reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2023

Tak, to nadal w normie więc póki co jest ok ale w każdej z 8 ciąż badałam betę kilkukrotnie i w każdej z tych wczesnych poronień to wyglądało tak samo- najpierw wysokie przyrosty, później w normie ale nisko a później już złe przyrosty i krwawienie ok 6tc. W tej ostatniej w której serce przestało bić przed prenatalnymi beta do 10 tyś rosła dużo ponad 100%, dalej już tylko USG i to była moja najdłuższa ciąża.
Znasz przyczynę straty tej ostatniej ciąży?

reklama
dzięki 💪 zmotywowałaś mnie! Jak myślicie, od kiedy powinno się smarować tymi mazidlami? Już czy czekać do momentu aż waga pójdzie w górę?
Ja od początku polecam.

Na to uczuliła mnie moja mama. Wiadomo- większe ma doświadczenie w tym temacie.
No i zawsze mi powtarza, że w „Sztuce kochania” Wisłocka też o tym pisała- najlepiej smarować się szczypiąc jednocześnie brzuch ślimakowatymi ruchami.

Znasz przyczynę straty tej ostatniej ciąży?
W tej ostatniej to najprawdopodobniej przez problemy z krzepliwością- robiąc badania do karty ciąży nie mogli mi pobrać krwi pomimo, że nigdy nie było u mnie z tym problemów- miałam bardzo gęstą krew w ciąży a byłam bez heparyny bo tamten ginekolog uważał, że jej nie potrzebuję.

W tej ostatniej to najprawdopodobniej przez problemy z krzepliwością- robiąc badania do karty ciąży nie mogli mi pobrać krwi pomimo, że nigdy nie było u mnie z tym problemów- miałam bardzo gęstą krew w ciąży a byłam bez heparyny bo tamten ginekolog uważał, że jej nie potrzebuję.
Bardzo mnie denerwuje takie podejście lekarzy.
To była Twoja ósma ciąża, pewnie w morfologii już coś było nie tak, np. niski poziom płytek.

Życzę Ci z całego serca, żebyś teraz obstawiona lekami co prawda, szczęśliwie doniosła tę ciążę.

Bardzo mnie denerwuje takie podejście lekarzy.
To była Twoja ósma ciąża, pewnie w morfologii już coś było nie tak, np. niski poziom płytek.

Życzę Ci z całego serca, żebyś teraz obstawiona lekami co prawda, szczęśliwie doniosła tę ciążę.
No niestety, to był zwykły ginekolog który prowadził wszystkie ciąże- niekoniecznie te trudne. Teraz mam ginekologów z kliniki którzy prowadzą tylko ciąże wysokiego ryzyka więc raczej wiedzą co robią tylko mój organizm musi zacząć współpracować...
Dziękuję, mam nadzieję, że jutrzejszy przyrost będzie chociaż trochę wyższy a nie niższy i wtedy będę już spokojnie czekać do wizyty za 2 tygodnie.

reklama
Do góry