reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2023

Dziewczyny a ja mam takie pytanie, czy u różnych lekarzy może być rożny wiek ciąży ? Kwestia dwóch dni. Nie chodzi o mnie ale o moja kumpele która również jest w ciąży. I w piątek u jednego gina wyszło jej 6+3a dziś u ginekologa innego 6+4. Gienekolog niby jej tłumaczył, zeby się tym nie przejmować bo to zależy od aparatury i jest to uśredniony pomiar, ale no ona panikuje a ze ja jestem również panikarom to nie umiem jej jakoś sensownie uspokoić :( dlatego pisze tu do Was czy to jest okej. Dzidzia od piątku urosła 2mm 😘 według tego co miałam u swojego gin do tego, co była dzis
Tak. Może tak być.
Zazuu mnie uspokoiła w związku z moją sytuacją i brakiem zarodka u drugiego lekarza.
Dwa różne sprzęty i nie ma co porównywać.

reklama
A jeśli ją zaszczepię to wtedy jest pewność, że ona nie zachoruje i nic do domu nie przyniesie? Bo wiecie, sąsiadka rok temu trzymała dzieci w domu trzy tygodnie żeby się nie zaraziły, poszły i i tak wróciły z ospą 😬 także nie wiem, czy coś da ja teraz na miesiąc zamknąć w domu 🥴
wiem ze w ciąży trzeba uważać bo wiadomo ale ja bym nie trzymała chyba w domu. Jak się dowiedziałam teraz ze jestem w ciąży to tez dostałam SMS z przedszkola ze u corki w grupie jest dziecko chore na ospę ( tam jest tylko 1 grupa 15 dzieci ) bałam się ale boć na razie nie ma i nie przyniosła. Ospa się rozwija ok 1,5 tyg nawet do wykwitu wiec nie wiem czy to jest sens. Ale oczywiście to ty decydujesz. Mi jak teraz byłam u lekarza i mówiłam o ospie to lekarz mówił ze gorszym zagrożeniem jest świnka ….. a tak apropo moja najstarsza córka tez dwa razy przechodziła ospę i lekarz mi mówił ze tak może być jak za 1 razem mało wysypie…. Nie wiem co o tym sama myślec. U nas w przedszkolu i szkole ospa i szkarlatyna ostatnio popularna 🤦🏽‍♀️
A teraz o opaskach na nadgarstki ( na mdłości ) u mnie niestety nie działają … jak wy sobie z Mdłościami radzicie ??

Ja wczoraj na mdłości zajadałam imbir marynowany, pomogło i dzięki temu mogłam zasnąć :)

Gratulacje dla dziewczyn które dołączyły! ❤️

@Lady With Cats Kochana, jak tam psinka? Mam nadzieje, że to nic poważnego! Powiem Ci, że ja na samą myśl o tym żeby coś mojej Majeczce się zadziało to też bym drżała ze strachu. To moja psia córeczka i świat mój by się zawalił gdyby krzywda jej się działa… Tulę mocno, daj koniecznie znać bo też się martwię! ❤️❤️❤️
Dziękuję za troskę😗.
Dzisiaj już dobrze, wczoraj popołudniu już też było z nim ok.
Wieczorem już biegał i bawił się swoją ulubioną piłeczką.
Dziś mama z moim mężem pojechali do naszej pani doktor- dostał leki i olejek z maryśką leczniczą.
Tabletki łyka na hasło „Dostaniesz ciasteczko.”🙈

Dziś na USG było widać wszystko, z tym że zarodek powiększył się o 1 mm od czwartku ( ale jak to powiedziała Pani Doktor, to może być jeden mm błędu, i dopiero w czwartek na wizycie kontrolnej okaże się czy zarodek rośnie) były widoczne jakieś pojedyńcze akcje serduszka.
przepraszam zapomniałam najważniejsze odpisać. Ja trzymam bardzo kciuki za twoje maleństwo. I będę pamietała dziś o was w modlitwie. Nie poddawaj się i nie trać nadzieji

Dziewczyny tak zmieniając temat to "matka promocja" na instagramie udostępniła linki z promo z mohito i udało mi się kupić 2 kurtki zimowe 🙃
Jedna z 299 na 99 zł
A druga z 259 na 69 zł …
Niestety masa towaru sie już wyprzedała …
Jakby co to link zostawiam :

Dziewczyny tak zmieniając temat to "matka promocja" na instagramie udostępniła linki z promo z mohito i udało mi się kupić 2 kurtki zimowe 🙃
Jedna z 299 na 99 zł
A druga z 259 na 69 zł …
Niestety masa towaru sie już wyprzedała …
Jakby co to link zostawiam :
W sumie to nie powinnam wchodzić na tą stronę, bo w piątek z moją mamą przepierdzieliłyśmy ponad 800 zł na ubrania i ja dodatkowo 250 na lekarza🙈.

No ale musiałyśmy sobie poprawić humor.

reklama
Do góry