tylko niegroźnym plamieniem 🙏
U mnie dzisiaj pierwsze usg, aktualnie 5+1, pęcherzyk ciążowy jest i w sumie jak na razie nic więcej nie było widać, kolejna wizyta za tydzień 😁 Trochę mnie martwi, że nic więcej nie było widać, ale w sumie wcześnie jeszcze jest
Za tydzień już wszystko zobaczysz 🥰
Laski ja sie czuje tragicznie…od dwóch dni nie potrafię ustać na nogach. Od razu muszę sie położyć, bo kręci mi sie w głowie i robi słabo…Mąż jest w trasie i wraca dopiero na weekendy, a ja sie czuje jak wrak czlowieka od wczoraj i jest mi strasznie cieżko zając sie trójka dzieci
To tyle, chyba sie chciałam trochę pożalić i zacisnąć zeby i byle do przodu 😫🤢💪🏻
W poniedziałek druga wizyta, a dzisiaj mamy 8 (7+0) tc
Miałam dziś to samo... Mdlałam pół dnia. Serio wyć mi się chciało. I tak mnie głowa bolała, że aż wzięłam paracetamol. Po tym ozylam ❤️ tzn nadal jestem flak, ale bez zagrożenia życia 😂 jesteś niesamowita, że ogarniasz trójkę dzieci sama 🤯 dla mnie kosmos
O właśnie a propos sprzątania, czego używacie? Ja ogólnie używam raczej ostrej chemii (jak w domu czuć chlorem to dopiero wtedy czuje, ze jest czysto 🤩), ale poprzedni lekarz zabronił mi używać domestosa itd. Nie wpadac w paranoje i używać czy raczej przerzucić się na cos innego?
Ja to jestem cwana i na czas ciąży łazienkami i zlewem w kuchni zajmuje się tylko i wyłącznie mąż 😁
Siemka, odebrałam dzisiaj wyniki bety, wszystko wskazuje na to, że też będę listopadową mamą :) czy można jeszcze do was dołączyć? :)
Pewnie, że można 😉 przyjmujemy wszystkie listopadowe mamusie 🥰 gratulacje i witamy ❤️
Chciałabym oznajmić, że mój Purchlaczek ma 4,3 mm i serduszko mu bije🥹🥰. Nie wiem, gdzie się schował w tamten piątek, ale dziś go widziałam.

@Owulacja , no siema🙋🏻‍♀️. Czekałam na Ciebie. I wiesz, że życzę Ci 9 miesięcy ciąży w nudzie i spokoju🍀.
Cudownie ❤️ tak się cieszę! Musiało być dobrze 😊

Siemka, odebrałam dzisiaj wyniki bety, wszystko wskazuje na to, że też będę listopadową mamą :) czy można jeszcze do was dołączyć? :)
Wow... wspaniała wiadomość? Jak się czujesz?

Pięknie 😍😍😍

Dziewczyny, jak którejś nie ma w tabeli na początku to dajcie mi proszę znać 😉
Staram się na bieżąco dopisywać Was wszystkie, ale przyznam szczerze, że ostatnio mam wrażenie, że średnio ogarniam życie także w razie co upominajcie się 🙏

Ja nie mogę, ja w ogóle nie mam tego problemu 🙈 wczoraj zjadłam dwa obiady a dzisiaj na śniadanie i obiad bigos 🐷🐷🐷🤣
Jej tez mam napady wilczego głodu, ze zezarlabym lodówkę z zawartością 🤣

O właśnie a propos sprzątania, czego używacie? Ja ogólnie używam raczej ostrej chemii (jak w domu czuć chlorem to dopiero wtedy czuje, ze jest czysto 🤩), ale poprzedni lekarz zabronił mi używać domestosa itd. Nie wpadac w paranoje i używać czy raczej przerzucić się na cos innego?
Ja sprzątałam normalnie domestosem tylko otwierałam okno w kiblu :)

reklama
hej, ze tak się wtrącę, faktycznie wizyty na NHS zaczynaja się od wizyty położnej około 10 tygodnia - wywiad badanie krwi, mocz… itd. Później scan 12tc. Ale zależy co potrzebujesz sprawdzić. Bo są prywatne scany już od 6tc, można tez znaleźć polską klinikę gdzie znajdziesz ginekologa… zależy w jakim regionie mieszkasz, ale wszędzie się coś znajdzie.
Na fb jest tez grupa „Rodzę w UK” i można się zawsze poradzić jak reagować w danej sytuacji.
Powodzenia 😉
o dzięki za podpowiedz do grupy, ja jestem z Suffolk, ale No, w czwartek idę do polskiej kliniki w Bury St Edmunds

Do góry