reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2023

Tak, to nadal w normie więc póki co jest ok ale w każdej z 8 ciąż badałam betę kilkukrotnie i w każdej z tych wczesnych poronień to wyglądało tak samo- najpierw wysokie przyrosty, później w normie ale nisko a później już złe przyrosty i krwawienie ok 6tc. W tej ostatniej w której serce przestało bić przed prenatalnymi beta do 10 tyś rosła dużo ponad 100%, dalej już tylko USG i to była moja najdłuższa ciąża.
Znasz przyczynę straty tej ostatniej ciąży?

reklama
dzięki 💪 zmotywowałaś mnie! Jak myślicie, od kiedy powinno się smarować tymi mazidlami? Już czy czekać do momentu aż waga pójdzie w górę?
Ja od początku polecam.

Na to uczuliła mnie moja mama. Wiadomo- większe ma doświadczenie w tym temacie.
No i zawsze mi powtarza, że w „Sztuce kochania” Wisłocka też o tym pisała- najlepiej smarować się szczypiąc jednocześnie brzuch ślimakowatymi ruchami.

Znasz przyczynę straty tej ostatniej ciąży?
W tej ostatniej to najprawdopodobniej przez problemy z krzepliwością- robiąc badania do karty ciąży nie mogli mi pobrać krwi pomimo, że nigdy nie było u mnie z tym problemów- miałam bardzo gęstą krew w ciąży a byłam bez heparyny bo tamten ginekolog uważał, że jej nie potrzebuję.

W tej ostatniej to najprawdopodobniej przez problemy z krzepliwością- robiąc badania do karty ciąży nie mogli mi pobrać krwi pomimo, że nigdy nie było u mnie z tym problemów- miałam bardzo gęstą krew w ciąży a byłam bez heparyny bo tamten ginekolog uważał, że jej nie potrzebuję.
Bardzo mnie denerwuje takie podejście lekarzy.
To była Twoja ósma ciąża, pewnie w morfologii już coś było nie tak, np. niski poziom płytek.

Życzę Ci z całego serca, żebyś teraz obstawiona lekami co prawda, szczęśliwie doniosła tę ciążę.

Bardzo mnie denerwuje takie podejście lekarzy.
To była Twoja ósma ciąża, pewnie w morfologii już coś było nie tak, np. niski poziom płytek.

Życzę Ci z całego serca, żebyś teraz obstawiona lekami co prawda, szczęśliwie doniosła tę ciążę.
No niestety, to był zwykły ginekolog który prowadził wszystkie ciąże- niekoniecznie te trudne. Teraz mam ginekologów z kliniki którzy prowadzą tylko ciąże wysokiego ryzyka więc raczej wiedzą co robią tylko mój organizm musi zacząć współpracować...
Dziękuję, mam nadzieję, że jutrzejszy przyrost będzie chociaż trochę wyższy a nie niższy i wtedy będę już spokojnie czekać do wizyty za 2 tygodnie.

reklama
Do góry