reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2023

mam nadzieje i wiarę że wszystko będzie dobrze. Ja bym myślała tez o wizycie w 3 gabinecie za dzień lub dwa ale czy to coś tu zmieni jak weekend idzie….
Zazdroszczę wam tych wizyt ale cieszę się z Wami razem :) ja dziś dostałam list ze szpitala że moja 1 wizyta będzie 20 go kwietnia. Na tutejsza służbę zdrowia to i tak szybko ale to pewnie przez to że mój lekarz pierwszego kontaktu wysłał im list i informacje na temat ost kłopotów ze zdrowiem. Wiec takie pocieszenie że mimo wszystko to dobrze. Pocieszam się tym że będzie już może już dużo widać i słychać….muszę po prostu grzecznie czekać i ufać że wszystko będzie tj jest dobrze 😊
I zamówiłam sobie dziś detektor tętna płodu wiec później będę dzidziusia podsłuchiwać ;) myślicie już o imionach ? Czy któraś myśli ze to może być ciąża bliźniacza ?
Będzie dobrze ❤️
Detektor miałam poprzednio pożyczony od koleżanki, może jeszcze nie sprzedała 🤭 co do imion, jeśli dziewczynka to Hania, a jeśli chłopak to nie mamy pojęcia 😅

reklama
Tylko właśnie to była wizyta prywatna u pani doktor ze znanego lekarza, która ma przecudowne opinie( bo na takiej mi zależało). Sprzęt też był nowy bo bywałam już wcześniej w takich gabinetach i widzialam co tam mają 🙈
Ok :( to zmienia postać rzeczy, myślałam ze na NFZ jakiś stary sprzechioch

Ja nie mam pojęcia co z tej fasoli wyrośnie, ale jeśli chłopak to Julian a jeśli dziewczyna to nie wiem… nie mamy zgodności z mężem co do babskich imion 😂

Hejka dziewczyny!
Serdecznie i miło witam nowe koleżanki- życzę nam wspólnego przebywania do listopada 🙂.
@wiolaho , wszystkiego co najlepsze- oby każde Twoje marzenie stało się rzeczywistością🎁🎉!
@KEJTI1990 , Tobie życzę, by lekarz na następnej wizycie ujrzał zarodek, bo cuda się zdarzają, a medycyna to nie sztywna statystyka. Choć 7 tydzień i stwierdzenie, iż „widać jedynie echo zarodka” nie brzmi optymistycznie🙁. Echo zarodka to ja miałam na wizycie 5+1.

W poligrafii, totalnie martwy sezon, ceny drogie więc ludzie na razie nie inwestują, mi to zupełnie nie przeszkadza, lubię spokój i ciszę 8-)
Mam zupełnie inne odczucia. Co prawda drukarnie i firmy poligraficzne zależą od mojej firmy, bo my dostarczamy farby i tusze. Ja się nie zajmuję na szczęście kontaktem z klientem, ale zaopatrujemy, i małe drukarnie, i te wielkie w Polsce, Europie, Afryce i Azji.
W zasadzie moja ciąża mnie odciążyła, bo zostałam odsunięta od prac i uzupełniam teraz swoje raporty. Natomiast mamy co robić.

Co do imion, to my lubujemy się w tych dawniejszych.

Od poprzedniej ciąży mamy imiona dla dzieci.
Chłopiec to będzie albo Tadzik, albo Ignaś.
Dziewczynka: albo Janinka, albo Waleria.
Wszystkie są po wspaniałych osobach, które przewinęły się w naszym życiu.

Tylko kto wie, czy to się nie zmieni?
Podoba mi się też Antek, Helenka.

Co do imion, to my lubujemy się w tych dawniejszych.

Od poprzedniej ciąży mamy imiona dla dzieci.
Chłopiec to będzie albo Tadzik, albo Ignaś.
Dziewczynka: albo Janinka, albo Waleria.
Wszystkie są po wspaniałych osobach, które przewinęły się w naszym życiu.

Tylko kto wie, czy to się nie zmieni?
Podoba mi się też Antek, Helenka.
Helenka to ja 🙋🏼‍♀️😁

mam nadzieje i wiarę że wszystko będzie dobrze. Ja bym myślała tez o wizycie w 3 gabinecie za dzień lub dwa ale czy to coś tu zmieni jak weekend idzie….
Zazdroszczę wam tych wizyt ale cieszę się z Wami razem :) ja dziś dostałam list ze szpitala że moja 1 wizyta będzie 20 go kwietnia. Na tutejsza służbę zdrowia to i tak szybko ale to pewnie przez to że mój lekarz pierwszego kontaktu wysłał im list i informacje na temat ost kłopotów ze zdrowiem. Wiec takie pocieszenie że mimo wszystko to dobrze. Pocieszam się tym że będzie już może już dużo widać i słychać….muszę po prostu grzecznie czekać i ufać że wszystko będzie tj jest dobrze 😊
I zamówiłam sobie dziś detektor tętna płodu wiec później będę dzidziusia podsłuchiwać ;) myślicie już o imionach ? Czy któraś myśli ze to może być ciąża bliźniacza ?
U nas już wybrane. Dziewczynka Tosia chłopiec Tymek. ❤️ Całe szczęście jesteśmy zgodni z mężem 🙂

reklama
Do góry