reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2023

Dziewczyny a ja mam takie pytanie, czy u różnych lekarzy może być rożny wiek ciąży ? Kwestia dwóch dni. Nie chodzi o mnie ale o moja kumpele która również jest w ciąży. I w piątek u jednego gina wyszło jej 6+3a dziś u ginekologa innego 6+4. Gienekolog niby jej tłumaczył, zeby się tym nie przejmować bo to zależy od aparatury i jest to uśredniony pomiar, ale no ona panikuje a ze ja jestem również panikarom to nie umiem jej jakoś sensownie uspokoić :( dlatego pisze tu do Was czy to jest okej. Dzidzia od piątku urosła 2mm 😘 według tego co miałam u swojego gin do tego, co była dzis
Tak. Może tak być.
Zazuu mnie uspokoiła w związku z moją sytuacją i brakiem zarodka u drugiego lekarza.
Dwa różne sprzęty i nie ma co porównywać.

reklama
A jeśli ją zaszczepię to wtedy jest pewność, że ona nie zachoruje i nic do domu nie przyniesie? Bo wiecie, sąsiadka rok temu trzymała dzieci w domu trzy tygodnie żeby się nie zaraziły, poszły i i tak wróciły z ospą 😬 także nie wiem, czy coś da ja teraz na miesiąc zamknąć w domu 🥴
wiem ze w ciąży trzeba uważać bo wiadomo ale ja bym nie trzymała chyba w domu. Jak się dowiedziałam teraz ze jestem w ciąży to tez dostałam SMS z przedszkola ze u corki w grupie jest dziecko chore na ospę ( tam jest tylko 1 grupa 15 dzieci ) bałam się ale boć na razie nie ma i nie przyniosła. Ospa się rozwija ok 1,5 tyg nawet do wykwitu wiec nie wiem czy to jest sens. Ale oczywiście to ty decydujesz. Mi jak teraz byłam u lekarza i mówiłam o ospie to lekarz mówił ze gorszym zagrożeniem jest świnka ….. a tak apropo moja najstarsza córka tez dwa razy przechodziła ospę i lekarz mi mówił ze tak może być jak za 1 razem mało wysypie…. Nie wiem co o tym sama myślec. U nas w przedszkolu i szkole ospa i szkarlatyna ostatnio popularna 🤦🏽‍♀️
A teraz o opaskach na nadgarstki ( na mdłości ) u mnie niestety nie działają … jak wy sobie z Mdłościami radzicie ??

Ja wczoraj na mdłości zajadałam imbir marynowany, pomogło i dzięki temu mogłam zasnąć :)

Gratulacje dla dziewczyn które dołączyły! ❤️

@Lady With Cats Kochana, jak tam psinka? Mam nadzieje, że to nic poważnego! Powiem Ci, że ja na samą myśl o tym żeby coś mojej Majeczce się zadziało to też bym drżała ze strachu. To moja psia córeczka i świat mój by się zawalił gdyby krzywda jej się działa… Tulę mocno, daj koniecznie znać bo też się martwię! ❤️❤️❤️
Dziękuję za troskę😗.
Dzisiaj już dobrze, wczoraj popołudniu już też było z nim ok.
Wieczorem już biegał i bawił się swoją ulubioną piłeczką.
Dziś mama z moim mężem pojechali do naszej pani doktor- dostał leki i olejek z maryśką leczniczą.
Tabletki łyka na hasło „Dostaniesz ciasteczko.”🙈

Dziś na USG było widać wszystko, z tym że zarodek powiększył się o 1 mm od czwartku ( ale jak to powiedziała Pani Doktor, to może być jeden mm błędu, i dopiero w czwartek na wizycie kontrolnej okaże się czy zarodek rośnie) były widoczne jakieś pojedyńcze akcje serduszka.
przepraszam zapomniałam najważniejsze odpisać. Ja trzymam bardzo kciuki za twoje maleństwo. I będę pamietała dziś o was w modlitwie. Nie poddawaj się i nie trać nadzieji

Dziewczyny tak zmieniając temat to "matka promocja" na instagramie udostępniła linki z promo z mohito i udało mi się kupić 2 kurtki zimowe 🙃
Jedna z 299 na 99 zł
A druga z 259 na 69 zł …
Niestety masa towaru sie już wyprzedała …
Jakby co to link zostawiam :

Dziewczyny tak zmieniając temat to "matka promocja" na instagramie udostępniła linki z promo z mohito i udało mi się kupić 2 kurtki zimowe 🙃
Jedna z 299 na 99 zł
A druga z 259 na 69 zł …
Niestety masa towaru sie już wyprzedała …
Jakby co to link zostawiam :
W sumie to nie powinnam wchodzić na tą stronę, bo w piątek z moją mamą przepierdzieliłyśmy ponad 800 zł na ubrania i ja dodatkowo 250 na lekarza🙈.

No ale musiałyśmy sobie poprawić humor.

reklama
Do góry