reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2023

reklama
Chciałabym oznajmić, że mój Purchlaczek ma 4,3 mm i serduszko mu bije🥹🥰. Nie wiem, gdzie się schował w tamten piątek, ale dziś go widziałam.
Według USG wiek ciąży to 6+1.

@Owulacja , no siema🙋🏻‍♀️. Czekałam na Ciebie. I wiesz, że życzę Ci 9 miesięcy ciąży w nudzie i spokoju🍀.
Wiedziałam, wiedziałam ! Cudownie ! ❤️😘

hej dziewczny:) jak nie macie nic przeciwko, to też dołączam:)) mam nadzieje że wszystko będzie okay, bo w listopadzie przeszłam biochemke. według kalendarza, data porodu 20.11. pierwsze usg w poniedziałek 27.03. 3 i ostatnia beta-1183, pierwsza była 337.7. życzę wszystkim listopadowym mamusiam dużo zdrowia i nudnej ciąży 🥰
Gratulacje i witamy ❤️ oczywiście, że nie mamy nic przeciwko, rozgość się 😊
Cześć dziewczyny, dzisiaj zaczęłam plamić, dokładnie w tym samym dniu cyklu co w poprzednim poronieniu, jak będzie się utrzymywać to zglosze się na IP ale mam okropne przeczucie, że nic z tego nie będzie
I jak sytuacja? Trzymam kciuki żeby tym razem było inaczej i okazało się to tylko niegroźnym plamieniem 🙏
U mnie dzisiaj pierwsze usg, aktualnie 5+1, pęcherzyk ciążowy jest i w sumie jak na razie nic więcej nie było widać, kolejna wizyta za tydzień 😁 Trochę mnie martwi, że nic więcej nie było widać, ale w sumie wcześnie jeszcze jest
Za tydzień już wszystko zobaczysz 🥰
Laski ja sie czuje tragicznie…od dwóch dni nie potrafię ustać na nogach. Od razu muszę sie położyć, bo kręci mi sie w głowie i robi słabo…Mąż jest w trasie i wraca dopiero na weekendy, a ja sie czuje jak wrak czlowieka od wczoraj i jest mi strasznie cieżko zając sie trójka dzieci
To tyle, chyba sie chciałam trochę pożalić i zacisnąć zeby i byle do przodu 😫🤢💪🏻
W poniedziałek druga wizyta, a dzisiaj mamy 8 (7+0) tc
Miałam dziś to samo... Mdlałam pół dnia. Serio wyć mi się chciało. I tak mnie głowa bolała, że aż wzięłam paracetamol. Po tym ozylam ❤️ tzn nadal jestem flak, ale bez zagrożenia życia 😂 jesteś niesamowita, że ogarniasz trójkę dzieci sama 🤯 dla mnie kosmos
O właśnie a propos sprzątania, czego używacie? Ja ogólnie używam raczej ostrej chemii (jak w domu czuć chlorem to dopiero wtedy czuje, ze jest czysto 🤩), ale poprzedni lekarz zabronił mi używać domestosa itd. Nie wpadac w paranoje i używać czy raczej przerzucić się na cos innego?
Ja to jestem cwana i na czas ciąży łazienkami i zlewem w kuchni zajmuje się tylko i wyłącznie mąż 😁
Siemka, odebrałam dzisiaj wyniki bety, wszystko wskazuje na to, że też będę listopadową mamą :) czy można jeszcze do was dołączyć? :)
Pewnie, że można 😉 przyjmujemy wszystkie listopadowe mamusie 🥰 gratulacje i witamy ❤️
Chciałabym oznajmić, że mój Purchlaczek ma 4,3 mm i serduszko mu bije🥹🥰. Nie wiem, gdzie się schował w tamten piątek, ale dziś go widziałam.

@Owulacja , no siema🙋🏻‍♀️. Czekałam na Ciebie. I wiesz, że życzę Ci 9 miesięcy ciąży w nudzie i spokoju🍀.
Cudownie ❤️ tak się cieszę! Musiało być dobrze 😊

Siemka, odebrałam dzisiaj wyniki bety, wszystko wskazuje na to, że też będę listopadową mamą :) czy można jeszcze do was dołączyć? :)
Wow... wspaniała wiadomość? Jak się czujesz?

Pięknie 😍😍😍

Dziewczyny, jak którejś nie ma w tabeli na początku to dajcie mi proszę znać 😉
Staram się na bieżąco dopisywać Was wszystkie, ale przyznam szczerze, że ostatnio mam wrażenie, że średnio ogarniam życie także w razie co upominajcie się 🙏

Ja nie mogę, ja w ogóle nie mam tego problemu 🙈 wczoraj zjadłam dwa obiady a dzisiaj na śniadanie i obiad bigos 🐷🐷🐷🤣
Jej tez mam napady wilczego głodu, ze zezarlabym lodówkę z zawartością 🤣

O właśnie a propos sprzątania, czego używacie? Ja ogólnie używam raczej ostrej chemii (jak w domu czuć chlorem to dopiero wtedy czuje, ze jest czysto 🤩), ale poprzedni lekarz zabronił mi używać domestosa itd. Nie wpadac w paranoje i używać czy raczej przerzucić się na cos innego?
Ja sprzątałam normalnie domestosem tylko otwierałam okno w kiblu :)

reklama
hej, ze tak się wtrącę, faktycznie wizyty na NHS zaczynaja się od wizyty położnej około 10 tygodnia - wywiad badanie krwi, mocz… itd. Później scan 12tc. Ale zależy co potrzebujesz sprawdzić. Bo są prywatne scany już od 6tc, można tez znaleźć polską klinikę gdzie znajdziesz ginekologa… zależy w jakim regionie mieszkasz, ale wszędzie się coś znajdzie.
Na fb jest tez grupa „Rodzę w UK” i można się zawsze poradzić jak reagować w danej sytuacji.
Powodzenia 😉
o dzięki za podpowiedz do grupy, ja jestem z Suffolk, ale No, w czwartek idę do polskiej kliniki w Bury St Edmunds

Do góry